Skip navigation Menu

Network as a Service

Wij verzorgen je volledige netwerk!

wentzo-boog

Eén partner die verantwoordelijk is voor jullie volledige netwerk. Stel je dat eens voor! Geen grijze gebieden meer wie welk onderdeel van de dienst verzorgt. Eén aanspreekpunt bij issues en uniforme oplostijden over het gehele netwerk. Eén dashboard met de KPI’s van de dienst en een duidelijke blauwdruk bij uitbreidingen of nieuwe locaties. En niet onbelangrijk: niet langer een relatie onderhouden met drie, vier of misschien wel meer leveranciers!

 

Whitepaper aanvragen

De voordelen van één netwerkpartner zijn evident: je bespaart tijd, energie, geld én profiteert van een hogere uptime en kwaliteit. Door deze dienstverlening ook nog eens As a Service af te nemen, zet je de verdubbelaar in: jouw organisatie opereert nóg slimmer en efficiënter! Een betrouwbaar, state-of-the-art netwerk vraagt niet langer een kapitaalinvestering en kosten zijn voorspelbaarder dan ooit. Bovendien kun je snel en eenvoudig op veranderende omstandigheden inspringen. Een upgrade naar een nieuwe techniek of je netwerk afschalen omdat locaties fuseren? Geen probleem! Met Wentzo Network as a Service ben je volledig ontzorgd en wendbaarder dan ooit.

“We hebben na afloop een hele grote taart gestuurd, voor de top service die Wentzo heeft geleverd!”

Ivo Flierman, manager ICT en Innovatie bij Nelson Schoenen

Waarom Network as a Service

Veel toonaangevende organisaties kozen al voor Wentzo Network as a Service. Wat te denken van Nelson Schoenen, McDonalds, Vencomatic Group of The Student Hotel? De precieze dienstverlening stemmen we uiteraard af op jouw organisatie. Maar onze dienstverlening kent een aantal basisprincipes:

 • Wentzo kan je volledige netwerkomgeving – van WAN tot WiFi – verzorgen
 • Er gelden geen investeringen: je betaalt een maandelijks tarief voor de dienst
 • Uitbreiden of afschalen is altijd mogelijk. Dat geldt ook voor een techniek refresh!

Circulaire economie

Door gebruik te maken van Network as a Service, werken we samen aan een circulaire economie. Apparatuur die we voor jouw omgeving gebruiken, zetten we – na de looptijd van de overeenkomst – opnieuw in bij bijvoorbeeld een NGO of onderwijsinstelling in een ontwikkelingsland. Zo geven we deze
netwerkcomponenten een tweede leven op plaatsen waar deze nog uitstekend van dienst kunnen zijn!

Partners

Network as a Service verzorgen we in samenwerking met toonaangevende fabrikanten. Denk daarbij aan Aruba, a Hewlett Packard Enterprise company, Extreme Networks en Fortinet. Wentzo beschikt over de hoogste partnerstatus en heeft korte lijntjes op hoog niveau. Daarmee borgen we een goede samenwerking én een scherpe tariefstelling waar jij als eindgebruiker van profiteert!

Focus op core business

Technologische ontwikkelingen volgen elkaar sneller op en het is moeilijker voor IT-afdelingen om kennis en kunde op niveau te houden. Daarom: concentreer je als organisatie op je kerntaken en excelleer in je eigen vakgebied! Dankzij NaaS kunnen medewerkers zich richten op andere, meer strategische werkzaamheden. Dat resulteert in meer (kosten)efficiëntie én een betere dienstverlening!

Network as a Service voor The Student Hotel

The Student Hotel kiest voor de Innovatieve Netwerk as a Service oplossing van Wentzo. Eén integrale netwerkoplossing die zorg draagt dat alle gasten, personeel en devices eenvoudig en veilig verbonden zijn. Naast het bieden van deze futureproof oplossing zal Wentzo in de toekomst als kennispartner blijven fungeren om ook nieuwe innovaties binnen het hotel mogelijk te maken.  The Student Hotel is meer dan alleen een hotel. Naast studentenaccommodatie is er onder hetzelfde dak ruimte voor hotelkamers, co-creatie, meetings en events. Een innovatief en zeer succesvol concept. Daar past ook een netwerkoplossing bij die aansluit bij de aspiraties van deze hotelketen. In eerste instantie zijn drie hotels, Den Haag, Rotterdam en Amsterdam voorzien van een volledig nieuw netwerk. Lees hier meer.

