Skip navigation Menu

publicroam

Veilig en gemakkelijk toegang tot openbaar WiFi

wentzo-boog

Met publicroam bied je jouw gasten gratis, veilig en gemakkelijk toegang tot het WiFi gastennetwerk. Publicroam zorgt voor een veilige en automatische verbinding tot het publieke netwerk bij ruim 600 locaties door heel Nederland. Dit kunnen gemeentes zijn, maar ook bibliotheken of bijvoorbeeld zwembaden. Na het eenmalig aanmaken van een account zijn je gasten direct eenvoudig online bij alle aangesloten locaties. Privacy staat daarbij hoog in het vaandel: gebruikers worden niet gevolgd en publicroam verkoopt geen data.

 

Achter publicroam zit dezelfde architectuur als eduroam (voor het onderwijs) en govroam (voor overheidsinstellingen). WiFi netwerken van aangesloten organisaties worden wereldwijd aan elkaar gekoppeld. De centrale RADIUS-server en een database met de identiteit van de accounts worden door publicroam beheert. Het is gratis voor je gebruikers. In 2020 won publicroam de Privacy Award.

Eenvoudig

Gasten kunnen eenvoudig toegang krijgen tot jouw gastenwifi. Je bezoekers hoeven geen codes meer op te vragen bij de balie en jouw medewerkers hoeven niet langer codes te genereren en af te geven.

Security WentzoVeilig

Je bezoekers verbinden op een veilige manier met je gastenwifi. Dat doen zij via het bestaande wifi-netwerk. Bezoekers maken één keer een account aan en kunnen vervolgens overal waar pubicroam is verbinding maken met het gastenwifi.

Wentzo is persoonlijkPrivacy

De privacy van publicroam en dus gastenwifi gebruikers wordt gegarandeerd. Gegevens van gebruikers worden zo kort mogelijk bewaard en worden alleen gebruikt voor het aanbieden van wifi. Publicroam voldoet aan privacy wetgeving (AVG).

Hoe werkt publicroam

publicroamBezoekers maken eenmalig een gratis account aan bij publicroam, welke wordt gekoppeld aan het mobiele nummer van de gebruiker. Daarna zijn ze automatisch verbonden bij alle aangesloten organisaties. Het account en de verbinding zijn beveiligd via WPA-2 Enterprise. Aanmelden kan via de website, via SMS of via de Android of Apple app. Een account kan op meerdere apparaten gebruikt worden.

Elke gebruiker krijg een unieke gebruikersnaam en wachtwoord. De netwerkverificatie vindt plaats via een certificaat. De verbinding is per apparaat versleuteld. Hierdoor kunnen apparaten veilig roamen tussen de deelnemende wifi-netwerken. Daarnaast zijn gebruikers optimaal beveiligd tegen bijvoorbeeld omleiden van internetverkeer.

Aansluiten bij publicroam is voor jouw organisatie eenvoudig. Technisch gezien gaat het vaak om een standaard configuratie van al aanwezige apparatuur: via de RADIUS wordt een koppeling gemaakt met publicroam. Je bestaande netwerk wordt gekoppeld: hoge investeringen zijn niet nodig.

“publicroam biedt grote voordelen voor iedereen in ons land en mogelijk ook daarbuiten: één account en alle deelnemers zijn automatisch en veilig online, met serieus respect voor privacy.”

Jury Privacy Award

Interesse in publicroam op jouw locatie?

Je bent het zat dat jij en jouw collega’s te veel bezig zijn met het aanmaken van gastaccounts? Je wilt je gasten veilig en gemakkelijk toegang geven tot het gastennetwerk met privacy in acht neming? Dan is publicroam mogelijk de oplossing. Wentzo kan je hierin adviseren en wij verzorgen daarnaast de technische implementatie van publicroam. Meestal draait publicroam al binnen een dag in je organisatie.

Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvend adviesgesprek.

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl