Straalverbindingen en Wentzo

pt pbanner

U kent Wentzo als een draadloos specialist. Daarbij denkt u wellicht voornamelijk aan WiFi netwerken die direct door eindgebruikers (leerlingen, ambtenaren, hotelgasten etc.) worden aangewend. Maar sinds onze oprichting, eind jaren negentig, zijn we ook volop actief in het realiseren van draadloze verbindingen tussen locaties. Veelal houdt dit ook een radioverbinding in, maar we passen ook alternatieven als lasertechniek toe. Hoewel deze dienst in onze communicatie wat wordt onderbelicht, maakt dit een wezenlijk deel uit van ons dienstenportfolio!

Straalverbinding

De toepassingen van straalverbindingen variëren sterk. Voor een evenement, zoals bijvoorbeeld Opwekking, verzorgden we draadloos de verbindingen tussen de diverse WiFi opstelpunten. Daarnaast werden de beelden van de draadloze camera’s middels deze straalverbindingen verstuurd. In andere situaties zorgen we met straalverbindingen voor de aanwezigheid van een internetfeed. Zeker in buitengebieden is internetcapaciteit dikwijls een issue en middels een Point to Point verbinding (PtP) kan er tegen een scherp tarief voldoende capaciteit beschikbaar worden gemaakt.

Locaties verbinden

Een andere, veel gebruikte toepassing van een straalverbinding, is het verbinden van twee (of meer) (bedrijfs)locaties. Door deze te verbinden middels een beveiligde verbinding worden deze locaties netwerktechnisch één geheel. Dat levert veel voordelen op en kan een uitkomst zijn in tijdelijke, maar ook langdurige situaties. Een mooi voorbeeld hiervan is onze relatie SHL. Uiteraard zijn er nog meer voorbeelden te noemen waarin een draadloze verbinding een uitkomst is. Wilt u hier eens verder over praten? Neem dan contact op via 0577-460008 of advies@wenzo.com!