Skip navigation Menu

Christelijke scholengemeenschap Liudger

Een succesvolle samenwerking

wentzo-boog

Sinds 2010 werkt Wentzo nauw samen met Christelijke Scholengemeenschap Liudger. Als networking partner van Liudger mogen wij dagelijks zo’n 3300 leerlingen en 500 medewerkers van een optimale netwerkervaring voorzien!

 

CSG Liudger is een veelzijdige scholengemeenschap die haar leerlingen zowel praktijkonderwijs als onderwijs op VMBO, MAVO, HAVO en VWO niveau biedt. Met 5 moderne locaties in Burgum, Drachten en Waskemeer geniet Liudger een bijzonder goede naam in Friesland en daarbuiten. Al sinds 2010 werken Wentzo en Liudger nauw samen op netwerk gebied. In 2019 heeft Wentzo het volledige netwerk vervangen en daarmee zijn de locaties van CSG Liudger helemaal future-proof!

Networking partner

Allereerst heeft Wentzo een Network Access Control (NAC) oplossing geïmplementeerd, in de vorm van Aruba Clearpass. Deze NAC oplossing zorgt voor de meest veilige toegang tot het netwerk en biedt gebruikers de juiste netwerkervaring, afgestemd op hun specifieke rechten en rollen. Wentzo heeft daarnaast het bestaande, maar verouderde Aerohive WiFi netwerk vervangen voor een volledig WiFi 6 netwerk, wederom gebaseerd op hard- en software van Aerohive Networks. Het management en beheer daarvan wordt volledig vanuit de cloud uitgevoerd. Tenslotte realiseerden we een volledig door ons gemanagede firewall, in de vorm van een Fortigate cluster.

Inzicht in prestaties

De totale prestaties van het netwerk meten we continu door de inzet van user experience sensoren, die op de locaties actief zijn. Bovendien evalueren we periodiek de ervaringen van de eindgebruikers, onder andere door tevredenheidsonderzoeken en -interviews af te nemen. Deze maatregelen maken onderdeel uit van een Xperience Level Agreement (XLA) dat we sloten met Liudger, als aanvulling op het Service Level Agreement.

Joop Marteau: “Wentzo voelt als samenwerken met iemand die in je team zit”

Liudger is klaar voor de toekomst!

Dankzij de nieuwe inrichting van het netwerk en de aanvullende dienstverlening is CSG Liudger klaar voor de toekomst. De capaciteit van het netwerk is enorm, het security-niveau ligt zeer hoog en dankzij duidelijke afspraken in de dienstverlening is Liudger naar een regieorganisatie gegroeid. Naast deze voordelen is Liudger ook erg blij met de persoonlijke benadering van het Wentzo team. Joop Marteau, hoofd ICT, “Wentzo voelt als samenwerken met iemand die in je team zit!”.

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl