Wentzo werkbezoek in Albanië

afmetingen banner albanië

Afgelopen zomer verlegde Wentzo Wireless letterlijk haar grenzen: een deel van ons technisch team bracht een werkbezoek aan Albanië.

In navolging van ons eerste verkennende bezoek stond deze reis in het teken van techniek. Collega’s Reino, Renze en Joël vertrokken eind mei naar Korçë, waar de ICT school Fan S. Noli gevestigd is. In de voorbereiding aan het bezoek stelde Wentzo een programma op waarin kennisoverdracht centraal stond. Naast de training aan docenten en studenten bestond er bij de ICT school ook grote behoefte aan moderne ICT middelen zoals servers, computers en printers.

Betrokkenheid Wentzo klanten

De aanschaf van deze middelen nam Wentzo voor haar rekening: lokaal gevestigde partijen kregen de opdracht om hoogwaardige hardware te leveren aan de school. En daardoor ontstond er ook profijt voor deze Albanese bedrijven. Voor de praktijklessen stuurde Wentzo gebruikte apparatuur toe (zoals AccessPoints en switches) die beschikbaar gesteld is door onze klanten. Op deze manier zijn ook zij betrokken bij dit waardevolle project.

Uitdaging

Een overvol programma voor precies één schoolweek: dat was de uitdaging voor onze collega’s en het team van de ICT school. Samen met docenten en studenten werd keihard gewerkt en een compleet LAN én WLAN netwerk opgeleverd. Parallel aan deze netwerkklus volgden studenten diverse trainingen verzorgd door Wentzo. Het enthousiasme en de leergierigheid van zowel de studenten als docenten vormde een belangrijk ingrediënt voor dit geslaagde werkbezoek. Bekijk hieronder een filmpje over dit werkbezoek.

Duurzame WiFi

Voor Wentzo is dit niet het eerste project waarbij we onze kennis en ervaring inzetten voor een goed doel. Eerder ondersteunden we vergelijkbare projecten in Ethiopië, Burkina Faso en Kenia. De inzet van gebruikte WiFi apparatuur is ook onderdeel geworden van een uniek, door Wentzo ontwikkeld concept: Duurzame WiFi. In de eerste plaats levert Duurzame WiFi een aanzienlijke energiebesparing op. AccessPoints zijn namelijk alleen actief tijdens werktijden. Daarnaast geven we gebruikte hardware een tweede leven in landen waar deze nog van grote betekenis is. Duurzaam en innovatief. Dat is waar Wentzo voor staat!