Skip navigation Menu

Switching

De basis voor jouw bedrijfsnetwerk!

wentzo-boog

Het IT netwerk is de toegangspoort tot alle clouddiensten en applicaties binnen jouw organisatie. Binnen dat netwerk handelen de LAN switches alle verkeersstromen af. Het is een stevige uitdaging om dat snel en efficiënt plaats te laten vinden. Want hoe ga je als organisatie om met de groei van alle verschillende apparaten die connecteren op het netwerk? Deze hebben allemaal een andere prioriteit en bandbreedte behoefte. En is jouw Power over Ethernet budget toereikend voor alle ‘slimme’ IOT apparaten?

 

Meer bandbreedte

Bij het inrichten van de digitale werkplek lopen veel organisaties tegen functionele beperkingen van hun switches aan. Deze zijn onvoldoende voorbereid op de toename aan apparaten en communicatiestromen. Zo zorgt het implementeren van WiFi 6 of WiFi 6E AccessPoints voor een verhoogde bandbreedte vraag. Deze kan vaak niet ingevuld worden met de bestaande switches. Deze ondersteunen niet de nieuwste standaarden en functionaliteiten zoals multi-gigabit Ethernet. De netwerkspecialisten van Wentzo denken graag mee of het netwerk van jou organisatie klaar is voor de toekomst.

Switching voor alle locaties van SORG

Voor alle 11 locaties van het Hoornbeeck College en het Van Lodenstein College (samen ondergebracht in de stichting SORG) verzorgde Wentzo een volledig nieuw IT netwerk op basis van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. De implementatie van de switches kon dankzij een slim design en projectmatige aanpak tijdens reguliere lesdagen plaatsvinden. Met ‘de winkel open’ dus! Het netwerk is grotendeels redundant uitgevoerd zodat de kans op downtime tot een minimum beperkt is. Met zo’n 11.000 leerlingen en 1.000 leraren die dagelijks afhankelijk zijn van het netwerk, geeft dat een gerust gevoel!

Kennismaking

LAN Inventarisatie

LAN inventarisatie

Projectplan en netwerkdesign

Projectplan en netwerkdesign

Onderhoud en beheer

Migratie en optimalisatie

Network inventory

Met verschillende leveranciers en netwerkmanagementplatformen is het soms nog niet zo eenvoudig om een goed design voor je LAN switches te maken. Want ben jij in staat om met een druk op de knop een totaal overzicht te leveren van je volledige netwerk? Geen nood, wij helpen je graag. Networkinsight zorgt dat jij weer in control bent. De oplossing levert een volledig en actueel overzicht van jouw complete IT landschap. Vanuit dit overzicht kan jij slimme keuzes maken voor de toekomst. Weten hoe, gaan naar…

Patchkast optimalisatie

Bij het plaatsen van nieuwe switches, denk je ook na over de huidige inrichting van de patchkast. Veel organisaties hebben dit niet op orde. Onze collega’s zien nog te vaak voorbeelden dat de patchkabels door elkaar lopen of niet goed gedocumenteerd zijn. Dit leidt tot storingen en langere oplostijden van incidenten. Een netwerk engineer van Wentzo helpt jou graag om dit probleem op te lossen. Weten hoe, kijk op… (link naar Expertise-patchkastoptimalisatie)

“Met slimme API scripting wordt de downtime bij migraties tot een minimum beperkt.”

Joël Stouwdam, netwerkspecialist van Wentzo

Switch innovaties

Tegenwoordig zijn er weer volop ontwikkelingen op het gebied van Switching. Zo levert een moderne LAN oplossing al meer dan 5 Gbe. per port over relatief oude Cat5e. bekabeling . En niet alleen de snelheid is indrukwekkend. De nieuwe Power over Ethernet standaard zorgt dat switches in staat zijn om al 90 Watt per poort te leveren. Deze en andere functionaliteiten bieden organisaties nieuwe mogelijkheden. Denk aan het aansturen van de ledverlichting of het voeden van beveiligingscamera’s.

Projectbenadering

Het vervangen van de switches binnen jou organisatie vraagt om een gedegen aanpak en projectbegeleiding. De collega’s van Wentzo stellen hun expertise op dit vlak graag ter beschikking. Een netwerkconsultant van Wentzo stelt duidelijke vragen en komt met een gedegen advies op maat voor jouw organisatie. Vervolgen zal met behulp van een Technisch Ontwerp en migratieplan een gefaseerde projectaanpak worden opgesteld. Een projectmanager van Wentzo draagt zorg dat de migratie in goede banen verloopt. Neem vrijblijvend contact op om te kijken op welk vlak Wentzo jou kan adviseren.

Een keer vrijblijvend sparren? Stuur een berichtje!

Je bent verantwoordelijk voor networking binnen jouw organisatie. En je hebt echt wel veel op de rit, maar natuurlijk ook je wensen en stiekem nog wat aandachtspunten voor je netwerk. Wat dacht je van een uurtje sparren? Vertel jij je verhaal, doen wij het onze. Een soort van kennismakingsgesprek. Wij kijken er naar uit om je te bezoeken, maar je bent ook in ons prachtige Huis van Innovatie welkom. En is het net even te ver of laat je agenda het niet toe? Dan kan het natuurlijk ook via Teams!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl