Skip navigation Menu

Quarantainenet oplossingen

Quarantainenet ontwikkelt en ondersteunt het product Qmanage. Met dit producten worden bedrijven en instellingen op een eenvoudige en veilige manier in staat gesteld om medewerkers met hun eigen telefoons, tablets en laptops gebruik te laten maken van hun bedrijfsnetwerk.

 

Over Quarantainenet

Quarantainenet

Quarantainenet is een specialist in Nederland op het gebied van netwerkmanagement en netwerksecurity. Quarantainenet denkt praktisch na hoe een netwerk beveiligd moet worden. De oplossingen van Quarantainenet zijn gericht op het gedrag van netwerkgebruikers. Door deze aanpak worden de risico’s beperkt als er toch wat misgaat.

 

Oplossingen

Op basis van het beveiligingsbeleid is het mogelijk om cliënten automatisch in een aparte afgeschermde gebruikersgroep (quarantaine-VLAN) te laten plaatsen. Bijvoorbeeld wanneer een gebruiker is geïnfecteerd met een virus of zij verouderde beveiliging hebben. Gebruikers die in quarantaine zijn geplaatst, krijgen in hun browser een bericht dat ze contact op moeten nemen met de ICT afdeling. Naast het beveiligen van de eigen omgeving houdt Qmanage ook rekening met beveiligingsincidenten of -klachten over gebruikers of cliënten. Deze worden op basis van IP-adres behandeld en afgehandeld.

 Qmanage van Quarantainenet bestaat uit drie onderdelen:

  • Netwerktoegangscontrole: wie mag op welk deel van het netwerk?
  • Detectie: monitoring van uw netwerk om virusbesmettingen op te sporen.
  • Volautomatische isolatie van besmette werkplekken: Het minimaliseren van virusbesmetting.

Wie maken gebruik van de oplossingen?

  • In de zorgsector kiezen veel instanties voor Qmanage vanwege informatiebeveiliging.
  • De overheid kiest vooral voor Qmanage om virus uitbraken tegen te gaan en om continuïteit van dienstverlening te waarborgen. Daarnaast wordt Qmanage gebruik om internettoegan aan burgers te verlenen hij op bezoek is en voor het gebruik van internet bij het Nieuwe Werken/BYOD.
  • In het onderwijs zijn goede en snelle ICT-voorzieningen voor leerlingen en studenten belangrijk voor de instelling. Vaak is er een kleine ICT-staf ten opzichte van het aantal gebruikers. Qmanage houdt het instellingsnetwerk veilig en beheersbaar.
  • Grote bedrijven gebruiken Qmanage vanwege het gereguleerd netwerktoegang bieden aan externen, het Nieuwe Werken/BYOD en de wens om de intellectuele eigendommen van het bedrijf te beschermen. Ook het gemak waarmee Qmanage omgaat met PLC- en SCADA-systemen is een reden om voor Qmanage te kiezen.

Meer weten over onze Quarantainenet oplossingen?

Dankzij het partnership met Quarantainenet biedt Wentzo een nóg beter antwoord op complexe (W)LAN omgevingen waarin gebruikers met hun eigen device toegang tot het netwerk krijgen (Bring Your Own Device). Zo realiseren wij samen met u een veilige netwerkomgeving. Benieuwd naar een aanbieding op maat? Vul dan hiernaast uw gegevens in en wij nemen binnen één werkdag contact met u op. Natuurlijk kunt u ons ook bellen op 0577-46008, onze collega’s voorzien u graag van alle benodigde informatie. Ook organiseren wij geregeld seminars, kennissessies en workshops. Wilt u eens een security kennissessie bijwonen? Laat het ons dan weten!

Vul hier uw gegevens in!

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Cookieinstellingen |  Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Klanten beoordelen ons met een: 8,4/10 op basis van 46 beoordelingen

Copyright 2019 WiFi.nl