Portfolio wijzigingen Extreme Networks

In ons webinar van november 2019 kondigden we al enkele wijzigingen in het Extreme (voorheen Aerohive) portfolio aan. In dit artikel vindt u de belangrijkste wijzigingen op een rijtje terug.

 

Zoals bekend is de naam HiveManager gewijzigd naar Extreme Cloud IQ. Deze is nog steeds on-premise of cloud af te nemen, waarbij er nog een onderscheid te maken is tussen private cloud en public cloud. HiveManager Classic is per maart 2020 End-of-Sale. Dit betekent niet dat het product geen support meer heeft, maar niet meer te verkrijgen is via de officiële kanalen. Daarnaast mogen er niet teveel ontwikkelingen worden verwacht op dit platform, los van de noodzakelijke security patches. Een WiFi 6 AccessPoint is bijvoorbeeld niet meer op te nemen in HiveManager Classic; dit vraagt een update naar het nieuwe platform. HiveManager Classic zal binnen 60 maanden ook End-of-Support worden verklaard. Vanaf dat moment maakt u geen enkele aanspraak meer op ondersteuning vanuit de fabrikant.

Introductie WiFi 6 AccessPoints

Een andere naamswijziging is die van het AccessPoint AP650 en AP650X. Deze gaan voortaan als AP510C door het leven. Qua introductie van nieuwe producten moeten zeker de AP305C en de AP400C serie genoemd worden. De AP305C wordt al succesvol ingezet en is met zijn Dual 5GHz radio een echte ’gamechanger’! De lancering van de 400 serie (zowel een indoor als outdoor WiFi 6 tri-radio AccessPoint) vond plaats in het eerste kwartaal van 2020. Met de introductie van deze nieuwkomers zijn ook een aantal AccessPoint End-of-Sale verklaard, waaronder de AP122, AP130 en de AP230. Een compleet overzicht van de End-of-Sale verklaringen en vervangende producten vindt u onderstaand.

Toekomstige innovatie

Een belangrijke (toekomstige) wijziging is dat het bestaande Extreme portfolio (AccessPoints, switches én routers) ondersteund zal worden vanuit Extreme Cloud IQ, zowel on-premise als cloud. Extreme Networks en Wentzo zijn overtuigd van de meerwaarde van deze stap die bijdraagt aan meer en beter inzicht en daarmee control!

Meer informatie over de wijzigingen in het Extreme portfolio? Bekijk dan ons webinar terug!