Wentzo introduceert Wifi as a Service

Wentzo Wireless WiFi

Wentzo Wireless introduceert een unieke WiFi dienst: ‘Wifi as a Service’ (WaaS). Dankzij dit concept zijn gebruikers verzekerd van optimale WiFi dekking zonder dat daar een investering in hardware tegenover staat.

Vergelijkbare oplossingen, waarbij bijvoorbeeld software als een dienst wordt afgenomen (SaaS), zijn de laatste jaren volop in opmars. De populariteit hiervan ligt vooral in het uitblijven van kapitaalinvesteringen en de mogelijkheid om eenvoudig uit te breiden in gebruik; de oplossing wordt immers via een abonnement afgenomen. In navolging van dit concept introduceert Wentzo Wireless ‘Wifi as a Service’ (WaaS). Organisaties die gebruikmaken van WaaS zijn voor een vaste vergoeding per maand verzekerd van een beveiligde draadloze omgeving en het beheer daarvan.

Abonnement

Bij het aangaan van een WaaS abonnement kiest een afnemer aan welke eisen het netwerk en de service opvolging (SLA) moeten voldoen. Op basis hiervan stellen wij een abonnement samen gebaseerd op één van de A-merken uit ons portfolio: Aerohive, Cisco, HP of Juniper. Vooral het uitblijven van een investering in hardware is één van de grote voordelen van WaaS: waar budgettechnisch geen ruimte is voor een grote investering is een abonnement vaak wel een mogelijkheid. Bovendien heeft een organisatie niet te maken met kosten voor afschrijving en beheer en onderhoud’.

Cloud

Kenmerkend voor WaaS is de online aansturing van de AccessPoints. Het beheer en de monitoring van deze apparaten wordt namelijk volledig ‘in the Cloud’ uitgevoerd. Hierdoor volstaat een draadloos netwerk zonder een lokale AccessController, een complex en kostbaar beheerapparaat. Dankzij deze centralisatie kan een draadloze omgeving, en dus een WaaS abonnement, eenvoudig worden uitgebreid. Bovendien ontvangen de AccessPoints dankzij de online aansturing automatisch hun software updates; iets wat in een traditionele WiFi omgeving dikwijls niet of te laat gebeurt.

Informatie of advies?

Voor meer informatie over WaaS klikt u hier of neemt u vrijblijvend contact via advies@wifi.nl of 0577-460008.