Skip navigation Menu

Overname Aerohive door Extreme

Wat betekent dit (voor u)?

wentzo-boog

Extreme heeft Aerohive overgenomen middels een ‘all-cash transaction’, dat wil zeggen dat ze alle bedrijfsonderdelen overnemen zonder de financiering of uitwisseling van aandelen. De overname van Aerohive, ter waarde van 210 miljoen dollar, past binnen de visie van Extreme waarbij zij streven naar een volledig autonome onderneming. Het toevoegen van een cloud management oplossing, de edge mogelijkheden en de cloud netwerk oplossingen aan het Elements portfolio van Extreme, zorgt voor een sterke ‘as a service’ inkomstenbron en verstevigt de concurrentiepositie als het gaat om wireless LAN en de technische transitie naar WiFi 6.

Voorloper

Extreme ziet Aerohive als een voorloper in cloud management oplossingen, Artificial Intellegence (AI) en machine learning. Aerohive was één van de eerste die controller-less WiFi en cloud management aanbood, inclusief cloud managed WiFi en Network Access Control (NAC). Onlangs leverde Aerohive de eerste inplugbare AccessPoint en waren ze de eerste die WiFi 6 Accesspoints op de markt brachten. (Binnen de BeneLux was Wentzo was de eerste die WiFi 6 AccessPoints implementeerde).

Groei

Door de overname en het samenvoegen van het klanten- en dienstenportfolio, kan Extreme makkelijker productinnovaties doorvoeren en ontstaan er verschillende up-sell en cross-sell mogelijkheden. Het samengaan van deze twee merken zorgt daarnaast voor een nog stevigere leiderspositie (naast Aruba en Cisco) in het Magic Quadrant for the Wired and Wireless LAN Access Infrastructure. Met de nieuwe SD-WAN mogelijkheden verwacht Extreme tussen 2019 en 2022 een samengestelde jaarlijkse groei door te maken van zo’n 19%.

Wat heeft Extreme overgenomen?

Extreme heeft Aerohive overgenomen, inclusief Aerohive’s klanten, de channel partners, het team en de technologische oplossingen van Aerohive. Extreme heeft ervaring met het overnemen en samenvoegen van organisaties. Zo hebben zij bijvoorbeeld Enterasys, onderdelen van Zebra, Avaya en Brocade overgenomen.

Waarom kiest Extreme voor de overname van Aerohive?

Met de overname van Aerohive, voegt Extreme een belangrijk onderdeel toe aan hun Elements portfolio. Met de toevoeging van Aerohive denken zij hun klanten te kunnen helpen om de volgende stap in de digitale transformatie te maken. Aerohive is een cloud management bedrijf dat ook nog eens draadloze LAN technologie aanbiedt. Dit betekent dat Extreme een bedrijf acquireert dat voornamelijk focust op het bouwen van een cloud management platform (HiveManager), waarmee hun klanten WiFi, switching, SD-WAN en NAC managen. Dit past perfect in de strategie van Extreme om klanten te voorzien van de nieuwste cloud features en mogelijkheden. Bovendien maakt Aerohive gebruik van een continue integratie-ontwikkelingsmodel, waarmee nieuwe features in hoog tempo ontwikkeld worden. Extreme denkt dat dit veel extra waarde voor hun klanten gaat genereren.

Zijn er plannen om bepaalde Aerohive of Extreme producten niet meer te ontwikkelen?

Op dit moment zijn er geen plannen om de support op, of de ontwikkeling van, bepaalde Aerohive of Extreme producten stop te zetten.

Aerohive heet vanaf nu Extreme
Overname Aerohive door Extreme

Weten wat dit voor u betekent?

Bezoek de Extreme kennisessie!

Op donderdag 5 november bent u van harte welkom tijdens de Extreme kennissessie. Namens Extreme zal Sjoerd de Jong, senior System Engineer, een uitgebreide toelichting geven en al uw vragen beantwoorden. De informatiesessie vindt plaats in het Huis van Innovatie. 

Klik hier om u aan te melden!

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Klanten geven ons gemiddeld een 8,5! | Copyright WiFi.nl