Skip navigation Menu

Wehkamp

WiFi voor het grootste e-distributiecentrum ter wereld

wentzo-boog

Het draadloze netwerk van het wehkamp.nl distributiecentrum in Zwolle is de kritische ‘lifeline’ voor handscanners, heftrucks scanners en terminals op reachtrucks. Daarnaast maken ruim 200 medewerkers, leveranciers en gasten gebruik van het WLAN. De inrichting van het WiFi netwerk werd door een andere partij dan Wentzo Wireless verricht. Verbindingen waren echter niet stabiel en dat stagneerde de vele handling processen. Daarom werd Wentzo ingeschakeld.

 

Onze aanpak

De WiFi specialisten van Wentzo weten goed raad dit soort uitdagingen. We voerden een deskundige inventarisatie van de huidige opstelling uit. Een volledige Site Survey (WiFi meting) leverde veel input op ten aanzien van signaalwaardes, dempingen en verstoringen. Daarnaast werd de configuratie van het netwerk kritisch onderzocht. Dit gedegen onderzoek resulteerde in een advies en plan van aanpak dat werd voorgelegd aan wehkamp.nl. Onze WiFi specialisten hebben stapsgewijs de voorgestelde wijzigingen doorgevoerd om te komen tot de 100% situatie. Zo werken de medewerkers erg tevreden met een Wentzo WiFi netwerk in het grootste e-ditriutiecentrum ter wereld.

Koninklijke opening

Op woensdag 23 september 2015 opende koning Willem Alexander het hagelnieuwe distributiecentrum van wehkamp.nl in Zwolle. Met een oppervlakte van 53.000 vierkante meter en een opslagcapaciteit van 4 miljoen artikelen is dit het grootste e-commerce DC ter wereld. Ook voor andere zaken geldt dat Wehkamp inzet op de overtreffende trap: de handling moet razendsnel plaatsvinden (binnen een half uur na plaatsing staat een pakketje klaar voor verzending) en het gebouw staat geheel in het teken van duurzaamheid (op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland). Voor de inrichting van het draadloos netwerk werd een beroep gedaan op de specialisten van Wentzo Wireless.

dcwehkamp2

Een opslagcapaciteit van 4 miljoen artikelen

copyklaaseissensavproducties_wehkamp_09-06-15-63 (1)

Binnen een halfuur een pakketje klaar voor verzending

Wehkamp_PaulRaats_1080659_panelen_web

Het grootste zonnepanelenveld van Nederland

Over wehkamp.nl

wehkamp.nl heeft ongeveer 1,7 miljoen vaste klanten en zo’n 128 miljoen bezoekers per jaar. Dit zorgt voor meer dan 7 miljoen zendingen per jaar. wehkamp.nl profileert zich als specialist op het gebied van online winkelen. wehkamp.nl heeft 650 medewerkers in dienst die werkzaam zijn in vier verschillende vestigingen. In Zwolle, het hoofdkantoor en de fotostudio, Dedemsvaart en Maurik Logistieke Service Centra. Deze Logistieke Service Centra beslaan ruim 66.000 m2 magazijnoppervlakte. (Bron: wehkamp.nl) Het terugbrengen van het aantal AccessPoints past ook binnen het duurzame beleid van wehkamp.nl. Meer informatie over het ‘groene’ logistieke centrum? Klik dan hier voor de informatiepagina.