Toerist kiest op aanwezigheid WiFi

Wentzo Wireless WiFi

Doorslaggevend belang

De aanwezigheid van een betrouwbaar WiFi netwerk op de vakantielocatie is steeds vaker van doorslaggevend belang in het keuzeproces van een toerist. Dat blijkt opnieuw uit diverse onderzoeken waaronder die van marktonderzoeksbureau Multiscope. Daaruit blijkt dat minstens de helft van de Nederlandse kampeerders van tevoren bekijkt of er WiFi aanwezig is op de vakantiebestemming. Maar liefst 40% van de campingbezoekers kiest de accommodatie zelfs uit op de aanwezigheid van WiFi. Daarin spelen reviews van eerdere bezoekers een belangrijke rol.

Geen verrassing

Voor Martijn Wentzel, commercieel directeur van Wentzo Wireless, komen deze cijfers niet als een verrassing: ,,Wij zien al jaren dat bezoekers steeds meer waarde hechten aan een betrouwbaar WiFi netwerk en een fatsoenlijke service daaromheen”. Met die laatste opmerking doelt de WiFi specialist op zaken als payment, maar ook een professionele ondersteuning aan gasten die problemen ervaren met verbinding maken. ,,Op een camping of in een hotel heb je met zeer diverse bezoekers te maken”, verklaart hij. ,,Uiteraard maakt een duidelijke loginpagina of een handleiding het eenvoudig om online te komen, maar het komt regelmatig voor dat een laptop of tablet verkeerd is ingesteld. Eén belletje naar onze deskundige helpdesk blijkt dan voldoende om het probleem op te lossen”.

Aanvullende WiFi diensten

Juist deze zaken blijken de meerwaarde te zijn van de WiFi specialisten uit Garderen: naast ruim 12 jaar ervaring in het bouwen van robuuste en betrouwbare netwerken heeft Wentzo diverse aanverwante diensten die het verschil maken met andere aanbieders. Denk daarbij aan de mogelijkheid om een WiFi omgeving als een dienst af te nemen (WiFi as a Service), payment services via SMS, cereditcard of via een koppeling met een bestaand reservering- of betaalsysteem én de aanwezigheid van een 24 uurs helpdesk voor eindgebruikers. ,,Allemaal deskundige medewerkers die ook buitenlandse gasten te woord kunnen staan”, vult Wentzel aan.

Grootste WiFi specialist

Wentzo Wireless is de grootste WiFi specialist van Nederland en bedient naast (hoge)scholen, retail- en warehouse omgevingen ook een groot aantal campings, bungalowparken en hotels. Denk daarbij onder andere aan Hampshire Hospitality, Van der Valk Hotels, Kampeercentrum Klein Canada en recreatiepark De IJsvogel.