WiFi voor 75 locaties van Veiligheidsregio Utrecht

Wentzo Wireless WiFi

In de regio Utrecht zijn alle brandweerkazernes uitgerust met een Mobiele Data Terminal ( MDT). Deze terminal is voorzien van navigatiesoftware om zo snel mogelijk de route naar de plaats-delict te bepalen. Om deze software up to date te houden, zijn alle locaties voorzien van een hoogwaardig draadloos netwerk.

Voor het realiseren van deze mega-order schreef VRU vanzelfsprekend een aanbesteding uit. De verkoopadviseurs van Wentzo wisten deze op hun naam te schrijven dankzij een gedetailleerd aanbod, afgestemd op de wensen van VRU.
Zo adviseerden onze specialisten om op iedere locatie dual-radio AccessPoints in te zetten die gemanaged worden vanuit één centrale omgeving. Hierdoor kunnen de terminals zowel op 2.4 GHz als 5 GHz verbinding maken. Door de WLAN controller redundant uit te voeren, wordt een vlekkeloos management van de AccessPoints gewaarborgd.
Inmiddels zijn alle locaties voorzien van een hoogwaardig draadloos netwerk. Voorafgaand aan de installaties hiervan werd op iedere kazerne een WLAN Site Survey en spectrum analyse uitgevoerd. Hierdoor kan Wentzo keiharde garanties geven. Dát biedt zekerheid!