Network as a Service voor Nelson Schoenen

In de retailwereld maakt service het verschil: kan je jouw klant snel en adequaat helpen op basis van accurate voorraadgegevens en persoonlijke klantinformatie? Retailketen Nelson vervolgt zijn weg richting een betere service en gepersonaliseerde customer journey met Wentzo Network as a Service. Nelson koos voor Wentzo vanwege het totaalpakket: “Er is geen andere WiFi specialist die het complete WiFi netwerk én de onderliggende ICT-infrastructuur zowel kan implementeren als beheren”. Bekijk de referentie hier. Ben je benieuwd hoe onze klant Nelson Schoenen Network as a Service ervaart? En hoe we samen 150 verschillende winkels in zo’n 5 weken voorzagen van deze dienst? Bekijk dan ons webinar “Hogere conversie door Network as a Service”.

Whitepaper aanvragen

Schaalbare dienstverlening

Voor een dynamische organisatie wellicht wel het grootste voordeel van Network as a Service: de schaalbaarheid van de dienst. Uitbreiding van de dienst binnen een locatie of naar nieuwe locaties? Geen enkel probleem. Is een (deel van jouw) locatie niet langer in gebruik? Schaal dan eenvoudig en kosteloos de dienst af. Jouw Network as a Service abonnement is voorbereid op dit soort scenario’s en beweegt mee op de dynamiek van jouw organisatie!

Ontzorgd

Dagelijks beheer en onderhoud, incidenten opvolgen, kennis bijspijkeren, verslag leggen richting je organisatie: er komt heel wat kijken bij het in de lucht houden van je netwerk. En zelfs dan blijft er altijd ruimte voor verbetering. Kies voor ontzorging! Wij staan garant voor een excellente dienstverlening en je IT organisatie wordt regievoerder. Die krijgt daarmee ook ruimte om zich met andere werkzaamheden bezig te houden.

Voordelig

Waarom investeren in meer capaciteit dan op dit moment noodzakelijk? En waarom dure certificaten halen voor werkzaamheden die niet je core business zijn? Heb jij weleens een Total Cost of Ownership (TCO) berekening gemaakt van je netwerk? Onze relaties kunnen het je vertellen: Network as a Service blijkt in de meeste gevallen aantrekkelijker dan zelf investeren en de operatie zelf invulling geven. Nieuwsgierig geworden? Neem contact met ons op!

Vier fases van NaaS

Vier fases van Network as a Service

Het leveren van een excellente netwerk dienst vraagt continu aandacht om aansluiting te houden op de omgeving waarin deze actief is. Wentzo hanteert een beproefde aanpak die we hebben vastgelegd in ons Network as a Service model. Deze aanpak bestaat uit vier fases: Design, Implementatie, Validatie en Beheer. Binnen deze fases zijn alle benodigde werkzaamheden opgenomen die leiden tot het behouden van een optimaal eindresultaat, een excellente netwerk beleving. Daarbij weet je exact waar je aan toe bent op elk moment. Denk aan het verhuizen, uitbreiding of het toevoegen van functionaliteiten binnen de dienst. Alle mogelijke scenario’s worden meegenomen binnen dit continue proces.

Design

Op basis van het gewenste netwerkgebruik – denk daarbij aan het aantal gebruikers, het type gebruik en de benodigde capaciteit – stellen wij een netwerkontwerp op voor jouw organisatie. We kijken daarbij niet alleen naar de situatie ‘as is’, maar besteden veel aandacht aan mogelijke toekomstscenario’s. Denk daarbij aan een groei in netwerkverkeer en de toename van Internet of Things toepassingen!

Implementatie

Tijdens de implementatiefase levert ons projectteam de oplossing zoals deze is vastgelegd in de designfase. Onze ervaren projectmanagers begeleiden dit traject volledig en zorgen voor het gewenste eindresultaat binnen de afgesproken kaders. We staan bekend als een flexibele partner en stemmen onze werkzaamheden nauwkeurig af op jouw organisatie. Hierdoor verloopt de overgang naar de nieuwe situatie gecontroleerd en met zo min mogelijk impact!

Validatie

Wanneer het nieuwe netwerk is geïmplementeerd, voeren we een uitgebreide acceptatie uit. Zo valideren we de uitgangswaarden uit het ontwerp en leveren we ons (net)werk conform het design op. Maar deze validatie beperkt zich niet tot een eenmalig moment! Door op regelmatige basis validaties uit te voeren, zijn we in staat om potentiële incidenten te signaleren en maatregelen te nemen voordat deze daadwerkelijk optreden.

Beheer

Een excellent netwerk vraagt deskundig beheer en onderhoud. Naast softwareupdates en het snel en vakkundig opvolgen van incidenten, vormt capacity management een belangrijk onderdeel van de beheerfase: beantwoordt het netwerk nog de hedendaagse vraag vanuit de organisatie en kan het meegroeien met de ontwikkelingen? Uiteraard rapporteren en evalueren we op regelmatige basis de prestaties van het netwerk én onze beheerorganisatie!

  Ik ontvang graag de Network as a Service whitepaper!


  Voor- en achternaam:

  Organisatie:

  E-mailadres:

  Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl