Skip navigation Menu

Aruba Central

Het centrale platform voor monitoring en management van jouw netwerk

wentzo-boog

Aruba Central is hét cloud gebaseerde monitoring en management platform van Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company. Het is de manier om het uitrollen, optimaliseren, monitoren en beheren van jouw netwerk op één punt te centraliseren. Je krijgt realtime inzicht in alle bedrade en draadloze apparaten die zich op je netwerk bevinden, inclusief access points, switches, sensoren, gateways én gebruikersapparaten als telefoons en laptops.

 

Veel organisaties zijn op zoek naar een flexibel en schaalbaar netwerk. Vaak is er sprake van een beperkte omvang bij de start, maar groeit het netwerk bijvoorbeeld door nieuwe (internationale) locaties of uitbreidingen binnen een bestaande locatie. Aruba Central biedt de flexibiliteit en schaalbaarheid die jouw organisatie zoekt. Groeien of krimpen gaat enorm eenvoudig, zonder dat aanpassingen in het beheer van de infrastructuur noodzakelijk zijn.

Nóg meer voordelen van Aruba Central

Aruba Central biedt nog meer! Bijvoorbeeld:

  • Aanwezigheidsanalyse waardoor je precies weet hoeveel mensen er langs een locatie lopen of een locatie bezoeken, inclusief hoe lang ze blijven.
  • AI Search: Eenvoudig WiFi gebruikers ondersteunen bij issues. Ook zijn netwerktesten snel uit te voeren en met één druk op de knop heb je inzicht in de status van een gebruiker en zijn locatie.
  • Workflows worden gestroomlijnd en rapporten worden geautomatiseerd.
  • Veilig en eenvoudig gastentoegang beheren op je netwerk.
  • Het netwerk is altijd up en running, ook wanneer een internetconnectie met de cloud wegvalt of wanneer je abonnement afloopt.

Wil je nóg meer weten over Aruba Central? Download dan de (Engelstalige) datasheet van Aruba Networks.

Tour of Aruba Central

Bekijk de video hieronder om een betere indruk te krijgen van Aruba Central:

 

Aruba central foundation vs advanced

Licentie opties Aruba Central: Foundation en Advanced

Aruba Central kent twee soorten licenties: Foundation en Advanced. De Foundation licenties omvatten alle functies die je mag verwachten: van management tot onboarding tot provisioning. Ook gastentoegang is in de Foundation licentie aanwezig. Heeft jouw organisatie behoefte aan vergevorderde AI en analytics, UCC zichtbaarheid en/of geavanceerde netwerk segmentatie en automation? Kies dan voor de Advanced licenties.

Aruba Central & AIOps

Met de AIOps functionaliteit is Aruba Central nog intelligenter in te zetten. Is er intern een toenemende vraag naar bandbreedte? Worden er disrupties veroorzaakt door externe bronnen? Met Aruba Central classificeer je apparaten (zowel bedraad als draadloos). Bandbreedte en security privileges worden aan de juiste apparaten (IoT, laptops, camera’s, telefoons) toegekend. Continu wordt het netwerk verbeterd door doorlopende analyses op efficiëntie en prestaties van apparaten, applicaties en security.

User eXperience Insight sensoren (UXI)

Als er in jouw netwerk UXI’s zijn, kun je de resultaten direct zien in het Aruba Central platform. Met UXI’s creëer je inzicht in het functioneren van het gehele netwerk. Van applicaties in de cloud, tot aan de netwerkswitches en de WiFi verbinding. Monitoring van het netwerk gebeurt actief, troubleshooten is eenvoudig en de prestaties van het netwerk en applicaties zijn op elk moment duidelijk. Je netwerk is beter beschikbaar voor gebruikers en presteert beter. Eventuele problemen worden snel opgelost.

WiFi gebruikers ondersteunen met issues is simpel dankzij AI search. Wanneer er van een specifieke gebruiker of device een melding komt, kan eenvoudig gezocht worden op een kenmerk van het WiFi-apparaat (gebruikersnaam, hostnaam, IP- of MAC adres, etc.). Vervolgens wordt informatie van de betreffende client getoond. Met één druk op de knop is het mogelijk om inzicht te krijgen in de status van de client, deze te lokaliseren, relevante events te bekijken en een aantal netwerk testen uit te voeren.

Wentzo: Platinum partnerstatus

Nederland kent slechts een handvol Aruba Platinum partners. En dat is niet zonder reden, want de eisen voor certificeringen en praktijkervaring met het portfolio liggen hoog. Wentzo voldoet jaar op jaar aan deze eisen en voert met trots de Platinum partnerstatus. Als Wentzo klant levert deze status direct voordeel voor je op. Naast de hoogste kennis en de beste support profiteer je ook nog eens van een zeer gunstige tariefstelling!

Aruba Partner Branded Support

Dankzij onze kennis en ervaring mogen wij Partner Branded Support uitvoeren voor het Aruba portfolio. Loop je tegen technische issues aan voor een Aruba product? Dan neemt het Wentzo service management team deze in behandeling. Is er sprake van een productissue dat ons team niet kan oplossen? Dan schakelen zij direct op hoog niveau met de Aruba supportorganisatie.

Aruba Managed Service partner

Als pionier op het gebied van Network as a Service ontving Wentzo in 2021 de status als Aruba Managed Service Provider. Daarmee maken we deel uit van een zeer select gezelschap van Europese Aruba partners met een focus op managed services. Door deel uit te maken van het MSP programma kunnen we ons (As a Service) dienstenaanbod nog beter afstemmen op de wensen van onze afnemers. Zo maakt dit het mogelijk om nog flexibeler op en af te schalen en kunnen we voortdurend nieuwe functionaliteiten toevoegen.

Over Aruba

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, is marktleider van wired en wireles netwerkoplossingen met een ruim portfolio aan onder andere AccessPoints, switches en SD-WAN gateways. Het beheer van de Aruba oplossing kan zowel on-premise als in de cloud. Toonaangevende onderzoeksbureaus als Gartner (Magic Quadrant) en Forrester (New Wave) zien Aruba al jaren als leider op het gebied van wired en wireless oplossingen. Het management van de oplossingen vindt plaats via Aruba Central.