Skip navigation Menu

Network Access Control

Wie en wat verbindt er op je netwerk?

wentzo-boog

Het IT netwerk van jouw organisatie biedt steeds meer doelgroepen connectiviteit. Deze groep gebruikers neemt diverse apparaten mee het netwerk op. Op gebied van cyber security levert dit een groot aantal potentiële bedreigingen op. Want hoe weet jij zeker of het apparaat dat verbinding maakt niet van een indringer is? En is het apparaat waarmee jou medewerkers verbinden niet geïnfecteerd?

 

Met een Network Access Control (NAC) oplossing wordt het mogelijk om eenduidige netwerk policies te hanteren op jouw volledige netwerk. Met specifieke policies per gebruikersgroep wordt bepaald aan welke randvoorwaarden de apparatuur dient te voldoen. Denk hierbij aan het voldoen aan de meest recente anti virus software, het hebben van de laatste OS versie. Maar ook de bevestiging dat het een corporate device betreft en geen willekeurig aangesloten IOT device. Deze policies kunnen zowel draadloos als bekabeld worden toegepast. Deze policies worden vanuit het beleid van jouw organisatie vastgesteld. Zo wordt bepaald welke belangrijke netwerk resources een geautoriseerde gebruikers mag benaderen en hoe om te gaan met BYOD.

Gebruiker identificeren

Juiste policies afdwingen

Netwerk beschermen

Vergaande security

Is jouw NAC oplossing eenmaal goed ingericht, betekent dit dat je eindelijk in control bent wie er op je netwerk verbindt. Maar door jouw NAC oplossing te integreren met andere beveiligingstechnieken worden security bedreigingen binnen jouw organisatie nog sterker teruggebracht. Denk aan een vergaande integratie met bijvoorbeeld een MDM oplossing en de firewall maar ook specifieke bestaande oplossingen zoals Immunity (voorheen Quarantainenet). Zo wordt het mogelijk om geïnfecteerde devices direct in quarantaine te plaatsen. Onze netwerkspecialisten adviseren graag over de verbeteringen die bij jouw organisatie mogelijk zijn.

Zorggroep Almere referentie

Zorggroep Almere

Met huisartsenposten, apothekers en verpleeghuizen heeft Zorggroep Almere te maken met veel verschillende locaties, doelgroepen en een verscheidenheid aan connected devices. Het opstellen van duidelijke security policies heeft ertoe geleid dat zowel bekabelde als draadloze apparaten eenvoudig en veilig verbinding kunnen maken. Zij krijgen automatisch de juiste rollen en rechten toegewezen. Bij Zorggroep Almere heeft een NAC oplossing geïntegreerd binnen het netwerk het aantal security bedreigingen significant teruggebracht. Meer weten over hoe Zorggroep Almere profiteert van NAC oplossing? Lees onze whitepaper!

Secure Network Access control met Aruba ClearPass!

Met Aruba ClearPass ben je als organisatie volledig in control wie, wanneer en met welke rechten toegang krijgt tot je netwerk. Zowel voor je WiFi als het vaste netwerk! Bovendien vereenvoudigt het je dagelijkse netwerkbeheer dankzij het ‘colorless ports’ principe: ClearPass herkent het type device dat wordt aangesloten op je switches en geeft deze de volledig automatisch de juiste rechten en policies. Denk eens in hoeveel patch- en configuratiewerk dit bespaart in dynamische netwerkomgevingen! Aruba ClearPass werkt volgens een 3 stappen plan: identificeren, afdwingen en beschermen. Nadat een device is geïdentificeerd, worden de juiste policies afgedwongen en eenmaal verbonden worden devices beschermd tegen kwaadaardige handelingen! Meer informatie over ClearPass? Download de Datasheet!

ClearPass

    Een keer vrijblijvend sparren? Stuur een berichtje!

    Je bent verantwoordelijk voor networking binnen jouw organisatie. En je hebt echt wel veel op de rit, maar natuurlijk ook je wensen en stiekem nog wat aandachtspunten voor je netwerk. Wat dacht je van een uurtje sparren? Vertel jij je verhaal, doen wij het onze. Een soort van kennismakingsgesprek. Wij kijken er naar uit om je te bezoeken, maar je bent ook bij ons in het prachtige Huis van Innovatie welkom. En is het net even te ver of laat je agenda het niet toe? Dan kan het ook via Teams!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl