Bewust van security risico’s dankzij Wentzo en haar partners

Nieuws
Gepubliceerd op 01-11-2016
Wentzo slogan connect to make a difference

Bewust worden van alle mogelijke beveiliging risico’s is stap één van een sterk security beleid. Deze boodschap stond centraal tijdens de eerste security kennissessie, georganiseerd door Wentzo Wireless. Security experts Tosch en CYCO Cybercrime gaven deelnemers inzicht in de dagelijkse gevaren. Partners Fortinet en Quarantainenet lieten zien hoe zij deze security risico’s opsporen en voorkomen.

Even schrikken

Om aan te tonen hoe waardevol privédata voor een hacker is, nodigde Wentzo Certified Ethical Hacker Wouter Parent van CYCO Cybercrime uit. Samen met Robert van der Vossen gaf hij een rondleiding door het dark web, benoemde hij de gevaren van IoT devices en verzamelde hij data-informatie van aanwezigen in de zaal. Dat laatste was even schrikken voor een aantal aanwezigen. Opgeslagen WiFi netwerken van verschillende smartphones werden door Parent gekopieerd. Aanwezigen die hun device verbonden met een gehackt netwerk, verzonden onbewust informatie naar de hacker en hadden niet meer volledige controle over hun device.

Informatief en echt van meerwaarde

Distribution & Channel Manager bij Fortinet, Bas van Hoek, presenteerde de oplossingen die Fortinet haar klanten biedt in de strijd tegen deze vormen van cybercriminaliteit. Hij kijkt terug op een sterk en informatief event. “Je bewust worden van de externe gevaren is stap één van de ontwikkeling van een goed security beleid, zodoende is dit een waardevolle dag voor alle aanwezigen geweest.” Quarantainenet zorgde voor het slotakkoord door te laten zien hoe malware makers te werk gaan, bijvoorbeeld door het programmeren van algoritmes. Frank van den Hurk, CEO Quarantainenet: “Dankzij het zeer diverse programma en de mogelijkheid om informeel met elkaar ervaringen uit te wisselen was deze ochtend echt van meerwaarde.” Deze mening werd gedeeld door de aanwezigen. Zij beoordeelden de kennissessie gemiddeld met een 8 als eindcijfer!

Bewustwording is stap één

Wentzo helpt haar klanten graag bij een effectieve implementatie van een (WLAN) security beleid. Business developer bij Wentzo, Bert Enserink: “Je opent de eerste beste nieuwssite en je leest meteen over een DDOS aanval, een cryptolocker virus of een phishing mail. Wij geven inzicht in de risico’s om de mogelijke schade zoveel mogelijk te beperken.” Bewustwording van alle netwerkgebruikers binnen een organisatie is cruciaal bij de ontwikkeling van het beleid. Samen met onze partners bieden wij security scans op locatie en ondersteunen wij bij de implementatie. Wilt u hier gebruik van maken of ontvangt u graag meer informatie over WLAN security? Neem dan contact op met één van onze sales consultants.

Ook in 2017 organiseert Wentzo meerdere evenementen samen met haar partners. Houdt onze nieuwsbrieven in de gaten voor de data!

Carmelcollege medewerkers staan samen met Wentzo en HPE Aruba Networking collega's geposeerd voor de ingang van een onderwijslocatie.
Nieuws

Carmelcollege kiest voor Wentzo als NaaS partner

Stichting Carmelcollege, één van de grootste voortgezet onderwijsbesturen van Nederland, heeft Wentzo geselecteerd als Network as a Service partner. Wentzo […]
IBP FO Scanner wordt uitgevoerd door een Wentzo specialist in een patchkast.
Nieuws

Primeur: scannen of je voldoet aan normenkader IBP FO

Wentzo introduceert als eerste in Nederland een scanner die controleert in welke mate een schoolnetwerk afwijkingen vertoont van het Normenkader […]
Nieuws

Opnieuw al onze netwerk leveranciers leaders in Gartner Magic Quadrant

Onderzoeksbureau Gartner publiceerde onlangs haar jaarlijkse Magic Quadrants. Op basis van uitgebreid marktonderzoek worden hierin technologische markttrends beschreven en netwerkleveranciers […]
Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]