WiFi gebruik op Gelderse campings verviervoudigd

Wentzo Wireless WiFi

Het gebruik van WiFi internet op Gelderse campings is de afgelopen twee jaar verviervoudigd. Dat blijkt uit onderzoek van Wentzo Wireless, aanbieder van draadloze netwerken voor de recreatiesector. Niet alleen de surftijd, maar ook de hoeveelheid data is sinds 2007 ieder jaar verdubbeld.
De laptop maakt steeds vaker onderdeel uit van de vakantiebagage. Met de vrijwel standaard ingebouwde WiFi antenne is het eenvoudig om verbinding te leggen met een WiFi hotspot: een draadloos toegangspunt voor internet. Hyves, Twitter en Buienradar zijn populaire sites op de camping. Maar ook Youtube en online televisieprogramma’s worden veel opgezocht. Vooral deze toepassingen dragen bij aan een forse toename in het dataverbruik.

Werken vanuit de voortent

Naast recreatief internetgebruik neemt ook het zakelijke gebruik tijdens de vakantie toe: ‘Gezinnen blijven soms een weekje langer als vader online kan werken’, vertelt André Licht, één van de ondervraagde Gelderse campinghouders. Mede door deze ontwikkeling weegt de aanwezigheid van draadloos internet steeds zwaarder mee bij de campingkeuze. Door een beveiligde verbinding met het bedrijfsnetwerk kan er ‘gewoon’ vanuit de voortent gewerkt worden.

Onbezorgd surfen

Volgens de onderzoekers is het met de internetvoorzieningen op campings steeds beter gesteld: ‘Zowel in Gelderland als in heel Nederland wordt steeds meer aandacht besteed aan de beveiliging van WiFi netwerken. Een kampeerder kan hierdoor onbezorgd surfen vanuit zijn luie stoel’. Wentzo Wireless uit Garderen is specialist in draadloze netwerken. Het bedrijf heeft meer dan 200 WiFi Hotspot locaties door heel Nederland in beheer.
Voor meer informatie over draadloze netwerken (op campings) neemt u contact op via 0577-460008