Netwerk update Leonardo Da Vinci College

Wentzo Onderwijs

Na een aanzienlijke downtime van het LAN besefte het Leonardo Da Vinci uit Leiden dat het tijd was voor een flinke netwerkupgrade. En wie anders kon het beste deze klus uitvoeren dan Wentzo, dat vorig jaar naar volle tevredenheid een volledig nieuw WLAN realiseerde?

Het Leonardo Da Vinci (LDV) biedt middelbaar onderwijs aan voor de mavo, havo en vwo stromingen. Het college kenmerkt zich door de vele mogelijkheden die het aanbiedt, bijvoorbeeld een apart schoolprogramma voor sporters of dansers op hoog niveau. Wentzo verzorgde vorig jaar een volledig nieuw Aerohive WLAN bij de LDV locaties en toen al bleek dat het LAN om een update vroeg. In 2015 werden onze specialisten gevraagd een voorstel te schrijven voor de benodigde netwerkupgrade.

Netwerk Design

Uit de verschillende ontwerpen sloot het voorstel van Wentzo het beste aan op de visie van LDV. Een uitgebreide inventarisatie volgde en leidde tot een High Level Netwerkdesign en een Low Level Netwerkdesign. Zowel op core, distributie als access niveau vervingen we componenten met apparatuur van HP Networks. Redundantie was daarbij het uitgangspunt zodat optimale uptime gegarandeerd is. Ook de patchkasten op de locaties werden volgens een vooraf bepaalde standaard ingericht. Daardoor ontstaat inzicht, wat het dagelijkse beheer sterk vereenvoudigt!

Optimale configuratie

Uiteraard optimaliseerden we ook de configuratie van het netwerk. Denk daarbij een aan 802.1x koppeling en de activatie van onder andere Spanning Tree en DHCP-Snooping. Alle te nemen stappen beschreven we voorafgaand aan de migratie in een uitgebreid migratieplan. Zo was er voor iedereen duidelijkheid in de route, verantwoordelijkheden en het tijdspad. En dat is van groot belang bij een omvangrijke klus van deze aard!

Doelstelling behaald

De update van het LDV netwerk stond voor een vakantieperiode gepland. Binnen de beoogde planning wist Wentzo de klus te klaren en werd er ook een uitgebreide documentatie opgeleverd. Deze kan bij wijzigingen eenvoudig worden aangepast. Ook over het beheer heeft LDV duidelijke afspraken gemaakt. Een service strippenkaart en een gegarandeerd service window biedt het college de zekerheid van een spoedige en adequate opvolging. Niet alleen bij kritische issues, maar ook bij changes die minder prioriteit hebben.

LAN en WLAN

Het LDV is één van de organisaties die voor zowel het LAN als het WLAN op de kennis en kunde van Wentzo vertrouwt. Benieuwd naar meer referenties en onze diensten? Neem contact met ons op via advies@wifi.nl of bel ons op 0577-460008!