Skip navigation Menu

Wentzo wint aanbesteding SORG!

Excellent WiFi voor Hoornbeeck en Van Lodenstein College

wentzo-boog

Wentzo heeft het Europese aanbestedingstraject van SORG gewonnen. SORG is het dienstencentrum voor de in totaal elf locaties van het Hoornbeeck College (MBO) en het Van Lodenstein College (VO). Wentzo levert een totale LAN en WLAN oplossing inclusief firewalls volgens haar Excellent WiFi aanpak.

 

Het Hoornbeeck en Van Lodenstein College werken continu aan het verbeteren van het onderwijs. De toenemende digitalisering daarvan en de wens om flexibeler gebruik te maken van de schoolgebouwen vroeg om een upgrade van de LAN en WLAN-infrastructuur van de locaties. Om dit te bereiken zocht SORG een betrouwbare partner die deze wens invulling kon geven. Gezien de totale omvang van het project werd een Europees aanbestedingstraject ingezet. Na een zorgvuldige procedure werd de voorgestelde oplossing van Wentzo het hoogst gewaardeerd!

Enterprise LAN en WLAN infrastructuur

Alle locaties van het Hoornbeeck en Van Lodenstein (inclusief het datacenter) worden voorzien van een enterprise secure LAN en WLAN-infrastructuur die het alsmaar toenemende dataverkeer adequaat kan afhandelen. Voor SORG was het van groot belang dat er één partner verantwoordelijk is voor de inrichting en het beheer van de totale netwerkinfrastructuur. Daarnaast golden er duidelijke eisen ten aanzien van  uniformiteit en centralisatie. Wentzo vult deze eisen in met een hoogwaardige oplossing op basis van Aruba hard- en software in combinatie met firewalls van Fortinet.

 

Aruba ClearPass

Voor een optimale BYOD omgeving waarin zowel security als gebruiksvriendelijkheid de boventoon voert, maakt Wentzo gebruik van Aruba ClearPass. Hiermee is het eenvoudig om gebruikers fijnmazig policies toe te kennen op basis van rol, type device, tijdstip, locatie en meer. Verder voorziet Wentzo SORG van de juiste tooling om adequaat regie te kunnen voeren. Denk daarbij aan een dashboard waarin realtime de belangrijkste KPI’s worden weergegeven en tevens inzicht is in lopende changes of eventuele incidenten.

Innovatiepartner

De samenwerking tussen SORG en Wentzo is met de recente ondertekening vastgelegd voor ten minste 5 jaar. Wentzo zal gedurende deze periode als innovatie partner optreden waarbij zij voortdurend de dialoog met SORG voert om de netwerkdienst verlening op het hoogste niveau te houden. Momenteel zijn alle WLAN Site Surveys en LAN inventarisaties uitgevoerd en is het definitieve netwerkdesign afgerond. Komende maand richt Wentzo een Proof of Concept in dat bij een succesvolle oplevering als blauwdruk geldt voor alle locaties. SORG en Wentzo streven ernaar om in de zomer van 2018 het volledige project af te ronden.

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl