Skip navigation Menu

Unilogic

Unilogic ICT oplossingen

wentzo-boog

Waar is de tijd gebleven dat onderwijzers gewapend met schoolbord en krijt voor de klas stonden? Tegenwoordig wordt onderwijzend personeel uitgerust met digitaal gereedschap. Tools om onze jeugd voor te bereiden op een toekomst waarin computers een elementaire rol vervullen.

 

Dit artikel is eerder verschenen in ‘Connected by Wentzo’. Klik op de volgende link voor het magazine: Connected by Wentzo

Het Limburgse Unilogic bedient meer dan 1.000 onderwijsinstellingen in het voortgezet en primair onderwijs door heel Nederland met ICT oplossingen. Directeur Huub Schoenmakers voorziet een steeds belangrijkere rol voor ICT. “Onderwijs en bedrijfsleven hebben vanaf pakweg het jaar 2000 veel geïnvesteerd in ict-voorzieningen. Eigenlijk hebben we het tijd-perk van de automatisering nog maar net achter de rug. Waar we nu aan toe zijn is om uit die automatisering informatievoorziening te halen voor alle doelgroepen. Zodat, waar je ook bent op de wereld, iedereen toegang heeft tot de voor hem of haar belangrijke informatie. Any device any place. Een draadloos netwerk is daarbij natuurlijk onontbeerlijk. Dat doen wij overigens niet alleen voor het onderwijs maar net zo vaak voor bedrijven.”

Digitaal schoolbord

“Door draadloos te werken kun je als leerkracht, maar ook als werknemer in een bedrijf, flexibel werken. Je bent niet gebonden aan een vaste werkplek of klaslokaal of zelfs aan een bepaalde locatie. (Het ‘nieuwe werken’ red.). Het klassikale lesgeven wordt steeds meer veranderd in klassen doorbrekend onderwijs. Specialisten die bepaalde vakken waar dan ook in het gebouw doceren. Daarnaast is er steeds meer sprake van digitale interactie. De leraar doceert op een digitaal ‘schoolbord’. De leerlingen kunnen daar in de klas op inloggen en hun oplossingen of vragen digitaal inbrengen. Wij letten er daarbij heel goed op dat er wel voldoende bandbreedte ingeregeld wordt en dat de veiligheid is gegarandeerd. Zeker in het voortgezet onderwijs, maar ook in het primair, is het uitgesloten dat leerlingen en buitenstaanders kunnen inbreken op onze netwerken.”

Directeur Huub Schoenmakers:

“Wentzo past goed in onze filosofie. Specialisten die net als wij gemotiveerd en gericht zijn op ontwikkeling. Niet bang om te investeren in klanten. Eigenlijk maken ze gewoon deel uit van onze Unilogic familie. Ik zou willen spreken over een prettige samenwerking.”

Bedrijven en scholen

Schoenmakers weet waar hij over praat. Jaarlijks bedient Unilogic bedrijven en schoolinstellingen met automatiseringsconcepten waarmee op het gebied van efficiency, kosten-besparing en gebruikersgemak aansprekende resultaten worden behaald. In de onderwijssector behoort dit bedrijf tot de marktleiders, maar de laatste jaren maakt Unilogic ook een sterke groei door in de zakelijke dienstverlening waaronder veel MKB bedrijven en woningcorporaties. De Limburgers gaan met hun dienstverlening net een stapje verder. Naast de automatisering van bedrijfsprocessen en werkplekken in de cloud wordt er namelijk ook gezorgd voor glasvezel men breedband internetverbindingen. Geïntegreerde ICT dus waarbij de klant totaal ontzorgd wordt en zowel voor de infrastructuur als de programmatuur op één adres terecht kan. Ze weten dus waar ze mee bezig zijn daar in het zuiden. En dat wordt gewaardeerd. Unilogic was onlangs nog genomineerd voor de High Growth Awards en de FD Gazelle Award.

Wentzo WiFi

Any Device, any place

Unilogic en Wentzo

AccessPoint beheer vanuit één centraal punt

Leerkrachten kunnen eenvoudig werken

Samenwerking

Samen met Wentzo werd een draadloos netwerk concept ontwikkeld dat is te integreren bij alle onderwijsinstellingen en bedrijven die Unilogic bedient. Kern van dit concept is dat alle AccessPoints vanuit één centrale omgeving bij Unilogic worden beheerd. Wentzo inventariseert per school de gebruikersgroep en verzorgt onder meer de WLAN Site Surveys. Op basis van deze uitgebreide inventarisatie wordt een hoogwaardig WLAN aangelegd dat op de specifieke wensen van de klant is afgestemd. De kwalitatief hoogwaardige hardware en vastgestelde serviceopvolging garandeert scholen een probleemloos gebruik van een draadloos netwerkvoorziening. Hierbij kiest Unilogic voor het zogenaamde WaaS waarbij het draadloos netwerk als een service wordt afgenomen en de klant geen voorinvesteringen hoeft te doen. Klanten betalen een vast bedrag per maand en klaar. Verder geen omkijken.