Skip navigation Menu

Extreme switching

De basis voor jouw bedrijfsnetwerk!

wentzo-boog

Met het Extreme switch portfolio zorg je voor een cloud gebaseerde en geautomatiseerde aansturing van jouw volledige LAN landschap. Kenmerkend is de eenvoudige en veilige architectuur vanaf de core tot aan de edge.

Security

Extreme biedt een sterke combinatie van role-based policies, secure link encryption en een vergaande vorm van segmentatie. Hier helpen we jouw netwerk te beschermen tegen security gerelateerde bedreigingen.

Cloud first

Vanuit één krachtig cloud management tool wordt het volledige netwerk beheerd. Van core tot edge. Alle activiteiten worden gestroomlijnd en vereenvoudigd. Dit biedt voordelen voor een snelle implementatie en verneenvoudigd beheer.

Automatisering

Een vergaande vorm van automatisering biedt de juiste netwerkservices aan alle gebruikers en apparaten op het netwerk. Een netwerk dat zichzelf continu aanpast om de best passende route voor elk datapakket te organiseren!

Welke switch voor welke situatie?

Interesse welke Extreme switches passen bij jouw omgeving? Dan helpen we je graag op weg! Ben je er al uit dat je een stackable edge switch wil met minimaal 10 Gigabit porten en power budget dat aansluit bij jouw netwerk. Kijk dan hier en duik dieper in de verschillende samenstellingen.  Of bekijk onze video update met Extreme Networks senior system engineer Roand Ivens.

Wil je graag een nuchter advies dat aansluit op jouw situatie? Neem dan even contact met ons op. Dan helpen we je op weg in de verschillende keuzemogelijkheden.  

Breed portfolio

Als een leider in het Gartner Magic Quadrant biedt Extreme een breed portfolio aan switch oplossingen. Of het nu gaat om datacenter/core, distributie of edge switching: Extreme biedt een snelle, flexibele en veilige basis voor jouw organisatie!

Dynamische rol-based policies

Extreme switches ondersteunen een schaalbaar policy mechanisme zowel voor wired als wireless apparaten. Deze policies worden centraal gedefinieerd, maar lokaal afgedwongen op de switch. Bovendien blijven deze policies van kracht voor de gebruiker, het apparaat en de applicatie terwijl deze door het netwerk bewegen.

Applicatie hosting

Extreme switches kunnen, naast het eigen besturingssysteem, ook on-board applicaties hosten, zonder dat dit ten koste gaat van de prestaties. Dit draagt bij aan een verbeterd netwerkinzicht via ingebouwde analyse tooling. Het maakt het ook mogelijk om nieuwe applicaties te activeren zonder dat hiervoor aparte hardware noodzakelijk is.

Uitgebreide analyses en inzichten

Op Artificial Intelligence en Machine Learning gebaseerde inzichten, bieden de mogelijkheid om het netwerk te fine-tunen en daarmee te voorkomen dat issues optreden. De combinatie van ExtremeAnalytics en Extreme CloudIQ bieden je uitgebreide inzichten en analyses en daarmee grip op je netwerk!

Extreme switches beveiligen je netwerkverkeer met ondersteuning voor IEEE 802.1AE MACsec op de verschillende switchplatforms. MACsec is netwerk security standaard die pakketten tussen aangesloten switches of devices encrypt en decrypt. Dat geeft een gerust gevoel!

Universal hardware

Een uniek voordeel van Extreme switches is het aanbod van universal hardware: bestaande hardware kan worden hergebruikt door alleen de software eenvoudig te wijzigen!

De kracht van universal hardware

Extreme is de enige netwerkleverancier die universele wired en wireless hardware aanbiedt voor een enterprise infrastructuur. Dit maakt naast vereenvoudigde bestel-, licentie- en garantieprocessen, vooral een flexibele operatie mogelijk. Op een Extreme hardware platform (switches / AccessPoints) kunnen verschillende Extreme besturingssystemen worden geactiveerd. Dit biedt flexibiliteit en keuze en heeft een gunstig effect op de Total Cost of Ownership. Nieuwe technieken of gebruikstoepassingen kunnen immers eenvoudig worden doorgevoerd, met het behoud van hardware en de beschikbare licenties!

Een keer vrijblijvend sparren? Stuur een berichtje!

Je bent verantwoordelijk voor networking binnen jouw organisatie. En je hebt echt wel veel op de rit, maar natuurlijk ook je wensen en stiekem nog wat aandachtspunten voor je netwerk. Wat dacht je van een uurtje sparren? Vertel jij je verhaal, doen wij het onze. Een soort van kennismakingsgesprek. Wij kijken er naar uit om je te bezoeken, maar je bent ook in ons prachtige Huis van Innovatie welkom. En is het net even te ver of laat je agenda het niet toe? Dan kan het natuurlijk ook via Teams!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl