Skip navigation Menu

De voordelen van WiFi 6E

De nieuwe WiFi standaard met 6 GHz band

wentzo-boog

WiFi 6E is de nieuwe technologie op het gebied van WiFi. WiFi 6E maakt niet alleen gebruik van bestaande technologie als WiFi 6 en WPA 3, maar zorgt ook voor de toevoeging van de 6 GHz band aan het WiFi spectrum. De 6 GHz band is sinds eind 2021 beschikbaar in Nederland en de komst brengt een aantal belangrijke voordelen met zich mee zoals extra bandbreedte en een veel betere legacy.

Video break WiFi 6E

Benieuwd naar de theorie achter WiFi 6E, wat de voordelen zijn en welke ervaringen wij hebben met WiFi 6E? Bekijk dan deze video break, waarin WiFi 6E centraal staat. In 10 minuten ben je helemaal up-to-date. Bert Enserink en René van Dorst van Aruba Networks praten je helemaal bij. Na afloop weet je wat deze nieuwe WiFi standaard te bieden heeft, wat de voordelen zijn en wat de impact is op jouw netwerk.

Meer bandbreedte

Tot nu toe was WiFi beschikbaar op de 2.4 en 5 GHz band. Met WiFi 6E krijgen we er veel bandbreedte bij, namelijk bijna een verdubbeling van het WiFi spectrum! Die extra bandbreedte is handig. Want door het toenemend aantal cliënts op het netwerk raken 2.4 en 5 GHz steeds voller. Het is tijd voor een stuk schoon spectrum. Dat is er nu met WiFi 6E.

Meer capaciteit en verbeterde legacy

Meer bandbreedte betekent ook meer capaciteit. Dit zorgt er weer voor dat applicaties sneller laden en er minder kans op verstoringen zijn. Daarnaast is de bandbreedte is niet de enige beperking van 2.4 en 5 GHz. De legacy qua security protocol die in 2.4 en 5 GHz bestaan laten we namelijk met 6 GHz ook achter ons. WiFi 6E maakt gebruik van bestaande technologie: WiFi 6 en WPA3.

WiFi 6E op je netwerk

Veel netwerken zijn de laatste jaren compatibel gemaakt met WiFi 6. Goed te weten, is dat WiFi 6E dezelfde functionaliteiten en mogelijkheden heeft als WiFi 6, maar dan beter presteert en hogere datasnelheden heeft, plus de toevoeging van de 6 GHz band. Om de 6 GHz band en dus WiFi 6E te gebruiken op je netwerk heb je WiFi 6E access points nodig, maar je hoeft niet je hele netwerk van een upgrade te voorzien. Aanpassingen aan het huidige netwerk zijn niet direct noodzakelijk, maar als je alle potentie uit de 6 GHz band én WiFi 6E access points wilt halen, zijn aanpassingen onvermijdelijk. Er moet gekeken worden naar het vermogen (PoE), bandbreedte van de kabels en vooral de edge van je netwerk heeft een upgrade nodig. Ter illustratie: een WiFi 6E AP kan op een 1 gig port draaien. Maar om alle potentie uit het AP te halen is minimaal 2,5 gig vereist.

Wentzo eerste Nederlandse locatie met volledig WiFi 6E netwerk

Als netwerkspecialist wilden wij de mogelijkheden en voordelen van WiFi 6E natuurlijk als eerste ervaren. Toen de 6 GHz band eind 2021 beschikbaar kwam en de eerste enterprise WiFi 6E access points beschikbaar waren, hebben wij onze kantooromgeving voorzien van een volledig dekkend WiFi 6E netwerk. Verder lezen over deze primeur? Lees het hele artikel hier. 

Meer weten?

Er valt natuurlijk veel meer te vertellen over deze nieuwe standaard, onze specialist Steven Bos schreef er in oktober 2020 al een blog over, die vind je hier. De Wi-Fi Alliance besteedt er op hun website ook aandacht aan. Natuurlijk kun je ook contact met ons opnemen voor meer informatie, vul je gegevens in bij het contactformulier hieronder.

WiFi 6E voor jouw organisatie? Neem contact met ons op.

  WiFi6E voor dummies van Extreme Networks

  WiFi 6 & WiFi 6E voor dummies

  Onze partner Extreme Networks heeft het e-book WiFi 6 & 6E voor dummies ontwikkeld. De tekst is geschreven door David Coleman, hij behandelt onder andere de meest gestelde vragen rondom de techniek. Klik op de afbeelding hiernaast om het e-book te lezen. Veel leesplezier!

  Vragen na het lezen? Neem dan contact met ons op.

   

  Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl