Skip navigation Menu

Onderwijs

Neem contact met ons op!

wentzo-boog

Het IT-netwerk is een basisbehoefte, net zoals gas, water en elektra. De opkomst van educatieve applicaties, tabletklassen, Bring Your Own Device en eduroam bewijzen dat (draadloze) netwerken onmisbaar zijn geworden in het onderwijs. Het belang en de ontwikkeling van draadloos onderwijs neemt steeds sneller toe. Deze ontwikkelingen zijn reden genoeg voor een toekomstbestendig en betrouwbaar netwerk. Dat vraagt om een specialist voor jouw onderwijsinstelling. Wentzo neemt deze rol graag op zich. Wij zijn tevens ISO 27001 gecertificeerd en bewust van het beschermen van jouw persoonsgegevens volgens de AVG. 

 

SURFMBO UtrechtKalsbeek CollegeRijnIJsselHogeschool Utrecht

 

Vanzelfsprekendheid

De toepassingen van mobiele devices in het onderwijs nemen enorm toe. De aanwezigheid van een hoogwaardig en stabiel WiFi (WLAN) is dan ook een vereiste. Dit brengt voor ICT coördinatoren veel vragen met zich mee. Hoe moeten we omgaan met de groeiende bandbreedtebehoefte? Hoe kunnen we iedereen een veilige verbinding garanderen, zonder dat dit ten koste gaat van de gebruiksvriendelijkheid?

Draadloos Onderwijs

Draadloos netwerkspecialist Wentzo kent als geen ander de vraagstukken die spelen in het onderwijs. Sinds 1999 is Wentzo actief binnen het onderwijs. Onze jarenlange ervaring en onze technische expertise, hebben wij vertaald naar een duidelijk WLAN concept: Draadloos Onderwijs. Hierdoor profiteer je van een hoogwaardig draadloos netwerk dat het beste aansluit op jouw specifieke situatie. Bovendien hoef je je geen zorgen te maken om betrouwbaarheid, veiligheid en beheer. Dit kan Wentzo allemaal uit handen nemen voor jouw school of onderwijsinstelling. Wil je dit niet helemaal uit handen geven? Wentzo kan je dan van advies voorzien of delen van het beheer en implementatie verzorgen!

Klaar voor de AVG!

Als verwerker van persoonsgegevens is het voor Wentzo van groot belang dat hiervoor de bedrijfsvoering adequaat is ingericht. Om tijdig te voldoen aan de eisen van de ‘Algemene verordening gegevens bescherming’ (AVG) of onder de Europese naam ‘General Data Protection Regulation’ (GDPR) heeft Wentzo in 2017 alle stappen voltooid zodat onze relaties verzekerd zijn van een adequate verwerking. Zo hebben wij een functionaris voor gegevensbescherming (FG) aangesteld en hebben we ons aangesloten bij het privacyconvenant van de VO-raad. Wentzo maakt voor het onderwijs tevens gebruik van de modelbewerkers-overeenkomst die het convenant biedt. Als bewijs dat Wentzo haar informatiebeveiliging proces op hoog niveau heeft, zijn wij sinds 2017 ISO 27001 gecertificeerd. Dit biedt onze klanten een stevige garantie dat wij op de juiste manier omgaan met persoonsgegevens!

Excellent WiFi in het onderwijs

Een zorgeloze WiFi ervaring. Daar staat Excellent WiFi van Wentzo voor. In onze beproefde Excellent WiFi aanpak besteden wij uitgebreid aandacht aan alle facetten die de WiFi ervaring van jouw medewerkers, leerlingen en gasten bepalen. Deze facetten zijn talloos en dragen stuk voor stuk bij aan de WiFi beleving van jouw eindgebruikers.

In onze Excellent WiFi methode onderscheiden wij zeven deelgebieden die van invloed zijn op de totale WiFi ervaring:

  1. Devices & applicaties
  2. Radio spectrum
  3. LAN
  4. WLAN
  5. WAN
  6. Netwerk Access Control
  7. Continuïteitsborging

Bij onze Excellent WiFi aanpak beoordelen wij ieder deelgebied van de totale keten. Pas als ieder onderdeel voldoet aan de gestelde prestatie indicatoren (KPI’s) spreken we over een kwalitatief hoogwaardig WiFi netwerk, oftewel Excellent WiFi. Wentzo voert al enkele jaren succesvol haar Excellent WiFi concept uit en heeft deze voor het onderwijs nog verder toegesneden op de specifieke uitdagingen die deze sector kent.  Meer weten over onze Excellent WiFi methode? Neem contact met ons op!

“We hebben gekozen voor Wentzo vanwege het goede contact, de flexibiliteit en de zakelijke betrouwbaarheid”

Peter Schep, Hoofd ICT Oosterlicht college

WiFi voor in het onderwijs Draadloos onderwijs maakt leren makkelijker en leuker

WiFi in het onderwijs zodat docenten en medewerkers verbonden zijnUw studenten én alle medewerkers verbonden

WiFi op uw basisschoolIdeaal voor educatieve apps voor basisscholen

Case: SURF

SURF is de ICT-samenwerkingsorganisatie van onderwijs en onderzoek in Nederland. In januari 2016 heeft SURF Wentzo uitgekozen voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. SURFwireless is de nieuwe WiFi as a Service dienst van SURF. Inmiddels is SURFwireless live. Klik hier voor meer informatie.

