Aruba presenteert eerste enterprise-grade Wi-Fi 6E-oplossing

Nieuws
Gepubliceerd op 03-06-2021
Wentzo slogan connect to make a difference

HPE Aruba Networking, heeft de eerste enterprise-grade WiFi 6E access points aangekondigd. Hiermee profiteren gebruikers van de licentievrije 6 GHz-band, die veel meer capaciteit, minder verstoringen én hogere snelheden biedt!

Met de sterke groei van video – en andere grootverbruikers aan bandbreedte – én de toename van IoT apparaten, blijft de vraag naar extra capaciteit en snelheid niet aflatend. De introductie van Aruba’s Wi-Fi 6E access points is dan ook een welkome aanvulling op het toch al uitgebreide WiFi portfolio. Deze access points zijn ontworpen om volledig te profiteren van de 6 GHz-band, waar we eerder al een blog over schreven. De nieuwe 630 Series Indoor Campus AP’s bieden uitgebreide tri-band dekking van 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz. Hiermee zal meer dan het dubbele van de capaciteit beschikbaar komen om betere prestaties en lagere latency te waarborgen.

Belangrijke kenmerken van de 630-serie:

  • Uitgebreide tri-band dekking van 2,4 GHz, 5 GHz en 6 GHz met een maximale geaggregeerde gegevenssnelheid van 3,9 Gbps en ultra-triband-filtering om interferentie te minimaliseren.
  • Tot zeven 160 MHz-kanalen binnen 6 GHz voor een betere ondersteuning van toepassingen met lage latency en hoge bandbreedte, zoals high-definition video en AR/VR.
  • Werkt op bestaande IEEE 802.3at-standaarden voor PoE-voeding.
  • Geavanceerde beveiliging met WPA3 en Enhanced Open om wachtwoorden en data beter te beschermen.
  • Flexibele failover met twee HPE Smart Rate Ethernet-poorten voor 1-2,5 Gbps, die echte hitless failover van de ene poort naar de andere bieden voor zowel data als voeding.
  • Cloud-, controller- of controller-less management.

Optimale prestatie

Om te demonsteren hoe WiFi 6E presteert, stelde Aruba deze WiFi 6E speedtest video beschikbaar. Daarin laat zij zien hoe de radio’s afzonderlijk en in het totaal presteerden en de resultaten liegen er niet om! In de test zie je het 630-serie AP met 40 MHz-kanalen in de 2,4 GHz-band, 80 MHz-kanalen in de 5 GHz-band en 80 MHz-kanalen in de 6 GHz-band. Het resultaat: multi-gigabit-prestaties met een indrukwekkende 2,2 Gbps (zelfs zonder 160 MHz-kanalen in te schakelen). De 630-serie access points zijn naar verwachting beschikbaar vanaf het derde kwartaal van 2021.

Meer weten? Neem contact op met één van onze specialisten!

Een Wentzo collega staat met iemand van Het Concertgebouw in de Grote Zaal en laat de resultaten van de Site Survey op zijn laptop zien
Nieuws

Zo voeren wij een Site Survey uit

Met een Site Survey kijken we vooraf waar we de access points moeten plaatsen. In deze video legt collega Robert […]
Overname Juniper Networks door HPE
Nieuws

Overname Juniper Networks door Hewlett Packard Enterprise

Gisteren maakte Hewlett Packard Enterprise (HPE) officieel bekend Juniper Networks overgenomen te hebben. Voor het overnemen van de netwerkfabrikant betaalde […]
Twee Wentzo collega's kijken lachend in de camera terwijl een collega een badge laat zien
Nieuws

Wentzo Connect ’23 een groot succes!

De tweede editie Wentzo Connect was wederom een groot succes! Tijdens ons relatie event, dat plaatsvond op donderdag 12 oktober, […]
Wentzo collega Mathieu Haak neemt de Huawei MSP award for innovation green and energy-saving in ontvangst
Nieuws

Internationale duurzaamheid- en innovatie award voor Wentzo

Tijdens het Huawei Network Summit 2023 heeft Wentzo de ‘MSP Award for Innovation: Green and Energy-saving’ ontvangen! Daarnaast mochten we […]