WiFi voor 60.000 eventbezoekers

Opwekking

Afgelopen pinksterweekend organiseerde stichting Opwekking haar jaarlijkse pinksterconferentie op het evenemententerrein van Walibi Holland. Wentzo Wireless verzorgde tijdens het event een grootschalig WiFi netwerk voor de 60.000 bezoekers én de draadloze verbindingen voor toepassingen zoals camerabeveiliging.

Opwekking is een interkerkelijke stichting met een geschiedenis van meer dan vijftig jaar. Al bijna net zo lang organiseert zij tijdens het pinksterweekend de Opwekking conferentie. Duizenden christenen uit verschillende kerken en gemeenten vieren tijdens dit weekend met elkaar het pinksterfeest. Dit jaar heeft Wentzo een grootschalig WiFi netwerk verzorgd dat zowel op het hoofdterrein, het jongerenterrein en het tienerterrein beschikbaar was.

WiFi tijdens evenementen

Wentzo ziet een flinke toename in de vraag naar WiFi tijdens outdoor evenementen. De convergentie van events met social media en applicatiegebruik speelt daar een belangrijke rol in. Bij Opwekking was dit niet anders. Bezoekers werd op de startpagina een speciale Opwekking app aangeboden. Deze bood naast een compleet programmaoverzicht, nieuwsberichten, foto’s, tweets en een plattegrond ook een livestream van de hoofdprogramma’s.

Hoge bandbreedte

Niet alleen bezoekers van Opwekking maakten gebruik van de draadloze technologie van Wentzo. Ook camera’s voor beveiligingsbeelden verstuurden via draadloze verbindingen realtime hun beelden. De continue beschikbaarheid van bandbreedte is bij toepassingen als deze van groot belang. Wentzo voorzag hierin door gebruik te maken van de laatste technologie die garant staat voor betrouwbaarheid en hoge doorvoersnelheden.

Connectiviteit voor uw doelgroep

Tijdens het weekend maakten bijna 15.000 unieke clients gebruik van het WiFi netwerk en werd er in totaal 140 Gigabit aan data verstuurd. Deze getallen spreken voor zich en geven een leuk inkijkje in ons specialisme: connectiviteit verzorgen voor uw doelgroep, ongeacht de situatie. Interesse om hier van gedachten over te wisselen? Bel 0577-460008 of mail naar advies@wifi.nl!