Case: Unilogic

Unilogic is een grote automatiseerder en opereert op het snijvlak van ICT en onderwijs. Voor EDUspot werkt Unilogic nauw samen met Wentzo. Wij verzorgen de WLAN Site Surveys en richten op Unilogic scholen een centraal beheerd WLAN in. De kwalitatieve hardware én de vastgestelde serviceopvolging garandeert scholen een probleemloos gebruik van een draadloos netwerk! Meer weten? Klik hier!

Case: SIVON

Inkoopcoöperatie SIVON heeft Wentzo geselecteerd voor het leveren van hoogwaardige WiFi as a Service  diensten. Leden van de coöperatie – schoolbesturen uit het primair en voortgezet onderwijs – kunnen zonder ingewikkelde en tijdrovende aanbestedingstrajecten een kwalitatieve WiFi dienstverlening afnemen tegen zeer gunstige condities.

Case: Quadraam

Quadraam is een grote naam in onderwijsland, met maar liefst 14 middelbare scholen en in totaal 22 locaties in de regio Arnhem. Op deze locaties zijn niet langer meer skilled netwerk engineers aanwezig, hiervoor rekent Quadraam op de expertise van Wentzo. De grootste uitdagingen voor de netwerkvernieuwing waren Verminderde IT-kennis op de schoollocaties en budgetten die onder druk staan.

Draadloos Onderwijs als een dienst

Kies je voor een WiFi as a Service abonnement? Dan kies je voor flexibiliteit en zekerheid.
Dankzij dit full-service concept heb je niet te maken met een investering en ontzorgen wij je volledig!

WiFi as a Service

Uniek dienstenmodel

WiFi as a Service is een uniek, door Wentzo ontwikkelt dienstenmodel. Een hoogwaardig draadloos netwerk wordt inclusief alle voorkomende services zoals Site Survey, installatie, beheer en onderhoud in een voordelige abonnementsvorm aangeboden. Jij kiest de inhoud en de duur van je abonnement en kunt ieder moment uitbreiden en upgraden. Dat is flexibiliteit!

Eduroam

Door middel van Eduroam (education roaming) kunnen leerlingen, studenten, onderzoekers en medewerkers op een veilige manier gebruik maken van het draadloze netwerk van hun onderwijs- of onderzoeksinstelling. Zij kunnen daarnaast met hun eigen inloggegevens ook gebruik maken van het eduroam netwerk bij andere onderwijs- of onderzoeksinstelling wereldwijd. Wil je ook gebruik maken van eduroam? Door de jaren heen heeft Wentzo tal van scholen voorzien van eduroam. Klik hier voor meer informatie over Eduroam.

Eduroam voor uw onderwjisinstelling

Specialist

Wentzo maakt haar specialistentitel op diverse manieren meer dan waar. Allereerst zijn wij merkonafhankelijk: ons portfolio bestaat uit een breed scala aan onderscheidende A-merken, waaronder Extreme Networks, HPE / Aruba Networks, Cisco, Juniper en Fortinet. Daarnaast heeft Wentzo diverse strategische partnerships waar jouw onderwijsinstelling direct van profiteert. Zo zijn we bijvoorbeeld eduroam integrator en werken we nauw samen met SURF. Ook voor security- en Mobile Device Management partijen ben je bij ons aan het juiste adres. Bovendien bieden wij de mogelijkheid van WiFi as a Service of Network as a Service. In plaats van te investeren, neem je een hoogwaardig (W)LAN inclusief alle voorkomende services in een flexibel abonnement af! Wentzo is dé netwerk onderwijs specialist!

Kennisnet Handreiking netwerk en WiFi in de school

Kennisnet heeft een brochure ontwikkeld in het kader van het Doorbraakproject Onderwijs & ICT. Het Doorbraaktraject is een gezamenlijk initiatief van de PO-Raad, VO-Raad en de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken. Het project ontstond doordat veel scholen zich realiseerden dat zij steeds meer afhankelijk zijn van een goede ICT-infrastructuur. Soms voldoet de netwerkinfrastructuur niet (of niet meer) aan wat uw school nodig heeft.

De brochure is hier te downloaden.

Wil je advies over het beoordelen of het vernieuwen van je netwerkinfrastructuur, dan helpen wij je graag!

Uw betrouwbare en ervaren netwerk onderwijs specialist

In de onderwijsbranche hebben wij al veel onderwijsinstellingen voorzien van een draadloos netwerk. Onder andere Hogeschool Rotterdam, Hogeschool Utrecht, Luzac, Cals college, Esprit scholengroep, etc. maken al tevreden gebruik van onze diensten. Voor een overzicht van al onze referenties verwijzen wij je naar onze referentiepagina.

Voor Wentzo is een uitdagende klus in de onderwijs omgeving geen uitzondering. Meer weten over ons specialisme? Neem vandaag nog contact op! Vul je gegevens in, bel ons op 0577-460008 of stuur een mail naar advies@wifi.nl!

Neem contact met ons op!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl