Eenvoudig WiFi toegang overheden met govroam

Mediauiting GovRoam

Sinds 2 februari 2016 heeft het Nationaal Beraad Digitale Overheid besloten om WPA2-Enterprise op de ‘pas toe, leg uit’-lijst te plaatsen voor Nederlandse overheden. Deze lijst vormt de standaard voor het gebruik van ICT producten en diensten binnen de overheid. Dit betekent dat zowel medewerkers als gastmedewerkers gebruik gaan maken van een WPA2-authenticatie, een dienst waar Wentzo Wireless goed mee overweg kan.

Wat is govroam?

Govroam maakt veilig, flexibel en eenvoudig toegang tot draadloze netwerken voor overheidsinstellingen mogelijk. Het maakt daarbij niet uit of overheidsmedewerkers binnen een eigen vestiging of bij een andere overheidslocatie werken. Zodra het govroam-netwerk beschikbaar is, heeft men direct toegang tot internet. Omdat de toegangscontrole van draadloze netwerken op een slimme manier gekoppeld wordt, is het mogelijk voor zowel eigen gebruik als gastgebruik toegang tot het draadloze netwerk te verlenen.

Govroam gebaseerd op eduroam

Govroam is gebaseerd op dezelfde technologie als eduroam, deze service wordt al jaren succesvol toegepast binnen het onderwijs. Met behulp van eduroam is het mogelijk om overal ter wereld bij een aangesloten eduroam instelling direct gebruik te maken van het beschikbare WiFi netwerk. Dit kan zonder ook maar één instelling op de WiFi apparatuur aan te passen. Eduroam is daarom ook dé standaard voor draadloos onderwijs geworden. Initiatieven als eduroam en govroam worden door Wentzo Wireless breed gedragen. Wentzo heeft er voor gezorgd dat vele onderwijsinstellingen en alle Bruna winkels in Nederland sinds 2012 zijn voorzien van het eduroam netwerk.

Hoe werkt govroam?

Gebruikers van govroam loggen eenmalig in op een govroam netwerk met gebruik van inloggegevens van de eigen organisatie. Vanaf dat moment, ook als de gebruiker zich op een andere govroam locatie bevindt, zal de validatie altijd door de eigen organisatie worden gedaan. Dit dankzij de koppeling tussen de aangesloten govroam instellingen.

Om gebruik te maken van govroam is een aanmelding bij de Stichting government roaming Nederland vereist. Dat kan via de website van de stichting: http://govroam.nl/deelname/aanmelden-govroam/, hier vindt u ook de bijbehorende kosten. Stichting government roaming Nederland is verantwoordelijk voor het koppelen van de toegangssystemen en verzorgt ook de internationale koppelingen. Naast de koppeling met govroam is een Enterprise-klasse draadloos netwerk nodig. Merken als Aruba, Aerohive, Cisco en HPE leveren WiFi apparatuur die aan deze eis kan voldoen.

Wentzo Wireless ontzorgt in uw govroam implementatie

Wentzo heeft alle expertise in huis om govroam te implementeren binnen uw organisatie. Daarnaast kent Wentzo de procedures om de aansluiting soepel te laten verlopen. Bovendien kan Wentzo een check uitvoeren om uw netwerk up to date te brengen voor huidig en toekomstig gebruik.
Voor een vast bedrag van €999,- (exclusief btw) verzorgt Wentzo de koppeling van uw organisatie met govroam. Wentzo richt uw draadloos netwerk hierop in zodat u direct gebruik kunt maken van de voordelen van govroam!