Skip navigation Menu

WiFi as a Service

Een schaalbare WiFi dienst

wentzo-boog

Een snel en betrouwbaar WiFi netwerk dat het ‘gewoon’ doet. Dat is nog niet zo eenvoudig geregeld. Het aanschaffen, configureren en onderhouden vraagt veel tijd en kennis. WiFi as a Service van Wentzo biedt jouw organisatie een schaalbaar en betrouwbaar WiFi netwerk. Dankzij dit unieke WiFi concept profiteer je zonder investering van de vele voordelen van een professioneel draadloos netwerk. Bovendien heb je geen enkel omkijken naar het beheer en onderhoud hiervan; deze verantwoordelijkheid ligt bij Wentzo, jouw deskundige WaaS partner!

 

WiFi as a Service

Het inregelen en beheren van een WiFi netwerk is een vak apart. Er zijn veel ontwikkelingen waar je rekening mee moet houden. Maak ik als organisatie nu al de stap naar WiFi 6 (802.11ax) of wacht ik tot WiFi 6E uitkomt? En wat is het belang om een draadloos netwerk goed in te meten? Heb ik deze kennis zelf in huis, of vertrouw ik op een netwerkspecialist met veel ervaring en professionele meetapparatuur? En hoe zorg ik ervoor dat het WiFi netwerk goed aansluit op de rest van mijn IT netwerk? De antwoorden op deze vragen zijn niet eenvoudig en dat zorgt ervoor dat veel bedrijven hun WiFi netwerk uitbesteden. Het team van Wentzo staat klaar om ook jouw WiFi netwerk tot een succes te maken. En een groot voordeel van WiFi as a Service is dat het WiFi netwerk mee blijft groeien met de ambities en innovaties die passen bij jouw organisatie.

 

Wat WiFi as a Service voor jou kan betekenen? Lees meer over de ervaring van onze klanten!

 

SURFwireless

Wentzo is al jaren dé WiFi as a Service innovatiepartner van SURF. In een intensieve samenwerking met SURF zorgen we voor de ontwikkeling, levering en het onderhoud van SURFwireless. Een grote groep bij SURF aangesloten onderwijs- en onderzoeksinstellingen profiteren van deze dienst. Met diepgaande WiFi kennis en een schat aan ervaring, zorgt Wentzo dat instellingen volledig ontzorgd worden. Er wordt veel aandacht besteed aan het achterliggende netwerk en de projectbegeleiding om SURFwireless tot een succes te maken. Lees hier waarom Forum Groningen heeft gekozen voor een WiFi as a Service oplossing en tegen welke uitdagingen zij aanliepen.

Geen investering

Het unieke van WiFi as a Service is de flexibiliteit van het concept. Je bent niet gebonden aan een investering of een langdurig contract, maar neemt een draadloos netwerk (Wireless LAN) als een dienst af. En dat biedt voordelen. Zo vormt een beperkt budget niet langer de drempel voor draadloze vrijheid en wordt het Wireless LAN eenvoudig aan veranderende gebruikerswensen aangepast. Eventuele problemen lossen wij binnen een afgesproken tijd op. Van bijkomende kosten is geen sprake, je hebt immers een abonnement op WiFi functionaliteit.

Schaalbaar

Iedere organisatie heeft te maken met veranderende marktomstandigheden. Daar wil je snel en flexibel op inspelen. Het versnelt uitbreiden van de capaciteit in jouw organisatie vraagt om uitbreiding van het WiFi netwerk. Maar met de huidige toename van thuiswerken, staat jouw organisatie misschien wel op het punt om juist minder werkplekken te faciliteren. In welke situatie je je ook bevindt, een WiFi as a Service oplossing van Wentzo zorgt dat je abonnement blijft aansluiten op jouw situatie. Groei, krimp maar ook tussentijds upgraden naar de nieuwste WiFi standaard.

Naadloze integratie

Een WiFi as a Service oplossing dient naadloos aan te sluiten op de bestaande netwerkinfrastructuur. Dit vraagt om meer dan alleen een technische afstemming. Juist in de projectuitvoering en de beheerfase wordt duidelijk hoe belangrijk dit is. Een ervaren projectmanager begeleidt onze klanten tijdens de implementatie van begin tot eind. Een netwerkspecialist zorgt dat het WiFi netwerk optimaal functioneert, maar helpt onze klanten ook bij het voorbereiden van het achterliggende netwerk. Op deze manier garanderen we dan ook een vlekkeloze start van het nieuwe WiFi netwerk.

Vier fases van WiFi as a Service

Het leveren van een dienst vraagt continu aandacht om aansluiting te houden op de veranderende omgeving waarin deze actief is. Dit heeft Wentzo vastgelegd in ons eigen beproefde WaaS model. Op hoofdlijnen is dit proces eenvoudig samen te vatten in vier stappen. De dienstverlening bestaat uit: Design, Implementatie, Validatie en Beheer. Binnen deze vier stappen zijn alle benodigde werkzaamheden opgenomen die leiden tot het behouden van een optimaal eindresultaat, een excellente WiFi beleving. Daarbij weet je exact waar je aan toe bent op elk moment. Denk aan het verhuizen, uitbreiding of het toevoegen van functionaliteiten binnen de dienst. Alle mogelijke scenario’s worden meegenomen binnen dit continue proces.

Design

Op basis van het aantal en type devices, applicaties en toepassingen binnen jouw omgeving ontwerpen wij een uitgebreid netwerkdesign. Daarin berekenen wij bijvoorbeeld de benodigde capaciteit en geven wij advies over de toe te passen WiFi protocollen. Hierbij kijken wij niet alleen naar de wensen van nu, maar houden wij ook rekening met mogelijke groei of krimp situaties in de toekomst. De oplevering van deze fase bestaat uit een gedegen ontwerp.

Implementatie

Tijdens de implementatiefase leveren wij de oplossing zoals deze is vastgelegd in de designfase. Onze ervaren projectmanagers begeleiden dit traject volledig en dragen zorg dat het gewenste eindresultaat zonder verrassingen wordt behaald. Wentzo stelt zich op als een flexibele partner die haar werkzaamheden nauwkeurig afstemt op de continuïteit van jouw organisatie. Hierdoor verloopt de overgang naar de nieuwe situatie eenvoudig.

Validatie

Wentzo valideert en reflecteert het geleverde werk op gezette momenten. Daarmee zijn we in staat om potentiële problemen te herkennen en maatregelen te nemen voordat deze tot incidenten leiden. Tevens het biedt ons als organisatie om continu onze processen en methodes te optimaliseren. Met een acceptatietest en een After Survey creëren wij inzicht in de prestaties van de daadwerkelijk geleverde WiFi oplossing bij jouw organisatie.

Pro actief beheer

Ontwikkelingen in het netwerk oefenen invloed uit op de prestaties. Bij storingen is een snelle en gegarandeerde opvolging een vereiste. Wentzo maakt het verschil door de focus te leggen op de gebruiks- ervaring en het voorkomen van storingen. Daarbij maakt onze supportdesk gebruik van de beschikbare data uit het netwerk om afwijkend gedrag te herkennen en in te grijpen voordat er een storing optreedt. Daarbij is communicatie en afstemming met onze klanten essentieel.

“The Wentzo team has always been on the forefront of innovation and was the first to introduce

Wireless As A Service. They are recognised in the market for their know-how and focus”

Sean Collins, Senior Director International Channels and Inside Sales at Extreme Networks

WiFi as a Service ook voor jou?

WiFi as a Service is op iedere locatie mogelijk en kan ook voor korte contractperiodes afgesloten worden. Twijfel je of jouw IT netwerk toereikend is om deze dienst op aan te sluiten? Geen probleem. Ons team helpt jou graag om hierin te adviseren. Eens van gedachten wisselen over de mogelijkheden voor WiFi as a Service voor jou organisatie? Bel ons op 0577 – 460008, of laat een kort berichtje achter op dit formulier. Dan nemen wij contact op als het jou uitkomt.

Neem contact met ons op!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl