Skip navigation Menu

ExtremeCloud IQ

Eenvoudig inzicht en beheer in het netwerk

wentzo-boog

ExtremeCloud IQ is het managementplatform van Extreme Networks. Beheer en inzicht van het netwerk is zeer eenvoudig, van switch tot NAC tot het wireless portfolio. Daarnaast worden de apparaten en gebruikers continu geanalyseerd op het gebied van netwerkervaring en kwaliteit van het netwerk. Cloud IQ is in te zetten voor drie soorten cloud implementaties: Public, Private en On-Premise. Ook third party apparatuur is eenvoudig te beheren.

Met ExtremeCloud IQ kun je je netwerk op elk moment van de dag en van elke locatie beheren en inzichtelijk maken. Dat geldt niet alleen voor Extreme apparatuur, maar ook voor apparatuur van andere vendoren en andere oplossingen zoals een firewall en een MDM. Je hele netwerk, public, private cloud en on-prem zijn geïntegreerd in één weergave. Je netwerk beheer je vanuit de cloud, maar het beheer kun je kiezen: of in de cloud of on-premise. Dit biedt je een breed scala aan mogelijkheden op het gebied van beheer en monitoring.

Video break ExtremeCloud IQ

Cloud IQ is dé cloudbeheeroplossing van Extreme Networks. Bedrade en draadloze netwerken worden eenvoudig en flexibel beheerd, zowel in de cloud als on-premise. In deze video break vertellen Steven Bos van Wentzo en Roland Ivens van Extreme je meer over Cloud IQ en laten zij de omgeving kort zien. Daarnaast gaan zij in op de licentie opties binnen Cloud IQ en de mogelijkheid om het netwerk op afstand te beheren dankzij de mobiele applicatie.

 

 

 

Andere mogelijkheden van ExtremeCloud IQ:

  • ExtremeGuest: Guest management wordt eenvoudig geregeld via ExtremeGuest. Je biedt niet alleen veilig en eenvoudig netwerktoegang aan je gasten en bezoekers, maar krijgt ook inzicht in hoeveel er gebruik wordt gemaakt van het gastennetwerk, hoelang en hoe vaak.
  • ExtremeIoT: bedrade IoT apparaten met een hoog risico worden beveiligd dankzij ExtremeIoT. Netwerktoegang en netwerkverbinding van IoT apparaten worden beheerd.
  • ExtremeLocation: klantbinding wordt enorm verbeterd door de inzet van locatie services. Met ExtremeLocation worden workflows gemonitord. Zorginstellingen kunnen de patiëntenzorg verbeteren door het monitoren van gebruikerstrends en het bekijken van real-time dashboards. Winkels krijgen inzicht in bestaande en nieuwe klanten en hoe zij zich in de winkel of online bewegen wat resulteert in een gepersonaliseerde ervaring voor je klant.

Je kunt met ExtremeCloud IQ anyplace, anywhere je netwerk beheren. Niet alleen Extreme apparatuur, maar ook third party apparatuur en andere oplossingen zoals firewalls en MDM.

Roland Ivens – Sr. Systems Engineer Extreme

De licentiemogelijkheden van Cloud IQ op een rijtje:

ExtremeCloud IQ licenties

Cloud IQ ook beschikbaar als mobile app

ExtremeCloud IQ is ook beschikbaar als mobiele applicatie. Bedrijfsnetwerken zijn hierdoor snel en gemakkelijk op afstand te beheren. Met de app kun je onder andere Extreme apparaten toevoegen aan je netwerk door het scannen van de QR-code, het netwerk design checken en troubleshooten. Bedrijfsnetwerken zijn snel en gemakkelijk op afstand te beheren.

mobile app cloud iq

Neem contact met ons op!

    Meer weten?

    Benieuwd naar de mogelijkheden van ExtremeCloud IQ voor jouw netwerk? Als gecertificeerd Black Diamond partner hebben veel ervaring met het managementplatform en de oplossingen van Extreme Networks. Wij helpen je met complete netwerkoplossingen, van de meting op locatie tot het beheer en onderhoud. Laat je gegevens hiernaast achter en wij nemen contact met je op.

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl