Skip navigation Menu

As a Service

Een netwerk als abonnement

wentzo-boog

As a Service diensten zijn binnen het hedendaagse IT landschap niet meer weg te denken. En volkomen begrijpelijk! De voordelen van flexibele full-service abonnementen spreken namelijk voor zich: je organisatie wordt volledig ontzorgd, je kunt vertrouwen op een excellente dienstverlening én er is geen sprake van een risicovolle kapitaalinvestering.

 

Bij Wentzo zagen we deze voordelen al vroeg in. Dus toen de As a Service markt uitsluitend nog uit software oplossingen bestond, introduceerden wij WiFi as a Service: een full-service WiFi abonnement voor een voordelig tarief per maand. De introductie in 2010 betekende een ware revolutie: vanaf nu konden organisaties gebruikmaken van een enterprise draadloos netwerk met alle voordelen van een managed dienst. De toon was gezet en WiFi as a Service werd een begrip. Maar van achterover leunen was geen sprake. Want de voordelen van WaaS zijn net zozeer van toepassing op andere netwerkonderdelen. Je begrijpt het al: het As a Service portfolio breidde uit naar zaken als switching, firewalls, NAC oplossingen en meer. Tegenwoordig verzorgen we volledige datanetwerken – edge, core en datacentrum – as a service met Network as a Service!

Waarom As a Service?

Naast de voordelen van flexibiliteit, schaalbaarheid en ontzorging zijn er legio andere redenen waarom organisaties voor As a Service kiezen. Medewerkers die voorheen operationeel werk uitvoerden, kunnen zich voortaan richten op andere, meer strategische werkzaamheden. Bovendien: technologische ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op en het wordt steeds moeilijker voor IT-afdelingen om kennis en kunde op niveau te houden. Exact daar bieden As a Service diensten een adequaat antwoord! Specialistische bedrijven, zoals Wentzo, houden zich dagelijks bezig met werkzaamheden die voor jouw organisatie geen core business zijn. En dat brengt (kosten)efficiëntie met zich mee! Een ander argument voor As a Service zijn de uitgebreide servicemogelijkheden. Waar jouw IT medewerkers aan het einde van de werkdag naar huis gaan, is 24/7 dekking bij een As a Service abonnement geen uitzondering. En dat is voor veel organisaties vandaag de dag allang geen overbodige luxe meer.

Schaalbaar

Voor dynamische organisaties misschien wel het grootste voordeel van As a Service: de schaalbaarheid van de dienstverlening. Snel en eenvoudig uitbreiden op een locatie of naar andere vestigingen? Geen probleem. Krimp binnen een locatie of zelfs over de gehele dienstverlening? Ook eenvoudig mogelijk: je As a Service abonnement is hierop voorbereid en sluit perfect aan op de dynamiek van jouw organisatie.

Ontzorgd

Dagelijks beheer en onderhoud, incidenten opvolgen, kennis bijspijkeren, verslag leggen richting je organisatie: er komt heel wat kijken bij het in de lucht houden van je netwerk. En er blijft altijd ruimte voor verbetering. Kies voor ontzorging! Wij staan garant voor een excellente dienstverlening en je IT organisatie wordt regievoerder. Die krijgt daarmee ook ruimte om zich met andere werkzaamheden bezig te houden.

Voordelig

Waarom investeren in meer capaciteit dan noodzakelijk? En waarom dure certificaten halen voor werkzaamheden die niet je core business zijn? Heb jij weleens een Total Cost of Ownership (TCO) berekening gemaakt van je netwerk? Onze relaties kunnen het je vertellen: As a Service blijkt in de meeste gevallen aantrekkelijker dan zelf investeren en de operatie zelf invulling geven. Nieuwsgierig geworden? Neem contact op.

Networking as a Service (NaaS)

“Eigenlijk moeten we upgraden, maar ons netwerk is nog niet economisch afgeschreven..” of “Het beheer verdient meer aandacht, maar we moeten als IT afdeling al zoveel..”. Herkenbare geluiden? Niet als je gebruikmaakt van Wentzo’s Network as a Service: een all-in managed service waarbij wij verantwoordelijk zijn voor een optimaal netwerk! In plaats van een kapitaalinvestering – waarbij je vaak al meer capaciteit en poorten moet aanschaffen dan je nu daadwerkelijk gebruikt – kies je voor een ‘pay per use’ model: tegen een aantrekkelijk abonnementstarief ontzorgen wij je organisatie volledig voor dat wat je nu nodig hebt. En krimpt het gebruik? Geen probleem. Wil je overstappen op een andere techniek? Ook mogelijk. Hebben jullie je concurrent overgenomen met 15 vestigingen door heel Nederland? Enfin, je snapt het. Meer informatie?
Lees hier verder of neem contact op

WiFi as a Service (WaaS)

Het unieke van WiFi as a Service is de flexibiliteit van het concept. Zo zien we veel klanten nu nog profiteren van een WiFi 5 oplossing en kunnen zij in de nabije toekomst kosteloos upgraden naar WiFi6E. Als organisatie ben je niet gebonden aan een investering of een langdurig contract, maar neemt een draadloos netwerk (Wireless LAN) als een dienst af. En dat biedt veel voordelen. Zo vormt een beperkt budget niet langer de drempel voor draadloze vrijheid en wordt het Wireless LAN eenvoudig aan veranderende gebruikerswensen aangepast. Eventuele problemen lossen wij binnen een afgesproken tijd op. Van bijkomende kosten is geen sprake, je hebt immers een abonnement op WiFi dekking en functionaliteit. En op deze manier draagt jouw organisatie ook nog eens bij aan de circulaire economie.
Lees hier verder of neem contact op

Betrouwbaar WentzoBetrouwbaar

Afspraak is afspraak

Wentzo is innovatiefInnovatief

Sneller, slimmer en beter

Wentzo is persoonlijkPersoonlijk

Samenwerken als partners

Wentzo is deskundigDeskundig

Gecertificeerd en ervaren

Een keer vrijblijvend sparren? Stuur een berichtje!

Je bent verantwoordelijk voor networking binnen jouw organisatie. En je hebt echt wel veel op de rit, maar natuurlijk ook je wensen en stiekem nog wat aandachtspunten voor je netwerk. Wat dacht je van een uurtje sparren? Vertel jij je verhaal, doen wij het onze. Een soort van kennismakingsgesprek. Wij kijken er naar uit om je te bezoeken, maar je bent ook bij ons in het prachtige Huis van Innovatie welkom. En is het net even te ver of laat je agenda het niet toe? Dan kan het ook via Teams!

    Privacyverklaring  |  Cookieverklaring | Algemene voorwaarden | Sitemap | English | Copyright WiFi.nl