Skip navigation Menu

SURFwireless

Voordelig WiFi abonnement voor het onderwijs

wentzo-boog

Als partner van SURF zorgt Wentzo Wireless voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. SURFwireless is sinds 2016 de nieuwe WiFi as a Service-dienst van SURF. Met deze innovatieve dienst bieden SURF en Wentzo onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland een excellente WiFi infrastructuur en ervaring op hun locatie.

 

Laatste ontwikkelingen

SURFwireless bij Forum Groningen

Eind november werd het indrukwekkende pand van Forum Groningen geopend. Samen met SURFwireless hielpen we Forum Groningen aan een excellente WiFi dienst. Diverse AcccessPoints zijn gecamoufleerd waarmee het bijzondere ontwerp van het pand wordt gerespecteerd.

SURFwireless bij Hanzehogeschool

Met zo’n 1500 WiFi 6 AccessPoints wordt Hanzehogeschool één van de grootste afnemers van SURFwireless. De succesvolle groei van de WiFi dienst vormt bovendien een voordeel voor nieuwe afnemers. De tariefstelling werd door SURF verlaagd wat weer een aantrekkende werking heeft.

link naar PDF

Drie nieuwe vestigingen ROC Rijn IJssel

Onlangs heeft Wentzo drie nieuwe vestigingen van ROC Rijn IJssel opgeleverd, het aantal locaties staat hiermee op 11. Deze onderwijsinstelling was de eerste die aan de slag ging met SURFwireless. De keuze voor deze dienstverlening was snel gemaakt. Maarten Veldhuis, teamleider ICT bij ROC Rijn IJssel:  “De technologie achter WiFi is zó complex geworden, dat het voor onze mensen niet meer bij te houden is. We kwamen daarom al gauw tot de conclusie: dat willen we uitbesteden”.

Metingen MBO Amersfoort

Wentzo is op daarnaast druk bezig met het het uitvoeren van troubleshoots en netwerkmetingen bij de locaties van MBO Amersfoort. Dit ter voorbereiding van de SURFwireless implementatie.

MBO Utrecht: “Het werkt als een zonnetje”

Eind 2017 zijn vier locaties van MBO Utrecht ook aangesloten op SURFwireless. Bij de aanvraag bleek MBO Utrecht veel waarde te hechten aan proactief beheer, moest Wentzo goed rekening houden met grootgebruikers van bandbreedte en verwachtten zij een toekomstgerichte service. Studenten en docenten zijn blij. Lees meer over de SURFwireless implementatie bij MBO Utrecht.

Richard Geluk, manager informatie & automatisering bij MBO Utrecht:

“We krijgen veel positieve reacties van studenten en docenten. Dat is erg leuk om te horen. Complimenten krijg je immers niet vaak als dienst ICT, omdat het meestal niet opvalt wanneer alles naar behoren functioneert. Het is zó goed, ik gun het iedereen.”

Acht stappenplan SURFwireless

Zo sluit u eenvoudig aan op SURFwireless

Acht stappenplan Wentzo SURFwireless

 

Innovatieve hardware: Aerohive Networks

Samen met SURF is er gekozen voor de hardware oplossingen van netwerkleverancier Aerohive Networks. Aerohive werkt met open API’s waardoor ontwikkeling van externe features en diensten van derden goed mogelijk zijn. SURFwireless is daarom een WiFi die we volledig afstemmen op uw wensen. De dienst wordt centraal gemanaged via HiveManager, zo houdt u inzicht in uw netwerkprestaties. Bovendien voeren wij continu updates door, waardoor uw SURFwireless de laatste innovaties ondersteunt. Meer weten over de oplossingen van Aerohive? Neem een kijkje op onze Aerohive pagina, hier vindt u links naar datasheets en de nieuwste webinars.

Aerohive oplossingen

SURFwireless: Hoe werkt het?

Jos Huttinga – Project Manager bij Wentzo over SURFwireless:

“Als Project Manager bij Wentzo ben ik bijna vanaf het begin van SURFwireless betrokken. Samen met het leuke
SURF team 
ben ik voortdurend bezig met de verbetering van de dienst en begeleid ik de projecten bij onze
klanten. Vanuit Wentzo kan ik 
SURFwireless instellingen regelmatig helpen met maatoplossingen die buiten de
standaard dienst vallen, maar tot onze 
expertise behoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om het maken van designs
of het optimaliseren van patchkasten. Zo kunnen we alle instellingen volledig ontzorgen.”

 

 

Over SURF

SURF is onderdeel van SURF, dé ICT-samenwerkingsorganisatie van onderwijs en onderzoek. SURF voorziet studenten, docenten en onderzoekers in Nederland in ICT-voorzieningen voor onderzoek en talentontwikkeling. De diensten van SURF zorgen voor betere dienstverlening voor aangesloten instellingen. SURF helpt onderzoekers, docenten en studenten eenvoudig en krachtig samenwerken met behulp van ICT. Dit doen ze door ze met elkaar én binnen teams eenvoudig toegang te bieden tot diensten, data en instrumenten.

Het SURFwireless team bij SURF

Het SURFwireless team van SURF is het eerste aanspreekpunt voor u als onderwijsinstelling en biedt u graag advies op maat. Het team dat bestaat uit een productmanager, SURFwireless adviseur, service manager en een productmanager bezitten een gezonde mix van technische en proces kennis. In samenspraak met Wentzo als innovatiepartner houden zij zich bezig met alle vraagstukken rondom de dienstverlening.

Benieuwd wie deze leden zijn? Neem eens een kijkje op de teampagina van SURF.