Skip navigation Menu

The Student Hotel

Innovatief én futureproof

wentzo-boog

In juli 2020 heeft Wentzo een aanbesteding gewonnen bij The Student Hotel. De hotelketen kiest voor de Innovatieve Netwerk as a Service oplossing van Wentzo. Eén integrale netwerkoplossing die zorg draagt dat alle gasten, personeel en devices eenvoudig en veilig verbonden zijn. Naast het bieden van deze futureproof oplossing zal Wentzo in de toekomst als kennispartner blijven fungeren om ook nieuwe innovaties binnen het hotel mogelijk te maken.

 

The Student Hotel is meer dan alleen een hotel. Naast studentenaccommodatie is er onder hetzelfde dak ruimte voor hotelkamers, co-creatie, meetings en events. Een innovatief en zeer succesvol concept. Daar past ook een netwerkoplossing bij die aansluit bij de aspiraties van deze hotelketen. In eerste instantie zijn drie hotels, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam voorzien van een volledig nieuw netwerk.

“Ik ben zwaar onder de indruk van de Network as a Service oplossing!”

Henk Jan Boer, IT Manager, The Student Hotel

Oplevering The Student Hotel

Na de winst van de aanbesteding is er gelijk gestart met de uitrol van onze Network as a Service oplossing. Er is genoeg tijd genomen om zo de voorbereiding tot in de puntjes te verzorgen. Amsterdam heeft als eerste een nieuw netwerk gekregen, waarna wij als Wentzo een standstill periode hebben genomen om te kijken of alles naar wens verloopt. Na deze periode zijn ook Rotterdam en Den Haag overgegaan op onze dienstverlening. In onze referentievideo zie je hoe wij te werk zijn gegaan bij The Student Hotel.

Amsterdam West heeft:

707

kamers, verdeeld over drie gebouwen.

Rotterdam heeft:

484

kamers, op loopafstand van het centrum.

Den Haag heeft:

310

kamers, vlak bij Den Haag Centraal.

Excellent Network Solution

De Netwerk as a Service oplossing van Wentzo draagt zorg voor de volledige connectiviteitslaag binnen het hotel. De internetverbinding, switching vanaf de core tot aan de edge, maar ook WiFi6 behoort hiertoe. Op gebied van draadloze connectiviteit worden ook technieken als Bluetooth en ZigBee opgenomen binnen de oplossing. Nieuwe Location Based diensten maken gebruik van deze draadloze technieken. De securitylaag wordt aangevuld met een NAC, Firewall en SD Branche oplossing. Deze technieken dragen bij aan de gastervaring.

De volledige oplossing is gebaseerd op producten van Aruba Networks. Een intensieve samenwerking tussen Wentzo en Aruba heeft geleid tot winnend aanbod. Een prachtige teamprestatie. Binnen vier maanden zijn drie hotels voorzien van de nieuwe Netwerk as a Service dienstverlening.

Wil je meer lezen? Download dan de Case Study van Aruba over The Student Hotel

Wentzo TSH
Wentzo TSH
Wentzo TSH

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl