Kick-off SURFwireless!

Banner website

Vorige week vond voor Wentzo en SURF de officieuze aftrap plaats van SURFwireless: de innovatieve WiFi as a Service dienst voor onderwijs- en onderzoeksinstellingen in Nederland. In een informele setting werd door de aanvoerders van beide teams letterlijk afgetrapt. Naast deze aftrap vonden er sportieve activiteiten plaats met innovatieve elektrische voertuigen. Ook op een ander veld werd afgetrapt, sinds maandag maakt het ROC Rijn IJssel gebruik van SURFwireless!

Begin januari won Wentzo de SURFwireless aanbesteding. Sindsdien is SURFwireless achter de schermen volop in ontwikkeling. Wentzo werkt samen met SURF om de dienst voor te bereiden voor landelijke livegang. Dankzij een geslaagde kick-off is de basis gelegd voor een optimale samenwerking voor de komende jaren. Ander goed nieuws is de livegang van launching customer Rijn IJssel. Zij zijn de eerste instelling waar SURFwireless succesvol is gelanceerd! De volgende locatie is eind mei aan de beurt.

Pionier: ROC Rijn IJssel

Rijn IJssel in Arnhem had behoefte aan een upgrade van het capaciteitsnetwerk. Als oplossing is SURFwireless naar tevredenheid geïmplementeerd. Binnen het SURFwireless pakket wordt de Aerohive AccessPoint AP230 ingezet, zo ook bij Rijn IJssel. De authenticatie en autorisatie vindt plaats via eduroam. Hierdoor kunnen studenten en medewerkers altijd overal eenvoudig inloggen. Binnen SURFwireless kunnen instellingen additionele diensten op maat toevoegen. Zo koos Rijn IJssel voor de preventieve security en virusdetectie oplossingen van onze teaming partner Quarantainenet.

Succesvolle samenwerking

Maurice van den Akker, Teamleider Mobiel en Draadloos SURF, is erg te spreken over de start van SURFwireless: “De afgelopen maanden hebben SURF en Wentzo nauw samengewerkt om SURFwireless gereed te maken voor productie. De succesvolle lancering van de dienst bij Rijn IJssel is echt een droomstart. Ik zie er dan ook naar uit om in het vervolg van deze samenwerking veel meer van onze instellingen te bedienen met een excellente WiFi dienst!”

IMG_00752

Vragen?

Geïnteresseerd in de netwerkoplossingen van Wentzo Wireless? Neem dan contact met ons op via 0577-460008 of stuur een mail naar info@wifi.nl. Wilt u meer weten over de WiFi as a Service dienst SURFwireless? Kijk dan eens op www.surf.nl/surfwireless.