WiFi as a Service voor Stichting Proo

Wentzo nieuws

Stichting Primair openbaar onderwijs Noord-Veluwe, afgekort Stichting Proo vormt het bestuur van ruim 30 openbare basisscholen in de gemeenten Elburg, Epe, Ermelo, Harderwijk, Heerde, Nunspeet, Oldebroek en Putten. De stichting heeft afgelopen maanden een totale vernieuwing van de IT infrastructuur doorgemaakt, waarbij Wentzo partner is voor de draadloze netwerken op alle locaties.

WiFi as a Service

Wentzo en Stichting Proo zijn geen onbekenden voor elkaar. Eerder maakten al enkele scholen gebruik van een WiFi as a Service (WaaS) abonnement. In plaats van een investering in hardware, wordt hierbij een hoogwaardig draadloos netwerk inclusief alle voorkomende services in een abonnementsvorm afgenomen. Rein Kroon, bovenschools ICT-coördinator: “Met WaaS hebben wij geen omkijken naar onze WiFi dienstverlening en zijn we van tevoren bekend met de precieze kosten voor de komende jaren. En juist dat werkt heel prettig in het hedendaagse onderwijs”.

Beste keuze

Voor het totale IT infrastructuur project, waarbij ook de internetverbindingen, switches en de telefonieomgeving werd vernieuwd, vond een uitgebreide marktverkenning plaats. Daaruit kwam Wentzo opnieuw als beste keuze voor de stichting naar voren. Nadat alle scholen bezocht zijn voor een Site Survey, is afgelopen periode een groot aantal locaties voorzien van een optimaal WiFi netwerk dat volledig van afstand wordt gemonitord. In het geval van eventuele verstoringen, is de stichting verzekerd van een spoedige opvolging binnen een afgekaderd termijn. Aankomende periode vinden de laatste installaties plaats en is Stichting Proo helemaal ICT up to date!