Skip navigation Menu

Sustainable WiFi

Netwerkapparatuur slim én vriendelijk

Op locatie komen wij veel hardware tegen die niet meer wordt gebruikt. Wij installeren graag de nieuwste apparatuur, maar gebruikte spullen weggooien? Dat is zonde. Helemaal als we het ergens anders goed kunnen inzetten. Ook zien wij veel AccessPoints die onnodig energie verbruiken. Dat kan beter dachten wij. Zo ontstond Sustainable WiFi, netwerkapparatuur slim én vriendelijk. Binnen ons Sustainable WiFi concept ontstaan (milieu)vriendelijke initiatieven.

 

Energie besparen

Bij het slimmer inrichten van WiFi apparatuur kunt u denken aan het aanpassen van de instellingen van de AccessPoints. Wij stellen deze zo in, dat ze alleen zenden wanneer dit voor u nodig is. Zo kunt u optimaal gebruik maken van het netwerk, maar betaalt u niet voor momenten dat de WiFi apparatuur uitgeschakeld is. De AccessPoints verbruiken alleen energie wanneer dat nodig is, zonder dat dit invloed heeft op de veiligheid en betrouwbaarheid van uw netwerk.

WiFi apparatuur hergebruiken

Wentzo werkt actief samen met verschillende Nederlandse ICT projecten maar ook in ontwikkelingslanden. Gebruikte WiFi apparatuur kan op die manier een tweede leven krijgen in landen als Albanië, Kenia en Ethiopië. WiFi componenten zoals AccesPoints, die anders ‘weggegooid’ of vernietigd zouden worden, betekenen hier veel. Met Sustainable WiFi kunt u samen met Wentzo van betekenis zijn!

Hoe werkt dit?

Wentzo neemt verouderde LAN en WLAN componenten in ontvangst. Vervolgens zullen wij de apparatuur beoordelen en selecteren welke componenten een tweede leven kunnen krijgen voor een (non-profit) organisatie waar wij mee samenwerken. Componenten die sterk verouderd zijn of in slechte staat verkeren zullen wij laten recyclen. De ervaring leert ons dat veel hardware gemakkelijk nog jaren mee kan en deze apparatuur zet Wentzo graag in. Bestemmingen zijn bijvoorbeeld scholen zonder budget in ontwikkelingslanden zoals Roemenië of Ethiopië. Maar ook dichterbij. In Nederland werken wij bijvoorbeeld met de non-profit organisatie Michael Wings. Deze stichting biedt internet op kinderafdelingen van ziekenhuizen en zorgcentra.

Sustainable WiFi betekent een groenere wereld

Door netwerk apparatuur slimmer in te richten en het hergebruiken van WiFi apparatuur zorgen wij samen met u voor een groenere wereld. Hierdoor kunnen we van betekenis zijn, niet alleen in Nederland maar ook in andere landen.

Prijs voor Sustainable WiFi

Eind 2015 ontving Wentzo de TOP Barneveld Innovatieprijs. Wentzo won deze prijs vanwege het WiFi as a Service concept en Sustainable WiFi. De presentatie was in handen van Jort Kelder die met de nodige humor de spanning wist op te voeren, maar ook de ondernemers uitdaagde om hun diensten nader toe te lichten. In een reactie op de uitreiking spraken Martijn en Reino Wentzel, oprichters en eigenaars van Wentzo, hun blijdschap uit dat zij juist in deze categorie de award wonnen: ”Innovatie loopt als een rode draad door onze organisatie en het is mooi dat dit op deze manier beloond wordt.’’

Foto04
Albanië groepsfoto

Samenwerking ICT school Albanië

Voor een Albanese school in de stad Korçë verzorgt Wentzo technische trainingen en leveren wij hardware. Bovendien kregen lokaal gevestigde partijen de opdracht om hoogwaardige apparatuur zoals servers, computers en printers te leveren aan de school. Zo stimuleerden wij de lokale economie en ontstond er profijt voor deze Albanese bedrijven. Voor de praktijklessen stuurde Wentzo gebruikte apparatuur (zoals AccessPoints en switches) die beschikbaar gesteld is door onze klanten. Op deze manier zijn onze klanten betrokken bij dit waardevolle project.