Skip navigation Menu

Site Survey

Een professionele meting op locatie

wentzo-boog

De eisen die aan hedendaagse draadloze netwerken worden gesteld liggen ver weg bij de eisen zoals deze 5 tot 10 jaar geleden golden. WiFi was ‘nice to have’, maar geldt tegenwoordig als het primaire koppelvlak, zo niet het enige. Waar dekking als uitgangspunt gold, vraagt de gebruiker nu capaciteit. Laptops, met vastomlijnde WiFi specificaties, zijn verdrongen door de Bring-Your-Own-Device trend. Voor een optimaal functionerend netwerk is een grondige Site Survey (netwerk meting) met Spectrum Analyse daarom van belang!

 

Uitgebreide draadloos netwerk meting op locatie

Je hebt ons je voorkeuren doorgegeven voor de gewenste performance en stabiliteit. Met deze eisen in ons achterhoofd beginnen wij met meten op locatie. De muren, het plafond of bijvoorbeeld een lift zorgen voor demping. Deze demping beperkt het WiFi signaal. Om een optimaal draadloos signaal op alle gewenste locaties te bieden, brengen wij de demping eerst in kaart. Vervolgens berekenen wij hoe wij de AccessPoints zo kunnen plaatsen, dat deze minimale last van de demping hebben. Wij berekenen dit op basis van de specifieke wensen. Uiteraard kiezen wij de oplossing met zo min mogelijk AccessPoints. Naast de signaalwaarden van de te plaatsen componenten in de praktijksituatie wordt tevens een Spectrum Analyse uitgevoerd.

WiFi Site Survey

1.
Gewenste performance en
stabiliteit ontvangen

WiFi Site Survey2.
Demping in kaart brengen
d.m.v. metingen op locatie

WiFi Site Survey

3.
Plaatsing accespoints berekenen
voor minimale demping

WiFi Site Survey4.
Spectrum analyse

Spectrum Analyse

Met een Spectrum Analyse brengen wij het toekomstige radiospectrum (2,4 GHz., 5 GHz. en 6 GHz) in kaart. Deze geavanceerde analyse brengt in beeld of het radiospectrum ‘schoon’ genoeg is. Wij brengen storingsbronnen in kaart die van invloed zijn op de kanalen die de AccessPoints gebruiken voor communicatie met de WLAN devices. Denk aan stoorzenders zoals een magnetron of beveiligingscamera’s. Ook bepalen we de kanaal- en vermogensinstellingen voor optimale inrichting van het radiospectrum. Na het afronden van de metingen stelt Wentzo een rapportage op van de meetwaarden. Op basis van deze gegevens brengen wij een netwerk advies uit voor een passende oplossing op maat.

Excellent WiFi

Om een optimaal WiFi netwerk op te leveren, analyseert Wentzo niet alleen het draadloze aspect van het netwerk. Door de jarenlange ervaring, houdt Wentzo rekening met alle aspecten van je netwerk in het netwerk ontwerp (netwerkdesign). Van internet aansluiting tot device, Wentzo doet alles voor een optimale gebruikservaring. Hierbij hoort ook een uitgebreide Site Survey of netwerk meting. Meer weten over Excellent WiFi? Neem contact met ons op!

Meten is weten!

Een WiFi netwerk inrichten zonder de uitvoer van een kundige Site Survey (netwerk meting) op locatie? Dat is vragen om problemen! De meting op locatie is hét vertrekpunt voor de realisatie van een betrouwbaar WLAN. Het geeft inzicht in de benodigde hardware, de precieze positionering en de instellingen zoals kanaalkeuze en zendvermogens. Bovendien brengen de specialisten van Wentzo ook de randvoorwaarden in kaart. Denk aan de bekabeling en de aanwezigheid van voldoende switchpoorten en het voorzien van de juiste Power over Ethernet ondersteuning. Ook hier geldt: meten is weten! Vraag een netwerk meting aan bij Wentzo.

WiFi Site Survey

Meer weten? Vul je gegevens in:

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl