Skip navigation Menu

Publicroam: veilig en eenvoudig openbaar WiFi

Neem contact met ons op voor meer informatie!

wentzo-boog

Steeds meer openbare WiFi netwerken bieden Publicroam aan als veilige en gemakkelijke authenticatiemethode. Denk daarbij aan de gemeentelijke locaties van Amsterdam, maar ook het Stedelijk Museum en alle bibliotheekvestigingen in de hoofdstad.

 

Publicroam biedt WiFi toegang met een hoog beveiligingsniveau (WPA2-Enterprise). Hierdoor is de verbinding tussen je smartphone, tablet of laptop en het WiFi netwerk optimaal beveiligd. Nieuwe gebruikers melden zich eenmalig aan en vanaf dat moment zijn zij op Publicroam locaties direct online, zonder opnieuw in te hoeven loggen.

Eduroam, govroam, publicroam

Publicroam is gebaseerd op dezelfde architectuur als eduroam (voor het onderwijs) en govroam (voor overheden). Daarbij worden WiFi netwerken van instellingen wereldwijd aan elkaar gekoppeld. Publicroam beheert een centrale RADIUS-server en een database met daarin de identiteiten van mensen met een publicroam-account. Voor gebruikers is Publicroam gratis, organisaties die Publicroam aanbieden betalen een jaarlijkse vergoeding.

Privacy Award 2020

Publicroam ontving in januari dit jaar een Privacy Award. De jury sprak over “grote voordelen voor iedereen in ons land en mogelijk ook daarbuiten: één account en bij alle deelnemers automatisch en veilig online, met serieus respect voor privacy”.

Aansluiten op publicroam?

Net als voor eduroam en govroam verzorgt Wentzo de technische implementatie van publicroam. De werkzaamheden hiervoor zijn meestal beperkt tot een werkdag. Meer informatie? Kijk op publicroam of neemt contact op met Team Wentzo!

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl