Skip navigation Menu

Wentzo goes Kenia

Van betekenis zijn voor onze medemens!

Van betekenis zijn voor onze medemens. Het is een onderdeel van Wentzo’s missie en bovenal het doel van de “Wentzo goes Kenia” reis, die wij eind maart willen ondernemen. Een groep van 14 enthousiaste collega’s verblijft een week lang in Mago, een klein plaatsje in het westen van Kenia. Hier zetten de Nederlandse organisaties Flame Foundation en Stichting Mago zich in om (de schrijnende gevolgen van) armoede te bestrijden. Daarnaast bieden zij kinderen een betere toekomst door te voorzien in voorlichting, onderwijs en medische zorg.

 

Wat gaan we doen?

Wentzo Goes Kenia logo

In nauwe samenwerking met Flame Foundation en Stichting Mago hebben wij ons een aantal doelen gesteld, waaronder:

  • Een betrouwbaar netwerk realiseren voor de schoolgebouwen en het guesthouse;
  • Benodigde hardware (laptops, AccessPoints en switches) leveren en kennis delen;
  • Een bibliotheek(je) bouwen en inrichten;
  • Een veilig huis voor Brison en zijn familie bouwen.

Wie is Brison?

Het gezin van Brison (8 jaar) heeft het erg zwaar. Zowel vader als moeder werkt buiten het dorp en er is amper voldoende geld voor voedsel, laat staan voor een fatsoenlijk onderkomen. Het huidige huisje is onveilig en dit is een grote zorg voor het gezin.

Wat kunt u doen om het gezin van Brison te steunen?

Onze ambities liggen hoog, maar we geloven dat we samen veel kunnen bereiken. We willen u dan ook deel uit laten maken van onze ambities. Concreet: wilt u ons helpen om een woonhuisje te bouwen voor Brison en zijn familie?

Waar gaan wij heen?

De “Wentzo goes Kenia” reis vindt plaats in samenwerking met Flame Foundation en Stichting Mago. Deze stichtingen zijn beide actief in Kenia.

Flame Foundation

Flame FoundationHet basisonderwijs in Kenia is gratis, maar schooluniformen en examens niet. De Flame Foundation wil daar helpen waar deze zaken kinderen ervan weerhouden om naar school te gaan. Het voortgezet onderwijs is voor veel kinderen onbetaalbaar. De Flame Foundation helpt het schoolgeld te betalen, zodat kinderen uiteindelijk terecht komen in het beroep waarbinnen zij hun talenten kunnen gebruiken. Op het gebied van gezondheid ondersteunt de Flame Foundation door medische kosten van zieke kinderen te vergoeden. Alle kinderen krijgen regelmatig een medische controle, een HIV/AIDS test is daar onderdeel van. Om verschillende taboes rondom AIDS, seksualiteit en emancipatie te doorbreken, organiseert de Flame Foundation workshops voor de kinderen en hun (pleeg)gezinnen. Hierbij wordt zoveel mogelijk de hulp ingeroepen van lokale organisaties.

Meer informatie over de Flame Foundation? Klik dan hier!

Stichting Mago

Stichting Mago richt zich op het onderwijs in Mago, een klein dorp in één van de armste gebieden in West Kenia. Stichting Mago heeft daar de Polytechnic School opgericht, waar jonge mensen tijdens een twee-jarige,Stichting Mago staats-erkende opleiding een vak kunnen leren en daarmee een betere toekomst tegemoet gaan. In de laatste jaren werd een hotelschool met guesthouse geopend, een waterpomp aangelegd, een grote groentekas en kippenfokkerij opgeleverd en er loopt een schoolvoedselproject waardoor 1.000 lagere schoolkinderen in en rond Mago dagelijks een middagmaaltijd ontvangen. Tot slot heeft Stichting Mago ook nog het Rainbow Boarding House geopend waar leerlingen die veraf wonen tegen een kleine vergoeding kunnen overnachten en er is sinds 2014 een medische hulppost op het terrein. Deze hulppost voorziet de mensen in Mago en wijde omgeving van de noodzakelijke primaire medische zorg.

Meer informatie over Stichting Mago? Klik dan hier!

Hoe kunt u helpen?

Met een bedrag van €4.500,- kunnen we het gezin van Brison een volwaardig huisje bieden. Helpt u hieraan mee? Dit kan heel eenvoudig, en wel op twee manieren:

  1. Een zelfgekozen bedrag overmaken
  2. Tickets kopen voor onze ‘Wentzo goes Kenia Afterparty’!

Geld overmaken

Maak uw donatie over naar het rekeningnummer van Flame Foundation: NL53ABNA0619436271 o.v.v. “Wentzo goes Kenia”. Alvast heel hartelijk dank!

Wentzo goes Kenia Afterparty! – woensdag 9 mei 2018

Een avond in Keniaanse sfeer, waarin we samen terugblikken op de reis. We praten u bij over onze activiteiten, u ontmoet andere sponsoren en wie weet gaat u naar huis met een leuk Keniaans aandenken!

Voor particulieren bedraagt de ticketprijs €25,- per ticket. Uiteraard mag u ook meer overmaken, maar geef dan even het aantal gewenste tickets aan bij het veld “bericht”.

Bezoekt u de avond namens een bedrijf? Dan vragen we u minimaal 2 tickets af te nemen of minimaal €50,- over te maken.

Naam*

Bedrijfsnaam

E-mailadres*

Bericht

Bedrag *Organisaties die onze reis mede mogelijk maken!

 

Aerohive NetworksAruba NetworksBouwbedrijf HabéDS-ITEnerduCals College
Schuiteman WonenSport Inn PuttenTechDataUTP-Kabel.nl
UwArboPatchKast.nlVloerverwarminginfrezen.infoGlasvezel-Kabel.comServerKast.com

Meer informatie

Blijf op de hoogte via Facebook

Wilt u meer lezen over de ontwikkelingen voor en tijdens onze reis? Dat kan! Like onze Facebook pagina en blijf op de hoogte.

Copyright 2018 |  Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Cookieinstellingen |  Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Klanten beoordelen ons met een: 8,4/10 op basis van 44 beoordelingen