Skip navigation Menu

SURFwireless: WiFi as a Service

Voordelig WiFi abonnement voor het onderwijs

Als partner van SURFnet zorgt Wentzo Wireless voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. SURFwireless is sinds 2016 de nieuwe WiFi as a Service-dienst van SURFnet. Met deze innovatieve dienst bieden SURFnet en Wentzo onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland een excellente WiFi infrastructuur en ervaring op hun locatie.

 

De samenwerking

Als innovatiepartner van SURFnet ontwikkelen en onderhouden wij de dienst SURFwireless. Wentzo zorgt voor de benodigde hardware zoals AccessPoints en de managementomgeving. Dit wordt afgenomen bij WiFi leverancier Aerohive. Aerohive werkt met open API’s waardoor ook ontwikkeling van features en diensten van derden mogelijk zijn. SURFnet kan met Wentzo de instellingen een WiFi dienst bieden die centraal gemanaged wordt en continu de laatste innovaties ondersteunt.

SURFwireless: Hoe werkt het?

Pionier: ROC Rijn IJssel

ROC Rijn IJssel in Arnhem had behoefte aan een upgrade van het capaciteitsnetwerk. Als oplossing is SURFwireless naar tevredenheid geïmplementeerd. Binnen het SURFwireless pakket wordt de Aerohive AccessPoint AP230 ingezet, zo ook bij Rijn IJssel. De authenticatie en autorisatie vindt plaats via eduroam. Hierdoor kunnen studenten en medewerkers altijd overal eenvoudig inloggen. Binnen SURFwireless kunnen instellingen additionele diensten op maat toevoegen. Zo koos Rijn IJssel voor de preventieve security en virusdetectie oplossingen van onze teaming partner Quarantainenet.

Over SURFnet

SURFnet is onderdeel van SURF, de ICT-samenwerkingsorganisatie van onderwijs en onderzoek. SURF voorziet studenten, docenten en onderzoekers in Nederland in ICT-voorzieningen voor onderzoek en talentontwikkeling. De diensten van SURFnet zorgen voor betere dienstverlening voor de aangesloten instellingen. SURFnet helpt onderzoekers, docenten en studenten eenvoudig en krachtig samenwerken met behulp van ICT. Dit doen zij door ze met elkaar en binnen teams te verbinden en eenvoudig toegang te bieden tot diensten, data en instrumenten. (Bron: SURF.nl)