Skip navigation Menu

Eduroam voor uw onderwijsinstelling

Persoonlijk advies en een soepele implementatie

wentzo-boog

Het aantal devices dat uw leerlingen meeneemt naar uw onderwijsinstelling groeit. Uw studenten verwachten met hun laptop, smartphone en tablet eenvoudige toegang tot het WiFi netwerk van uw onderwijslocaties. Als ICT eindverantwoordelijke staat u voor een uitdaging. Wie mag er met welke devices op uw netwerk? En wanneer? Met eduroam lossen we dat op! Wentzo is integratiepartner voor zowel Kennisnet als SURF.

 

Wat is eduroam?

Eduroam stelt leerlingen, studenten, onderzoekers én medewerkers in staat veilig en eenvoudig te verbinden met het draadloze netwerk van een onderwijs- of onderzoeksinstelling. Deze netwerkgebruikers ontvangen eigen inloggegevens, waarmee zij wereldwijd direct verbinden wanneer een eduroam netwerk beschikbaar is. Op dit moment zijn meer dan 750 onderwijsinstellingen aangesloten. Daarnaast maken meer dan 12.000 onderwijs- en onderzoeksinstellingen verdeeld over 76 landen gebruik van de voordelen.

Hoe werkt het?

Eduroam gebruikt gekoppelde authenticatieservers. Hierdoor kunnen netwerkgebruikers met hun eigen device veilig en probleemloos inloggen op het netwerk van een onderwijsinstelling waar ze te gast zijn. Zij hoeven niet elke keer in te loggen of extra configuraties uit te voeren, het device verbindt automatisch. Zo kunnen bijvoorbeeld studenten van de Hogeschool Utrecht, gebruik maken van het draadloze netwerk bij de TU Eindhoven, wanneer zij daar vakken volgen. Daarnaast geldt hetzelfde voor docenten die bij verschillende instellingen werkzaam zijn. Bekijk de video hiernaast voor de voordelen.

Video: uitleg

Wentzo integratiepartner van Wentzo

Veilig verbinden

De basis van eduroam is gebaseerd op gekoppelde authenticatieservices, waarover de inloggegevens op een veilige manier tussen verschillende onderwijsinstellingen getransporteerd worden. De instelling waar de gebruiker staat ingeschreven, houdt de gegevens bij en controleert deze. Wilt u nog meer informatie? Kijk dan op de website van stichting eduroam of neem contact met ons op!

Uw eduroam en WiFi specialist in het onderwijs

In de onderwijsbranche hebben wij als integratiepartner al veel instellingen voorzien van een soepele eduroam koppeling. Wilt u meer weten over deze implementaties? Wij brengen u in contact met één van onze klanten. Zij vertellen u graag over de voordelen die deze koppeling hen biedt. Vul hiernaast uw gegevens in en wij adviseren u over al onze WiFi oplossingen voor het onderwijs. U kunt ons ook bellen op 0577 – 460008.

 

Buddy

Contact met Wentzo

Binnen één werkdag een reactie.

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl