Skip navigation Menu

Secure Networking

Regie op je netwerk

wentzo-boog

De meest betrouwbare netwerken bedenken, bouwen en beheren. Dat is hoe Wentzo voor jouw organisatie van betekenis wil zijn. We combineren al onze ervaringen, expertise en toekomstvisie in onze aanpak ‘Secure Networking’. Hiermee overtreffen we de verwachtingen. Van jou als IT verantwoordelijke, maar nog belangrijker: van al je netwerkgebruikers!

 

Het primaire proces van jouw organisatie staat of valt met de beschikbaarheid van het netwerk; processen komen stil te staan wanneer het netwerk onbetrouwbaar is, onvoldoende capaciteit biedt of wanneer servicemanagement processen niet op orde zijn. In onze aanpak ‘Excellent Networking’ besteden we aandacht aan alle deelgebieden die de totale kwaliteit en gebruikerservaring van het netwerk bepalen. Pas als ieder onderdeel voldoet aan een aantal kritische prestatie indicatoren (KPI’s) spreken we over een excellente dienstverlening.

Wentzo onderscheidt binnen Excellent Networking 7 deelgebieden:

Wentzo's 7 stappen

Devices en applicaties

De devices en applicaties binnen jouw organisatie, spelen een grote rol in de gebruikerservaring. Zo bepaalt de ondersteuning van bijvoorbeeld een WiFi standaard de snelheid die een gebruiker met een mobiel device ervaart. Maar ook op het gebied van Quality of Service of roaming bepaalt het device in grote mate de kwaliteitsbeleving. Dat maakt devices en applicaties een belangrijk focusgebied die onze aandacht vraagt.

Network Access Control

Je netwerkomgeving is pas excellent als iedere gebruiker dit zo ervaart. Voor ieder type gebruiker moet het duidelijk zijn hoe hij of zij verbindt en dit proces moet zo laagdrempelig mogelijk zijn. Die laagdrempeligheid mag echter niet ten koste gaan van securitydoelstellingen. Als regievoerder is jouw organisatie altijd ‘in control’: jullie zijn bekend met de gebruikers op het netwerk en welke rollen en rechten zij op welk moment en op welke locatie hebben. Ongewenste of besmette devices? Die weren we van uw netwerk.

“Wentzo is bij ons verantwoordelijk voor het gehele netwerk. Zowel het WAN, LAN, WiFi als Access Control en servicemanagement wordt door hen top verzorgd!”

LAN

Het LAN is een cruciale factor. Wanneer switches onvoldoende doorvoersnelheid of PoE vermogen voor het WiFi netwerk bieden, ervaart een netwerkgebruiker hier grote hinder van. Dat geldt ook wanneer het LAN ondeskundig is ingericht. Het LAN krijgt dan ook steevast de nodige aandacht in onze ‘Excellent Networking’ aanpak.

WLAN

Een onbetrouwbaar WiFi netwerk staat  je organisatie in de weg! Security incidenten, uitval of onvoldoende capaciteit raken het primaire proces en de continuïteit van jouw organisatie. Wentzo richt hoogwaardige WiFi netwerken in die een stevig antwoord bieden op de eisen en uitdagingen van jouw organisatie.

WAN

Je organisatie maakt steeds meer gebruik van clouddiensten. Daarmee is het belang van een toereikende, flexibel schaalbare én secure WAN verbinding sterk toegenomen. Het type drager, back-up verbindingen, een DDoS wasstraat; allemaal overwegingen die we samen met jou aandacht geven om te komen tot een excellent netwerk.

Firewall

Ook de inrichting van een Next Generation firewall is een essentieel onderdeel voor een excellente netwerkervaring. Bedreigingen van zowel binnen- als buitenaf vormen een security- en tevens een imagorisico! Wentzo heeft een duidelijke visie en aanpak voor een firewall omgeving die jouw organisatie optimaal beschermt.

Continuïteitsborging

Als beheerpartij beheren wij jouw netwerk. Om hierin excellent te presteren, ondernemen wij een brede set aan maatregelen. We stellen KPI’s (in een SLA en XLA) op, monitoren en rapporteren deze en voeren service management processen als Incident Management en Capacity Management uit. Zo borgen we blijvend een excellente netwerkervaring.

Team Wentzo staat dagelijks met

50

collega’s klaar voor al onze klanten

In 2021 zijn we verantwoordelijk voor

1821

locaties met excellente netwerken

Dagelijks vertrouwen

1.219.500

gebruikers op onze oplossingen

Security WentzoSecurity

Voor ieder deelgebied van ‘Excellent Networking’ geldt dat security by design hét uitgangspunt is. Zowel in de processen, inrichting en communicatie over een netwerkonderdeel zijn we ons bewust van veiligheidsrisico’s en mitigerende maatregelen. Deze voeren we, in samenspraak met jouw organisatie, door en daarover blijven we met je in gesprek. Zo nemen we onze en verantwoordelijkheden van jouw organisatie serieus.

Hoogste beschikbaarheid én security voor SORG!

“Wij zochten een aanbieder die zowel het vaste netwerk, draadloos én Access Control kon bieden aan onze 11 locaties. We gaan voor een hoge mate van beschikbaarheid en security, maar de kennis en ervaring konden we zelf niet meer borgen. Daarom hebben we dit bij Wentzo neergelegd”. Aan het woord is Peter de Gooijer, projectleider bij Hoornbeeck & Van Lodenstein College (samen ondergebracht in de stichting SORG). Team Wentzo leverde hier een totaal nieuwe netwerkomgeving voor alle vestigingen en is verantwoordelijkheid voor het dagelijkse beheer. Hiervoor werken we nauw samen met de eerstelijns supportafdeling om in totaal zo’n 11.000 leerlingen én het onderwijzend personeel te voorzien van de beste netwerkervaring.

Wentzo Network Insight

Eén vendor neutrale applicatie waarmee je volledig inzicht hebt in je de real-time status van je netwerk. Wat automatische alerts geeft bij incidenten én configuratie back-ups verzorgt van je netwerkcomponenten. Dat en nog veel meer is Wentzo Network Insight. Een must have Remote Monitoring & Management (RMM) dienst voor iedere netwerkbeheerder die zijn of haar vak serieus neemt. Oké, dat klinkt wellicht wat belerend. Maar toch: verdiep je even in deze schaalbare en waardevolle Wentzo dienst. Word je blij van!

Network as a Service

“Eigenlijk moeten we upgraden, maar ons netwerk is nog niet afgeschreven..” of “Het beheer verdient meer aandacht, maar we moeten als IT afdeling al zoveel..”. Herkenbare geluiden? Niet als je gebruikmaakt van Wentzo’s Network as a Service: een all-in managed service waarbij wij verantwoordelijk zijn voor een optimaal netwerk. In plaats van een kapitaalinvestering – waarbij je vaak al meer capaciteit en poorten moet aanschaffen dan je nu daadwerkelijk gebruikt – kies je voor een ‘pay per use’ model: tegen een aantrekkelijk abonnementstarief ontzorgen wij je organisatie volledig voor dat wat je nu nodig hebt. En krimpt het gebruik? Geen probleem. Wil je overstappen op een andere techniek? Ook mogelijk. Hebben jullie je concurrent overgenomen met 15 vestigingen door heel Nederland? Enfin, je snapt het. Meer informatie? Neem contact op!

Projectmanagement

Een bestaand netwerk uitbreiden, optimaliseren of in z’n geheel vervangen is geen sinecure. De business draait gewoon door; het primaire proces (of dit nu doceren of schoenen verkopen is) mag niet stil komen te liggen. Dat vraagt dus meedenken en meebewegen van je leverancier. En een projectorganisatie die strak in elkaar zit. Team Wentzo beschikt over ervaren projectmanagers die op basis van Prince II en IPMA jouw project managen van A tot Z. Dat doen ze niet alleen. Het projectteam dat we voor jouw uitdaging samenstellen, bestaat uit diverse disciplines. Natuurlijk de projectmanager (je eerste aanspreekpunt), maar ook een netwerk consultant, netwerk engineer en een Service Level Manager. Ieder op zijn of haar beurt vertegenwoordigt een team van ervaren aanpakkers die kundig de klus klaren. Gegarandeerd!

Een keer vrijblijvend sparren? Stuur een berichtje!

Je bent verantwoordelijk voor networking binnen jouw organisatie. En je hebt echt wel veel op de rit, maar natuurlijk ook je wensen en stiekem nog wat aandachtspunten voor je netwerk. Wat dacht je van een uurtje sparren? Vertel jij je verhaal, doen wij het onze. Een soort van kennismakingsgesprek. Wij kijken er naar uit om je te bezoeken, maar je bent ook bij ons in het prachtige Huis van Innovatie welkom. En is het net even te ver of laat je agenda het niet toe? Dan kan het ook via Teams!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl