Wentzo WiFi voor nieuwe Bibliotheek Neude

De feestelijke opening van Bibliotheek Neude kon door coronamaatregelen niet plaatsvinden, maar inmiddels is het indrukwekkende bibliotheekgebouw aan de Neude in Utrecht geopend voor publiek! Met maar liefst 9500 vierkante meter vloeroppervlakte, een filmzaal, theaterzaal, 356 studie- en werkplekken én twee horecagelegenheden heeft het voormalige postkantoor een waardevolle nieuwe bestemming gekregen. Het rijksmonument heeft een ingrijpende verbouwing ondergaan, waarbij vele historische elementen, zoals de prachtige hal, behouden zijn.

 

High density WiFi netwerk

Een evidente voorziening in een hedendaagse bibliotheek is een betrouwbaar en high-density WiFi netwerk dat zowel het primaire proces als de vele bezoekers faciliteert. Wentzo is al sinds 2012 via Bibliotheek Service Centrum (BiSC) WiFi partner voor Bibliotheek Utrecht en mocht in die hoedanigheid ook het WiFi as a Service abonnement verzorgen voor deze prachtige locatie. Op basis van uitgebreide metingen en een eisenpakket richtte team Wentzo een WiFi netwerk in op basis van Extreme hard- en software.

Trots

Etienne van Heel, sales consultant bij Wentzo, is trots op de samenwerking en het resultaat daarvan: “Het WiFi netwerk in Bibliotheek Neude is ontworpen op basis van WiFi6 en op basis van grote aantallen concurrent gebruikers. Daarnaast faciliteert het een probleemloos Voice over WiFi gebruik voor medewerkers van de bibliotheek. Bovendien heeft Bibliotheek Utrecht dankzij de gekozen As a Service oplossing geen omzien naar beheer of incidentopvolging en kan zij zich hierdoor focussen op haar primaire doelstellingen!”.

Meer informatie of geïnteresseerd in een rondleiding door Bibliotheek Neude? Bezoek de themapagina!