Koninklijke klus voor Wentzo bij Wehkamp

banner wentzo

Onlangs opende koning Willem Alexander het hagelnieuwe distributiecentrum van Wehkamp in Zwolle. Met een oppervlakte van 53.000 vierkante meter en een opslagcapaciteit van 4 miljoen artikelen is dit het grootste e-commerce DC ter wereld. De handling moet razendsnel plaatsvinden (binnen een half uur na plaatsing van een bestelling staat een pakketje klaar voor verzending) en het gebouw staat geheel in het teken van duurzaamheid (op het dak van het pand ligt het grootste zonnepanelenveld van Nederland). Voor de inrichting van het draadloos netwerk werd een beroep gedaan op de specialisten van Wentzo Wireless.

Kritische lifeline

Het WiFi netwerk in dit mega DC is namelijk de kritische ‘lifeline’ voor handscanners, scanners op heftrucks en terminals op reachtrucks. Ter beeldvorming: als het centrum volledig in bedrijf is, zullen er zo’n 12.350 items per uur worden ‘opgepikt’! Daarnaast maken ruim 200 medewerkers, leveranciers en gasten met een keur aan devices gebruik van het WLAN. De initiële inrichting van het draadloos netwerk, bestaande uit ruim 200 AccessPoints, werd door een andere partij dan Wentzo verricht. Dit leverde echter niet het beoogde resultaat op: verbindingen waren niet stabiel en dat stagneerde de vele handlingprocessen. Bij een DC van deze omvang leidt dat tot rampzalige gevolgen!

Wentzo wehkamp.nl

Koning Willem Alexander is zichtbaar onder de indruk

Optimalisatie WLAN

Gelukkig wisten de WiFi specialisten van Wentzo wel raad met een uitdaging als deze. Allereerst voerden we een deskundige inventarisatie van de huidige opstelling uit. Een volledige Site Survey (WiFi meting) leverde veel input op ten aanzien van signaalwaardes, dempingen en verstoringen. Daarnaast werd de configuratie van het netwerk kritisch onderzocht. Dit gedegen onderzoek resulteerde in een advies en plan van aanpak dat werd voorgelegd aan Wehkamp. Momenteel voeren onze WiFi specialisten stapsgewijs de voorgestelde wijzigingen door om te komen tot een 100% situatie. Met minder nemen we geen genoegen!

WiFi in warehousing / logistics

Voor Wentzo is een uitdagende klus in een warehousing / logistics omgeving geen uitzondering. Zo zijn we ook verantwoordelijk voor de bedrijfskritische WiFi netwerken bij namen als Venco Group, DA, Plantion en Dimensio Verpakkingen. Meer weten over ons specialisme? Neem vandaag nog contact op!

Over wehkamp.nl

wehkamp.nl heeft ongeveer 1,7 miljoen vaste klanten en zo’n 128 miljoen bezoekers per jaar. Dit zorgt voor meer dan 7 miljoen zendingen per jaar. wehkamp.nl profileert zich als specialist op het gebied van online winkelen. wehkamp.nl heeft 650 medewerkers in dienst die werkzaam zijn in vier verschillende vestigingen. In Zwolle, het hoofdkantoor en de fotostudio, Dedemsvaart en Maurik Logistieke Service Centra. Deze Logistieke Service Centra beslaan ruim 66.000 m2 magazijnoppervlakte (Bron: wehkamp.nl). Het terugbrengen van het aantal AccessPoints past ook binnen het duurzame beleid van wehkamp.nl. Meer informatie over het ‘groene’ logistieke centrum? Klik dan hier voor de informatiepagina.