Skip navigation Menu

Firewall

Vertrouwen dat het goed zit

wentzo-boog

Bedreigingen van buiten én binnen de organisatie zijn anno nu groter dan ooit. Een firewall oplossing, aangevuld met adequate service management processen, beschermen jouw organisatie adequaat tegen ongewenste gevolgen. Team Wentzo adviseert, configureert en beheert robuuste firewalls voor instellingen en bedrijven met een uiterst kritische dienstverlening. Dus ook voor organisatie. Dát geeft vertrouwen!

 

De evolutie van firewall oplossingen is razendsnel gegaan. De eerste generatie netwerkbeveiliging (stateful firewalls) was gericht was op het beveiligen van de verbinding. De tweede generatie (next- generation firewalls) inspecteren de applicatie als wel de inhoud. Op dit moment zien we de opmars van een derde generatie firewalls: een breed, geïntegreerd en geautomatiseerd beveiligingsplatform dat end-to-end segmentatie en bescherming biedt voor alle gebruikers en netwerkonderdelen.

Technisch Ontwerp

Netwerkinventarisatie GR

Proof of Concept

Migratie en acceptatie

Pro-actief beheer

“Het resultaat mag er zijn: een veilige en robuuste omgeving voor leerlingen en personeel”

Rob Keemink, ICT manager Veluwse Onderwijsgroep

Een nieuwe firewall? Begin bij beleid!

Security policies, content filter categorieën , VPN policies, end-point protectie: de inrichting van een firewall begint met visie vormen en beleid opstellen. Welke diensten moeten beschikbaar zijn voor jullie medewerkers? En welk verkeer staan we toe, voor medewerkers, maar ook voor leveranciers? Team Wentzo neemt je bij de hand om te komen tot een Technisch Ontwerp dat aandacht geeft aan alle relevante vraagstukken. Pas na goedkeuring van deze ‘deliverable’ richten we een Proof of Concept (PoC) in waarbij we uitgebreide testen uitvoeren, vóórdat een migratie plaatsvindt. Benieuwd naar het volledige proces van design tot acceptatie? Neem contact op om eens te sparren met één van onze consultants.

Veluwse Onderwijsgroep: “Prima samenwerking en resultaat!”

De Veluwse Onderwijsgroep in Apeldoorn verzorgt een breed onderwijsaanbod dat verzorgd wordt door vijftien katholieke basisscholen, een school voor speciaal basisonderwijs, vier katholieke scholen voor voortgezet onderwijs, drie scholen voor christelijk voortgezet onderwijs en drie scholen voor openbaar voortgezet onderwijs. Met zo’n 1500 medewerkers zet men zich dagelijks met veel passie in voor ruim 10.000 leerlingen. ICT wordt centraal gefaciliteerd en de VO scholen zijn verbonden met een eigen glasvezelnetwerk. Wentzo verzorgde in 2020 de migratie naar een redundant firewall cluster, op basis van Fortigate hard- en software. Rob Keemink, ICT manager Veluwse Onderwijsgroep: ”Met een korte doorlooptijd is bij ons de firewall door Wentzo vervangen. De samenwerking is prima verlopen en het resultaat mag er zijn: een veiliger en robuustere omgeving voor leerlingen en personeel. Ook positief is dat de migratie zonder verstoringen voor de eindgebruikers is verlopen”.

CSG Liudger over onze firewall oplossing

Bij het Friese CSG Liudger realiseerden we een totale netwerkoplossing waarbij we zowel het LAN, het draadloze netwerk én de firewalls vernieuwden voor alle vestigingen. De redundante firewalls werden op basis van Fortigate ingericht. Hiermee beschikt de scholengemeenschap over voldoende capaciteit en zekerheid om het alsmaar groeiende dataverkeer gecontroleerd te managen én te beschermen. Joop Marteau, hoofd ICT Liudger, over het partnership met Wentzo: “Wentzo voelt als samenwerken met iemand die in je team zit!”.

Firewall design

De sizing en selectie van de juiste type firewall vormt vaak een uitdaging op zich. Wat is de dynamiek en groei van je organisatie – en wat betekent dit voor het toch al groeiende datagebruik? Onze specialisten hebben veel ervaring in een passend design opstellen voor jouw organisatie en netwerk. Zij zijn bekend met de uitdagingen en overwegingen, maar ook met talloze best practices waarmee je jou graag verder helpen.

Pro-actief beheer

Eenmaal je firewall oplossing ingericht, leunen we niet achterover. Want nu begint het pro-actieve(!) beheer ervan. Bedreigingen en malicious threats verschijnen constant in nieuwe gedaantes en dat vraagt om actie. Op basis van monitoring, trends en analyses waken we over de bescherming van jouw organisatie. Én voeren we passende maatregelen uit om bedreigingen een stapje voor te zijn.

Analyses en (trend)rapportages

Wat is de groei van het netwerkverkeer? En nemen de bedreigingen evenredig toe? Hoe staan we er eigenlijk voor als organisatie? Allemaal begrijpelijke vragen die leven binnen jouw organisatie. Op basis van duidelijke KPI rapportages geven we je periodiek een update van de stand van zaken. Zodat jij op basis van feiten kunt rapporteren en gefundeerde uitspraken kunt doen over jullie internetbeveiliging.

De firewall en thuiswerken

Sinds het intrede van COVID19 weten we – meer dan ooit – hoe belangrijk het is dat medewerkers ook thuis eenvoudig en secure toegang krijgen tot bedrijfsresources. Een IPsec VPN biedt hierin een veilig, schaalbaar en betaalbaar antwoord. Via een VPN client op het gebruikersdevice maken je medewerkers op afstand (eventueel gebruikmakend van 2FA) een veilige verbinding met de firewall van je organisatie. Deze routeert het verkeer naar het interne netwerk en/of het internet. Zo gelden de standaard spolicies ook voor devices die op afstand werken en kunnen collega’s eenvoudig gebruik maken van alle bedrijfsresources.

End-point bescherming

End-points (of eenvoudiger: eindgebruiker devices) zijn nog steeds één van de primaire aanvalsdoelen voor cyberaanvallen. En wel om een aantal redenen. Zo bevatten deze apparaten vaak waardevolle gegevens en credentials en bieden ze de rekenkracht die van pas komt voor een gerichte aanval door criminelen, zoals een botnet. End-point bescherming vormt een belangrijk wapen in de strijd tegen cybercriminaliteit en is in verschillende vormen mogelijk. Zo wisselen we informatie uit tussen het device en de firewall, wanneer een gebruikersapparaat verbonden is met het bedrijfsnetwerk. Maar óók wanneer deze in vreemde omgeving of bijvoorbeeld via 4G verbinding maakt. Een andere veelvoorkomende integratie is die tussen een Mobile Device Management (MDM) oplossing zoals Intune, Jamf of Mobile Iron en de firewall. Meer informatie? Neem contact met ons op.

Fortinet

Wentzo werkt op hoog niveau samen met Fortinet en adviseert de uiterst betrouwbare FortiGate firewalls. Deze bieden een perfecte balans tussen eenvoud in beheer, maximale bescherming en een gezonde, schaalbare tariefstelling! Een belangrijk element van de Fortigate oplossing is de bewezen FortiGuard protectie service. Deze biedt uitgebreide beveiligingsservices, updates en daarmee maximale bescherming voor jouw netwerk. Met de inzet van Artificial Intelligence en Machine Learning technologieën, analyseert het FortiGuard team meer dan 100 miljard beveiligingsgebeurtenissen per dag. Hiermee ontstaat een ongekend perspectief op het dreigingslandschap.

Vertrouw net als honderden andere organisaties op de kennis en ervaring van Team Wentzo!

Neem contact op met sales consultant Etienne, Jaap of Jarick om eens van gedachten te wisselen over jouw firewall.

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl