Skip navigation Menu

Fabric Connect

Neem afscheid van traditionele en complexe netwerken

wentzo-boog

Met Fabric Connect van Extreme Networks kan jouw organisatie afscheid nemen van complexe en inflexibele netwerken. Fabric Connect staat voor een simpelere manier van het ontwerpen, uitrollen, beheren en troubleshooten van netwerken.

 

Voor veel organisaties levert de complexiteit van het netwerk beperkingen op om snel nieuwe toepassingen mogelijk te maken. Gewenste innovaties worden hierdoor uitgesteld of vereisen een langdurig en arbeidsintensief change proces. Eén van de redenen hiervoor is de traditionele, soms onnodig complexe opbouw en opeenstapeling van protocollen. Extreme biedt een sterk vereenvoudigd alternatief dat organisaties wendbaar en veerkrachtig maakt: Fabric Connect. Deze revolutionaire netwerktechniek stelt organisaties in staat om nieuwe diensten snel en efficiënt te implementeren.

Video break Fabric Technology

In deze video break staat de Fabric technologie van Extreme Networks centraal. Steven Bos van Wentzo en Roland Ivens van Extreme Networks vertellen je wat fabric networking is, wat het verschil is met traditionele netwerken en hoe het werkt als je bijvoorbeeld een camera op het netwerk aansluit.

Traditionele netwerken versus Fabric Connect

Een traditioneel netwerk wordt opgebouwd met de inzet van verschillende protocollen, routeringen en VLAN’s. Deze VLAN’s moeten bovendien voor het gehele netwerk beschikbaar zijn. Een wijziging, uitbreiding maar ook het beheer van dit type netwerk is arbeidsintensief en risicovol. Het alternatief dat Extreme biedt is één fabric waarmee je netwerk feitelijk als één grote switch functioneert. De end to end coördinatie wordt daarbij door het netwerk zelf verzorgd. Maar er zijn meer verschillen tussen een traditioneel netwerk en Extreme Fabric Connect:

Traditionele netwerken vs. Fabric Connect

Traditionele netwerken:

 • Meerdere control planes;
 • Complexe multicast;
 • Hop-by-hop provisioning;
 • Manuele CLI operatie;
 • Wired en wireless is gescheiden.
Traditionele netwerken vs. Fabric Connect

Extreme Fabric Connect:

 • Eén control plane;
 • Simpele en schaalbare multicast;
 • Alleen edge-provisioning;
 • Netwerk service automation;
 • Wired en wireless is fabric-enabled.

“Bij traditionele netwerken worden protocollen vaak opgestapeld. Bij Fabric Connect is dit niet nodig: het maakt gebruik van twee protocollen die hypersegmentatie en zo een snelle failover mogelijk maakt!”

Roland Ivens – Sr. Systems Engineer BeNeLux Extreme Networks

 

 

Design, Build & Manage met Fabric Connect

Protocollen

Aan het succes van Fabric Connect liggen twee protocollen ten grondslag: Intermediate System to Intermediate System (IS-IS) en Shortest Path Bridging. Daarmee wordt routering, switching, multicast en segmentering via één control plane afgehandeld wat het design en beheer van het netwerk eenvoudiger en efficiënter maakt.

Intermediate System to Intermediate System (IS-IS) routing protocol: een mechanisme voor een groep fysiek verbonden SPBm-netwerknodes om met elkaar te communiceren en zo de beste route voor data via het netwerk te bepalen. Dit werkt niet alleen automatisch, maar het is ook zelf herstellend.
Shortest Path Bridging: dankzij dit 802.1 aq protocol kiest het netwerk het kortste en efficiëntste pad op het netwerk om verkeer af te handelen.

Meer lezen over de techniek achter Extreme Fabric Connect? Op de website van Extreme vind je meer achtergrond informatie.

Over Extreme Networks

Extreme Networks ontwikkelt en ontwerpt sinds 1996 hoogstaande netwerkinfrastructuur zoals access points, switches en routers. Voor beheer en onderhoud van het netwerk biedt Extreme het complete managementplatform Cloud IQ. Of het nu gaat om switches, haar NAC oplossing of het wireless portfolio: CloudIQ maakt beheer en inzicht zeer eenvoudig. Slimme data analyses geven continu inzicht hoe de verschillende devices en gebruikers de kwaliteit van het netwerk ervaren. Het CloudIQ dashboard presenteert deze informatie overzichtelijk en intuïtief.

Wentzo: Extreme en Fabric Connect specialist

Wentzo is dé Extreme specialist van Nederland en beschikt over de hoogste (Black Diamond) partnerstatus. Dankzij onze jarenlange ervaring met het Extreme portfolio en ons team van gecertificeerde specialisten profiteer jij van de beste ondersteuning! Uiteraard is het ook mogelijk om onze Extreme oplossingen volledig als managed dienst af te nemen. Benieuwd naar de mogelijkheden? Vul jouw gegevens hiernaast in en wij nemen contact met je op.

  Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl