Wentzo wint aanbesteding SURFwireless!

SURF wireless

Afgelopen maandag 11 januari hebben SURF en Wentzo een contract getekend voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. SURFwireless is de nieuwe WiFi as a Service-dienst van SURF die in het tweede kwartaal van 2016 wordt geïntroduceerd. Met deze nieuwe dienst bieden SURF en Wentzo aan onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland een excellente WiFi infrastructuur op locatie.

Na een aanbestedingstraject markeert het tekenen van dit contract de start van de nieuwe dienst. SURF vindt het belangrijk dat hun WiFi partner innovatie nastreeft, waarmee zowel de continuïteit van de dienstverlening als de doorontwikkeling gegarandeerd is. Het aanbod van Wentzo sloot het beste aan op deze wens. Wentzo zal componenten van Aerohive gebruiken voor de dienstverlening. Deze vendor werkt met open API’s waardoor ook ontwikkeling van features en diensten van derden kunnen worden gefaciliteerd.

Betrouwbaar WiFi

SURFwireless is een centraal gemanagede dienst: SURF beheert vanaf centrale locaties en voert upgrades uit voor alle gebruikers van de dienst. Tegelijkertijd blijft het mogelijk om per locatie WiFi behoeften op maat in te richten.Dankzij het innovatieve karakter van de dienst profiteren de instellingen van een WiFi dienst bieden waarbij nieuwe functionaliteiten snel kunnen worden toegevoegd. De specifieke wensen en eisen van instellingen worden daarbij meegenomen. Bovendien beschikt een instelling altijd over een betrouwbaar WiFi netwerk waar het vrijwel geen omkijken naar heeft”.

Regie

SURF biedt met SURFwireless regie op de hele keten: van het vaste SURF-netwerk, via het lokale netwerk van de instellingen naar de WiFi AccessPoints op de campus. SURFwireless heeft een abonnementsvorm, waarin per AccessPoint per maand wordt betaald. Dat maakt de totale kosten van het WiFi netwerk beter voorspelbaar.

Trots

Wentzo is trots op dit resultaat na een aanbestedingstraject dat al in september 2014 aanving. Martijn Wentzel, commercieel directeur Wentzo Wireless: “Voor Wentzo is dit partnership een prachtige ontwikkeling. In 2011 introduceerden wij WiFi as a Service in Nederland en de winst van deze Europese aanbesteding zien we als een compliment voor onze dienstverlening. We zien er met veel enthousiasme naar uit om instellingen te bedienen met SURFwireless!”.

Meer over deze dienst vindt u op www.surf.nl/surfwireless