Skip navigation Menu

SURFwireless

Excellente WiFi voor het onderwijs!

wentzo-boog

SURFwireless is de WiFi as a Service dienst van de coöperatie SURF. Sinds 2016 is Wentzo WaaS partner van SURF en dragen we met onze kennis en expertise bij aan het succes van SURFwireless. In 2021 werd Wentzo opnieuw geselecteerd als SURFwirless partner. De doelstelling van deze samenwerking is het continueren, uitbreiden en innoveren van de dienstverlening! 

 

SURFwireless is nu al actief bij meer dan 70 verschillende onderwijslocaties. En met de vernieuwde dienstverlening is de verwachting dat dit aantal snel toeneemt. De dienstverlening is op verschillende manieren af te nemen, bijvoorbeeld geheel managed of als Do It Yourself variant. Op deze wijze sluit SURFwireless altijd aan op de wensen en de specifieke situatie van een onderwijsinstelling. Naast dit voordeel draagt de nieuwe techniek bij aan een (nog) hogere capaciteit, het voorkomen van storingen en bieden de slimme technieken tal van mogelijkheden voor innovatie binnen het onderwijs!

Een selectie van tevreden SURFwireless afnemers:

Richard Geluk, manager informatie & automatisering bij MBO Utrecht:

“We krijgen veel positieve reacties van studenten en docenten. Dat is erg leuk om te horen. Complimenten krijg je immers niet vaak als dienst ICT, omdat het meestal niet opvalt wanneer alles naar behoren functioneert. Het is zó goed, ik gun het iedereen.”

SURFwireless Managed

De instelling krijgt een volledig door SURF geleverd, beheerd en geïnnoveerd excellent WiFi netwerk op één of meerdere locaties. Deze dienst is op maat gedimensioneerd om gebruikers van een betrouwbaar WiFi netwerk met uitstekende dekking, capaciteit en functionaliteit te voorzien. Als instelling profiteer je direct van alle innovaties en ontwikkelingen die dit met zich meebrengt.

SURF ‘Do It Your Self’

Bij SURFwireless DIYS wordt het WiFi netwerk voor de instelling volledig volgens de SURFwireless standaarden ingemeten, geleverd en ingericht. Hierbij profiteert de instelling van de expertise en ervaring van onze netwerkspecialisten en de aantrekkelijk inkoopcondities van SURF. De instelling is na oplevering van het WiFi netwerk zelf verantwoordelijk voor het dagelijks beheer van het WiFi netwerk.

SURF Start

Niet elke instelling heeft de mogelijkheid om alle locaties in één keer te migreren naar SURFwireless. Daarbij is het vaak onwenselijk om het huidige WiFi netwerk nog in beheer te houden. SURF biedt instellingen de mogelijkheid om het beheer van de overige locaties (die later overgaan naar SURFwireless) over te nemen. Daarbij wordt gebruik gemaakt van de bestaande eigen apparatuur van de instelling.

Bart van der Helm – Projectmanager bij Wentzo over SURFwireless:

“Als projectmanager bij Wentzo ben ik nauw betrokken bij de dienst. Samen met het SURFwireless team zijn we voortdurend bezig de wensen van de instellingen in kaart te brengen en begeleid ik de projecten. Vanuit Wentzo kan ik SURFwireless instellingen regelmatig helpen met maatoplossingen die buiten de standaard dienst vallen, maar tot onze expertise behoort. Het gaat dan bijvoorbeeld om aanvullende diensten zoals het optimaliseren van patchkasten of het verzorgen van de benodigde netwerkbekabeling. Zo kunnen we alle instellingen volledig ontzorgen.”

Over SURF

Meer dan 100 onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland werken in de coöperatie SURF samen om de kansen van digitalisering ten volle te benutten. Met als doel: beter en flexibeler onderwijs en onderzoek. Binnen het samenwerkingsverband investeren de Nederlandse universiteiten, hogescholen, universitair medische centra, onderzoeksinstellingen en mbo-instellingen gezamenlijk in hoogwaardige ICT-infrastructuur en ICT innovatie. Door innovaties tegen aantrekkelijke voorwaarden beschikbaar te maken, zorgt SURF dat de mogelijkheden die ICT biedt optimaal kunnen worden benut. Kijk hier voor meer over SURF!

Het SURFwireless team bij SURF

Het SURFwireless team van SURF is het eerste aanspreekpunt voor een onderwijsinstelling en biedt graag advies op maat. Het team bestaat uit een productmanager, SURFwireless adviseur, service manager en een productmanager en zij allen bezitten een gezonde mix van technische én proces kennis. In samenspraak met Wentzo als WiFI as a Service partner houden zij zich bezig met alle vraagstukken rondom de dienstverlening.

Benieuwd wie deze leden zijn? Neem eens een kijkje op de teampagina van SURF.