Innovatief WiFi netwerk voor Amstelring

Amstelring banner voor nieuwsupdate

ICT speelt een steeds grotere rol in het dagelijks leven en werkzaamheden, ook in de zorg. Amstelring, de grootste zorgverlener van Amsterdam en omstreken, wil de kwaliteit in de zorg de komende jaren blijven garanderen. Hiervoor hebben zij een toekomstbestendig, efficiënt en flexibel WiFi netwerk nodig voor alle zorglocaties. Een uitdaging waar Wentzo Wireless raad mee weet!

Amstelring

Amstelring bestaat uit 26 woonzorgcentra en kleinschalige groepswoningen in Amsterdam en de regio Amstelland De Meerlanden. Wentzo gaat bij 22 van deze locaties aan de slag. Naast verpleegzorg op locatie biedt Amstelring ook thuiszorg door middel van wijkteams en de Amstelring Ledenservice. Hulp bij huishouden, het bieden van dagbesteding en hulp bij revalidatie zijn hier voorbeelden van. Meer informatie over Amstelring? Klik dan hier.

(Draadloze) zorg aan bed

Komend jaar gaat Amstelring op meerdere vestigingen het nieuwe elektronisch cliëntendossier gebruiken. Voor een blijvende goede zorg aan bed, is een optimaal functionerend draadloos netwerk van groot belang. Niet alleen de medewerkers maken hier gebruik van, maar ook de bewoners en gasten. Amstelring wil graag een WiFi netwerk waarbij er overal eenvoudig tijdsonafhankelijk toegang is. Op basis van het innovatieve plan van Wentzo heeft Amstelring besloten om de samenwerking aan te gaan.

Hoe staan we ervoor?

Op dit moment heeft Wentzo op alle 22 vestigingen een Site Survey uitgevoerd. Tijdens deze surveys is de dekking gemeten en gekeken naar eventuele stoorzenders die dezelfde kanalen van de AccessPoints gebruiken voor communicatie met WLAN devices. Na het uitvoeren van een Site Survey kan de installatie en configuratie op locatie beginnen. Inmiddels is dit op vijf locaties, waaronder het grootste Amstelring Verpleeghuis Leo Polak, helemaal afgerond. Eind februari is de Vreugdehof in Amsterdam Zuid aan de beurt. Verspreid over 2016 installeert en configureert Wentzo de draadloze netwerken bij de overige vestigingen van Amstelring.

Innovatief, overzichtelijk en veilig

Eén van de innovatieve diensten die Wentzo bij Amstelring aanbiedt is het easy onboarding toegangssysteem XpressConnect ES. Deze dienst biedt alle WiFi apparaten van de medewerkers eenvoudig en veilig toegang tot het netwerk. De toegang verloopt via het sterke beveiligingsmechanisme 802.1X. Bovendien blijven de verbindingen van individuele gebruikers voor Amstelring overzichtelijk en beheersbaar. De rechten kunnen namelijk per gebruiker aangepast worden. Gebouwd op dé veiligste WiFi beveiligingsstandaard EAP-TLS biedt XpressConnect ES automatisch draadloze beveiliging tot persoonlijke apparatuur, zonder tussenkomst van IT personeel.

Wentzo, uw betrouwbare en ervaren WiFi partner in de zorg

In de sector zorg is Amstelring niet de eerste die gebruik maakt van de specialistische kennis van Wentzo. Bent u ook van mening dat ICT steeds belangrijk wordt voor uw organisatie, en wilt u dit op juiste wijze inrichten? Klik hier voor onze referenties in de zorg en neem contact met ons op!