Skip navigation Menu

AWL case study

Een innovatief netwerk voor een wereldspeler!

wentzo-boog

AWL is een toonaangevende speler voor het automatiseren en digitaliseren van industriële processen in fabrieken en magazijnen over de hele wereld. AWL-robots helpen bij de bouw van auto-onderdelen, monteren meubels en verzamelen en verpakken bestellingen in grote magazijnen. Wentzo realiseerde een innovatief  netwerk voor de indrukwekkende nieuwe hoofdlocatie in Harderwijk!

 

In deze Nederlandse vestiging vertrouwen zo’n 300 engineers en andere gebruikers op het netwerk om toegang te krijgen tot zeer kritische toepassingen. Engineers herprogrammeren soms robots op de productielijn terwijl ze ernaast staan. Een netwerk dat optimaal presteert en tot het hoogste niveau is beveiligd, is dan van cruciaal belang. Reint Cornegoor, IT Project Manager van AWL:“Onze engineers kunnen naast prototypes werken aan CAD-toepassingen met zware datasets. Dat vraagt wel iets van je netwerk!” Wentzo implementeerde zowel de core als de edge van het nieuwe netwerk, leverde een Network Access Control oplossing op basis van ClearPass en realiseerde een hoogwaardig WiFi6 netwerk. Daarnaast verzorgden we een uitgebreide technische training zodat het IT team van AWL zelf in staat is om het beheer uit te voeren.

Cornegoor: “We vertrouwden volledig op het advies van Wentzo. Daarnaast wilden we er zeker van zijn dat we de oplossing uiteindelijk zelf kunnen beheren. We moesten er met name op kunnen vertrouwen dat we de werking van ClearPass onder de knie zouden krijgen. Ik luister graag naar het advies van specialisten, maar de controle moeten we uiteindelijk in eigen hand kunnen houden.”

Download hier de case study

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl