Skip navigation Menu

WiFi voor de binnenvaart

wentzo-boog

Wentzo Wireless heeft onlangs een mooie aanbesteding gewonnen. In opdracht van het programma Impuls Dynamisch Verkeersmanagement Vaarwegen (IDVV) van Rijkswaterstaat gaat Wentzo tientallen ligplaatsen voor binnenvaartschepen voorzien van een betrouwbaar WiFi netwerk. Oud-minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) gaf hiervoor symbolisch het startsein.

 

Win-win situatie

Op meer dan 20 ligplaatsen en binnenhavens voor de professionele binnenvaart zijn verspreid over 2013 en 2014 hoogwaardige WiFi netwerken gerealiseerd. Voorbeelden van deze plekken zijn de Maashaven in Rotterdam, Houthaven in Amsterdam, Zeeland Seaports, Zwijndrecht, Bergen op Zoom en Moerdijk. Volgens de Nederlandse Vereniging voor Binnenhavens (NVB) vergroot dit initiatief de aantrekkelijkheid van havens en ligplaatsen. Bert Luijendijk, vicevoorzitter NVB: “Havenbeheerders kunnen deze WiFi hotspots ook gebruiken als digital portal van de haven. Bij het aanmelden worden gebruikers voorzien van informatie over ligplaatsen en voorzieningen in de haven of andere zaken van belang. Kortom, WiFi in havens is een win-win situatie voor havengebruiker en -beheerder”.

Voordelen WiFi netwerk

Voor schippers wordt een betrouwbare datacommunicatie van steeds groter belang. WiFi op ligplaatsen blijkt dan ook zeer gewenst te zijn door binnenschippers. Dit biedt deze gebruikersgroep de mogelijkheid om tegen geringe vergoeding gebruik te maken van breedband internettoegang op specifieke locaties. Bijvoorbeeld voor het updaten van software programma’s, het downloaden van grote hoeveelheden data en/of audio/videotoepassingen.

Over IDVV en Wentzo

De verbetering van mobiel internet en de aanleg van WiFi Hotspots op de hoofdvaarwegen is onderdeel van het programma IDVV. In dit programma werken overheden, vaarwegbeheerders, vervoerders, verladers, havens en terminals samen aan het beter benutten van de vaarwegen. Rijkswaterstaat is initiatiefnemer van dit programma. Meer informatie over IDVV is hier te vinden. Wentzo Wireless is al sinds 1999 volledig gespecialiseerd in betrouwbare WiFi netwerken voor zowel indoor als outdoor toepassingen. Als merkonafhankelijk WLAN specialist adviseert Wentzo partijen in bijvoorbeeld de onderwijs-, overheid,- hospitality en zorgbranche. Naast advisering worden complete turn-key projecten volledige met eigen specialisten verzorgd.

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl