Skip navigation Menu

Huis van Innovatie

Onderdeel worden van dit innovatieve concept? Neem contact met ons op!

wentzo-boog

In augustus 2018 is Wentzo verhuisd van het pand aan de Dorpsstraat naar het Huis van Innovatie. Het pand, gelegen in de bosrijke omgeving van Garderen, vormt een inspirerende werklocatie waar samen met andere ICT partijen innovatieve (WiFi) concepten ontstaan. Op deze pagina vindt u foto’s van de ontwikkelingen rondom de verbouwing, verhuizing en verdere ontwikkelingen. 

Duurzaamheid

Bij  het zeggen van ‘Huis van Innovatie’, zeg je ook ‘duurzaamheid’. Op het dak zijn nu de eerste 200 zonnepanelen geïnstalleerd. Dit wordt binnenkort uitgebreid naar 300 panelen die samen 60.000 kWh per jaar gaan leveren. Dat is evenveel als het gemiddelde gebruik van 17 huishoudens! Het overschot wordt terug geleverd aan het stroomnet. Misschien gebruik jij nu ook een beetje HvI stroom ;). Het plaatsen van zonnepanelen is weer een mooie stap in de richting van een duurzaam Huis van Innovatie.

Appreciation Dinner

In de avond van 29 januari vond het Appreciation Dinner in het Huis van Innovatie plaats. Voor meer dan 50 relaties van Wentzo werd een heerlijke diner verzorgd waarbij het Wentzo personeel een grote rol speelde. Het personeel gaf invulling door in de keuken maar ook in de bediening een bijdrage te leveren. Natuurlijk was het ook mogelijk om een rondleiding te krijgen door het Huis van Innovatie. Met behulp van de Aruba beacons konden gasten zich door het gebouw navigeren. Gasten kregen pushberichten nabij interest points en kregen op die manier meer informatie over het Huis van Innovatie.

De gasten konden op deze avond de waardering van Wentzo proeven met een snufje innovatie.

Verhuisd!

We zijn over 🙂

Na een intensieve verbouwing hebben we per augustus intrek genomen in het Huis van Innovatie: onze ontmoetingsplaats voor innovatieve ICT concepten en ondernemers. Onlangs hieven we als team het glas op onze nieuwe werkomgeving. Het Huis van Innovatie biedt voldoende ruimte en vrijheid om onze organisatie verder uit te bouwen en u nóg beter van dienst te zijn. U bent van harte welkom om onze nieuwe locatie te bezoeken!

Adreswijziging voor uw administratie

Voor uw administratie kunt u voortaan dit adres aanhouden: Hooiweg 23, 3886 PM Garderen.

Feestelijke opening 2019

Begin 2019 nodigen wij onze relaties uit voor een feestelijke opening. Op deze pagina zullen wij ook meer informatie delen over de officiële opening.

Korte rondleiding door het Huis van Innovatie!

Juli en augustus 2018: Verhuizen?!

Eind juli / begin augustus denken we te verhuizen van het pand aan de Dorpsstraat naar het Huis van Innovatie. De verbouwing van de eerste fase is bijna klaar en alles wordt nu ingericht.

Het filmpje hiernaast geeft een indruk van de huidige status. Uiteraard blijven wij u op de hoogte houden van alle ontwikkelingen rondom ons Huis van Innovatie!

Juni 2018: de patchkasten en werksfeer optimaliseren

Om de werkplekken een natuurlijke uitstraling te geven, is een muur met échte stenen te vinden op ons kantoor. Onze collega’s zijn ondertussen druk bezig om de patchkasten in te richten. Bij dé plek waar ICT concepten gaan ontstaan, mag een Excellent WiFi netwerk natuurlijk niet ontbreken!

Klik hier voor een sneak preview!

Mei 2018: glas en hout

Wij vinden het belangrijk om een transparante organisatie te zijn. Bij die gedachte passen geen afgesloten kantoren met donkere muren. Om die reden is ervoor gekozen om de kantoorwanden van glas te maken en de overige muren wit te schilderen. Dit geeft een ruimtelijke en vrije uitstraling. Ter ondersteuning van het dak is gekozen voor robuuste houten balken om een landelijke en tegelijkertijd een moderne touch te geven aan de werkplekken.

April 2018: grote stappen

Er worden nu grote stappen gemaakt. De wanden zijn gestuct, de plafonds zitten er grotendeels in en de warmtepompen zijn geplaatst. De laatste schilderswerkzaamheden vinden plaats en de afwerking van bijvoorbeeld de kasten, eiken balken en glazen wanden ronden we de komende maanden af. De dakpannen zijn zwart gespoten en dit zorgt voor een frisse, strakke aanblik.

Wentzo Huis van Innovatie bouw
Wentzo Huis van Innovatie
Wentzo Huis van Innovatie dakpannen

Februari en maart 2018: nieuwe vloer

Het eindresultaat komt steeds meer in zicht. Het storten van de vloer was in verband met de koude dagen even uitgesteld, maar dit is inmiddels in volle gang. Na het storten van de vloer wordt een beschermende laag aangebracht voor de werklieden.

December 2017 en januari 2018: warmte in koude dagen

Ook in koude dagen is het fijn om toch nog lekker warm binnen te zitten. De complete ondergrond van het Huis van Innovatie is voorzien van een hoogwaardige vloerverwarming. De collega’s die af en toe een kijkje komen nemen moeten voorzichtig rondlopen om de vloerverwarming niet te beschadigen.

September 2017: strakke witte muren

De stukadoor is begonnen met het stuken van de muren. Er is bijna overal gekozen voor witte muren. Prettig voor een rustige werkomgeving. In goed overleg kunnen collega’s de muren decoreren en versieren zodra zij hier gaan werken.

Juni en juli 2017: in de steigers en de bouwvak komt eraan

Voor de bouwvakantie vindt er nog veel sloopwerk plaats. Vervolgens moeten de wanden en plafonds worden voorbereid op de bekabeling. Het Huis van Innovatie staat grotendeels in de steigers en de nieuwe kozijnen zijn onlangs geplaatst. Nu is het tijd voor vakantie voor de werklieden, zodat zij vervolgens volledig uitgerust weer verder kunnen met de verbouwing.

Mei 2017: verbouwing in volle gang

De verbouwing van het Huis van Innovatie is nu zo’n vier maanden bezig. Wentzo werkt volgens een gefaseerd stappenplan, waarbij in eerste instantie de inrichting van de rechterflank grotendeels wordt gesloopt. De aanwezige hotelkamers worden omgebouwd tot werkplekken en een aantal muren worden voorbereid om te dienen als schuifdeur of glazen wand. De wellness faciliteiten blijven (gelukkig) behouden.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Begin 2017: wie wil waar werken?

Met ingang van 1 januari 2017 zijn alle hotelfunctionaliteiten gestopt en heeft Wentzo volledig toegang tot het pand. In goed overleg met alle Wentzo medewerkers wordt besloten welk team welke locatie van het gebouw gaat gebruiken. Vervolgens leveren alle teams input over de inrichting van de verschillende werkplekken. Het vertrekpunt bij de inrichting is ‘huiselijk zakelijk’. Vanaf dit moment starten de grondige sloopwerkzaamheden.

Eind 2016: uitbreiding aan de Dorpsstraat

Wentzo koopt een tweede pand aan de Dorpsstraat in Garderen en verbouwt de beneden- en bovenverdieping tot werkplek. Een loopbrug verbindt deze nieuwe locatie aan het huidige aangrenzende pand. Het tweede pand biedt ruimte aan zo’n tien collega’s die gebruikmaken van de aanwezige flexibele werkplekken. Met deze uitbreiding zorgt Wentzo voor een tijdelijke capaciteitsoplossing aangezien Hotel Overbosch tot 31 december 2016 toegankelijk blijft voor hotelgasten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Augustus 2016: groen licht voor het Huis van Innovatie

Goed nieuws: het college van burgemeester en wethouders besluiten samen met de provincie Gelderland dat er akkoord is voor het Huis van Innovatie. Hierbij wordt rekening gehouden met de ligging in de Groene Ontwikkelingszone. Dit betekent dat het pand vanaf 2017 een ingrijpende metamorfose door zal maken. De locatie biedt een combinatie van natuur en ondernemen, met faciliteiten zoals hotel, restaurant en vergader- en wellnessruimten. Het Huis van Innovatie zal een plek worden waarbij meerdere ICT partijen elkaar versterken door het delen van ideeën, kennis en kunde.

Februari 2016: Wentzo tekent koopovereenkomst

Na een periode van plannen maken, ideeën presenteren en veel overleg gaan de huidige hoteleigenaren Mieke en Willem Silvius een samenwerking aan met Wentzo. Zij tekenen een koopovereenkomst waarbij de broers Reino en Martijn Wentzel, directeurs van Wentzo, eigenaren worden van Hotel Overbosch. Een belangrijk onderdeel van deze samenwerking is dat het hotel tot eind 2016 al zijn hotelfunctionaliteiten behoudt en gemaakte reserveringen blijven staan. Ook presenteert Wentzo hier voor het eerst de definitieve plannen voor het hotel, dit moet vanaf 2017 namelijk het ‘Huis van Innovatie’ worden. “Een ontmoetings- en broedplaats voor innovatieve ICT concepten en ondernemers” aldus de broers Wentzel.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Zomer 2015: Hotel Overbosch te koop

Hotel Overbosch, gelegen aan de Hooiweg in Garderen, is op zoek naar een koper. De huidige eigenaren van het hotel zoeken een partner met een goed onderbouwd bestemmingsplan voor het pand. Deze mogelijkheid blijkt een mooie kans voor Wentzo om de uitbreidingsplannen te realiseren. Er wordt besloten om in gesprek te gaan met de hoteleigenaren en de gemeente Barneveld.

Wentzo maakt een gezonde groei door en dit is goed zichtbaar in de personeelsgroei. Het pand aan de Dorpsstraat in het centrum van Garderen raakt voller en voller. Als vooruitstrevende WiFi organisatie ontstaat bovendien de behoefte voor een centrale werkplek waarbij Wentzo innovatieve concepten in alle vrijheid kan ontwikkelen. Deze twee uitdagingen vragen om een werkplek met voldoende ruimte en uitbreidingsmogelijkheden. Niet alleen voor Wentzo zelf, maar ook voor andere ICT partijen, Wentzo meent namelijk dat co-creatie leidt tot de beste resultaten.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl