Skip navigation Menu

Overname Aerohive door Extreme Networks

Wat betekent dit (voor u)?

wentzo-boog

Extreme Networks heeft Aerohive overgenomen middels een ‘all-cash transaction’, dat wil zeggen dat ze alle bedrijfsonderdelen overnemen zonder de financiering of uitwisseling van aandelen. De overname van Aerohive, ter waarde van 210 miljoen dollar, past binnen de visie van Extreme waarbij zij streven naar een volledig autonome onderneming. Het toevoegen van een cloud management oplossing, de edge mogelijkheden en de cloud netwerk oplossingen aan het Elements portfolio van Extreme, zorgt voor een sterke ‘as a service’ inkomstenbron en verstevigt de concurrentiepositie als het gaat om wireless LAN en de technische transitie naar WiFi 6.

Voorloper

Extreme ziet Aerohive als een voorloper in cloud management oplossingen, Artificial Intellegence (AI) en machine learning. Aerohive was één van de eerste die controller-less WiFi en cloud management aanbood, inclusief cloud managed WiFi en Network Access Control (NAC). Onlangs leverde Aerohive de eerste inplugbare AccessPoint en waren ze de eerste die WiFi 6 Accesspoints op de markt brachten. (Binnen de BeneLux was Wentzo de eerste die WiFi 6 AccessPoints implementeerde).

Groei

Door de overname en het samenvoegen van het klanten- en dienstenportfolio, kan Extreme makkelijker productinnovaties doorvoeren en ontstaan er verschillende up-sell en cross-sell mogelijkheden. Het samengaan van deze twee merken zorgt daarnaast voor een nog stevigere leiderspositie (naast Aruba en Cisco) in het Magic Quadrant for the Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Met de nieuwe SD-WAN mogelijkheden verwacht Extreme tussen 2019 en 2022 een samengestelde jaarlijkse groei door te maken van zo’n 19%.

Wat heeft Extreme overgenomen?

Extreme heeft Aerohive overgenomen, inclusief Aerohive’s klanten, de channel partners, het team en de technologische oplossingen van Aerohive. Extreme heeft ervaring met het overnemen en samenvoegen van organisaties. Zo hebben zij bijvoorbeeld Enterasys, onderdelen van Zebra, Avaya en Brocade overgenomen.

Waarom kiest Extreme voor de overname van Aerohive?

Met de overname van Aerohive, voegt Extreme een belangrijk onderdeel toe aan hun Elements portfolio. Met de toevoeging van Aerohive denken zij hun klanten te kunnen helpen om de volgende stap in de digitale transformatie te maken. Aerohive is een cloud management bedrijf dat ook nog eens draadloze LAN technologie aanbiedt. Dit betekent dat Extreme een bedrijf acquireert dat voornamelijk focust op het bouwen van een cloud management platform (HiveManager), waarmee hun klanten WiFi, switching, SD-WAN en NAC managen. Dit past perfect in de strategie van Extreme om klanten te voorzien van de nieuwste cloud features en mogelijkheden. Bovendien maakt Aerohive gebruik van een continue integratie-ontwikkelingsmodel, waarmee nieuwe features in hoog tempo ontwikkeld worden. Extreme denkt dat dit veel extra waarde voor hun klanten gaat genereren.

Zijn er plannen om bepaalde Aerohive of Extreme producten niet meer te ontwikkelen?

Inmiddels zijn er door Extreme nieuwe producten aangekondigd net als een aantal wijzigingen in het portfolio. De wijzigingen in het portfolio zijn o.a. besproken in ons webinar van 14 november. We voorzien u graag in een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Indien u bekend bent met het cloud-management platform van Aerohive, HiveManager, dan kan Wentzo u melden dat dit platform zal blijven bestaan. Extreme is ervan overtuigd dat deze 3e generatie op microservices gebaseerde architectuur de basis vormt voor al haar netwerkproducten. Zodoende zal dit platform volop doorontwikkeld worden en de komende maanden voorzien worden diverse nieuwe functionaliteiten. Wel zal het platform veranderen van naam en Extreme Cloud IQ gaan heten.

Onderstaande overzichten geven een beeld van belangrijke portfolio wijzigingen:


Een belangrijke (toekomstige) wijziging is dat het bestaande Extreme portfolio (AccessPoints, switches én routers) ondersteund zal worden vanuit Extreme Cloud IQ, zowel on-premise als cloud. Extreme Networks en Wentzo zijn overtuigd van de meerwaarde van deze stap die bijdraagt aan meer en beter inzicht en daarmee control!

 

13 april 2020 – Extreme Support voor Aerohive klanten en Partners 

Vanaf 13 april moeten voormalig Aerohive klanten registreren op de Extreme Support Portal. U kunt het email adres dat u op de Hive Community gebruikte wederom gebruiken voor de Extreme “Hub” community en support portal. Hierna kunt u nieuwe vragen stellen en support casusen volgen. Registreer op: https://extremeportal.force.com/ExtrAccountRegistration

Voor meer informatie, kijk op de Aerohive Transitie Pagina. Aerohive Support Transition page.

Aerohive/Extreme Networks overname

Ons eerste webinar

14 november 2019 vond ons eerste webinar plaats!

Op donderdagmiddag 14 november van 13:00 tot 13:45 uur organiseerden wij samen met Extreme Networks de ‘Aerohive/Extreme Webinar’. Tijdens deze interactieve sessie gingen Sjoerd de Jong (System Engineer Extreme) en Etienne van Heel (Sales consultant Wentzo) verder in op de laatste ontwikkelingen binnen de overname. Ook kwam het vernieuwde productportfolio aan bod. 

Kon u de webinar op 14 november niet bijwonen? Bekijk hiernaast de webinar op een moment dat voor u uitkomt!

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl